Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Duitsland

Vakantieparken in Duitsland vind je van noord tot zuid en van oost tot west. Niet vreemd, want Duitsland is een enorm uitgestrekt land waar je in elke regio van andere typische Duitse zaken geniet. Een fijne zon-, zee- en strandvakantie op een bungalowpark nabij de Duitse kust bijvoorbeeld of in het zuiden waar je in het bergachtige landschap de mooiste wandelingen kunt maken. Om je zoektocht naar een fijn vakantiepark in Duitsland te vereenvoudigen hebben we van Vakantieparken.nl alle populaire Duitse bungalowparken overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Lees meer
Genieten op een vakantiepark in Duitsland
48 vakantieparken
48 vakantieparken

Vakantieparken in Duitsland

Veel mensen zien Duitsland alleen vanaf de snelweg wanneer ze op reis zijn naar verdere oorden zoals Oostenrijk, Italië of Kroatië. Zonde, want de vakantieparken in Duitsland liggen veelal op goede locaties nabij grote steden, de Duitse kust of bosrijke gebieden.

In het noorden van Duitsland is het bijvoorbeeld goed toeven aan de Duitse kust. Tevens liggen steden als Hamburg of Bremen niet ver bij de vakantieparken hiervandaan en is een dagje cityhoppen tijdens de vakantie dus ook zo gebeurd.

Een andere regio die razendpopulair is, is het merengebied in Mecklenburg-Vorpommern in het oosten van Duitsland. De bungalowparken hier liggen altijd in de buurt van één van de vele meren die je hier vindt. In totaal zijn er meer dan duizend grote en kleine meren te vinden in Mecklenburg-Vorpommern en daarmee is het het grootste merengebied van Europa. Gemiddeld gezien heeft deze regio het meeste aantal zonuren van heel Duitsland en dus is het niet gek dat de vakantieparken hier vrijwel altijd helemaal volgeboekt zijn in de zomer.

Zodra je verder richting het zuiden van Duitsland trekt ontpopt zich het bergachtige landschap dat gevormd wordt door de uitlopers van de Alpen. Gebieden als het Zwarte Woud en Beieren zijn erg geliefd onder liefhebbers van natuur en mooie wandelingen of fietstochten. De lokale overheid heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in deze regio en de fiets- en wandelpaden zijn dan ook van hoge kwaliteit. Je vindt hier meerdere vakantieparken die veelal gelegen zijn in een rustige en bosrijke omgeving, maar steden als Stuttgart, Frankfurt en München zijn nooit ver weg. Ideaal dus als je rust en natuur wilt combineren met de drukte en alle bezienswaardigheden van de grote stad.

Faciliteiten en accommodaties

Net als dat Duitsland een divers land is, zo zijn de vakantieparken in Duitsland dat ook. Er is voor ieder wel wat wils te vinden. Van extreem luxe bungalowparken waar je een compleet wellness-gedeelte in je vakantiehuisje hebt tot eenvoudigere vakantieparken waar de vakantiewoningen vooral heel basic zijn. Relatief nieuw zijn de bijzondere accommodaties op vakantieparken. Op veel bungalowparken heb je tegenwoordig de mogelijkheid om in een bijzonder verblijf te verblijven. Denk aan een woonboot, een boomhut of een heuse tipi. Erg leuk voor de kinderen!

Op vrijwel elk vakantiepark zijn er voldoende faciliteiten voor kinderen te vinden zoals een zwembad, een speeltuin en animatieprogramma's. Houd er echter wel rekening mee dat veel vakantieparken in het voor- en naseizoen geen animatieprogramma's bieden voor de kinderen. Gelukkig zorgt de ligging van de meeste vakantieparken ervoor dat er altijd wel iets te doen is in de betreffende regio.

Vakantie in Duitsland

Vooroordelen hebben we doorgaans allemaal wel en wij Nederlanders zien Duitsers vaak als die gekke mensen die aan de Hollandse kust kuilen graven, braadworst eten en veel bier drinken. Alhoewel het natuurlijk een must is om een echte Duitse braadworst te bestellen op vakantie hier en er een lekker biertje bij te nemen, heeft Duitsland als vakantieland veel meer te bieden. Op veel vlakken zal je overeenkomsten zien tussen Nederland en onze oosterburen, maar er zijn zat zaken te benoemen waardoor je je in een hele andere wereld waant tijdens je vakantie in Duitsland.

De mensen zijn doorgaans zeer vriendelijk en behulpzaam, de natuur is er op sommige plekken werkelijk adembenemend en de voorzieningen zijn vrijwel overal goed te noemen. Qua klimaat is Duitsland natuurlijk goed te vergelijken met ons eigen land. De beste tijd om een vakantiepark in Duitsland te bezoeken is dan ook in het voor- en najaar en uiteraard in de zomer. Wie van wintersport houdt kan echter ook in de winter naar een vakantiepark in Duitsland. Er zijn diverse bungalowparken in het zuiden van het land te vinden waar je dichtbij een skigebied zit.