Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Kroatië

Kroatië is als vakantieland niet meer weg te denken. Al jaren trekken steeds meer mensen naar het voormalig Joegoslavische land voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie. Kroatië wordt tenslotte niet voor niets de Parel aan de Adriatische Zee genoemd. In tegenstelling tot andere populaire vakantielanden zoals Frankrijk, Italië en Spanje is het er nog relatief goedkoop, terwijl de voorzieningen absoluut niet onder doen voor de vakantieparken in deze 'bekendere' vakantielanden. Om je zoektocht naar een vakantiepark in Kroatië wat makkelijker te maken hebben wij van Vakantieparken.nl alle populaire bungalowparken in Kroatië overzichtelijk voor je op een rij gezet. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Kroatië
2 Vakantieparken
2 Vakantieparken
Provincies in Kroatië
Klik op de kaart

Vakantieparken in Kroatië

De vakantieparken in Kroatië doen zoals gezegd niet onder voor de bungalowparken in Spanje, Italië of Frankrijk. Ook in Kroatië ben je op een vakantiepark doorgaans van alle gemakken voorzien. De faciliteiten zijn ruim en de bungalows of vakantiewoningen zijn uitgerust met alle denkbare zaken die je maar nodig hebt tijdens een vakantie. Daarbij kun je het zo luxe maken als je zelf wilt. Je vindt onder meer vakantieparken waarbij je een privésauna in je vakantiehuisje hebt, maar net zo makkelijk een basic bungalowpark waarbij de vakantiewoning vooral dienst doet uit als uitvalsbasis tijdens alle uitstapjes die je hier kunt maken.

De meeste vakantieparken in Kroatië zijn zeer kindervriendelijk en in een aantal gevallen zijn huisdieren ook gewoon welkom. Ideaal als je je trouwe viervoeter liever niet naar een opvang stuurt wanneer jij op vakantie gaat. Op vrijwel alle vakantieparken kun je tevens terecht met een (grote) groep. Ook voor je bruiloft of verjaardagsfeest kun je dus prima terecht op een vakantiepark in Kroatië.

Faciliteiten en accommodaties

Juist omdat Kroatië de afgelopen jaren steeds populairder wordt zijn veel vakantieparken gerenoveerd en/of uitgerust met tal van extra faciliteiten. De accommodaties zijn van alle gemakken voorzien en op vrijwel elk vakantiepark vind je wel voorzieningen die simpelweg niet mogen ontbreken aan een goed bungalowpark. Denk aan een (binnen)zwembad, een ruime speelplaats voor de kinderen, horecagelegenheden, een supermarkt en een fietsverhuur. Vooral dit laatste is erg interessant. Kroatië kent namelijk tal van mooie plekken waar je met de auto niet zo eenvoudig kunt komen. Kies je voor een vakantiepark in Kroatië mét fietsverhuur, dan hoef je je dus geen zorgen te maken over het meenemen van je eigen fiets.

Vakantie in Kroatië

Je vakantie in Kroatië staat doorgaans in het teken van veel zon, het strand en de zee. Kroatië kent immers een lange kustlijn waar het tijdens het hoogseizoen goed toeven is. Regio's als Istrië, Zadar, Dubrovnik, Split en Dalmatië liggen allemaal direct aan de Adriatische Zee en behoren daarmee tot de populairste vakantieregio's in Kroatië. Het is dan ook niet vreemd dat veel van de vakantieparken in Kroatië in deze regio's zijn gesitueerd en in veel gevallen op zeer korte afstand van het strand liggen.

Wie voor het eerst naar Kroatië op vakantie gaat, zal overvallen worden door de schoonheid van het land. Kroatië kent een machtig-mooie natuur die op veel plekken nog ongerept is. Dorpen en steden kennen vaak een lange geschiedenis en zijn vanuit historische oogpunt daarom zeker het bezoeken waard tijdens de vakantie hier. Daarbij zal je ook direct een ander belangrijk punt ontdekken waarom veel mensen voor een vakantie in Kroatië kiezen: de bevolking is uiterst vriendelijk. Toerisme is weliswaar in opkomst, maar de locals zijn er in tegenstelling tot andere populaire vakantielanden (nog) juist erg blij mee. Op sommige plekken in Kroatië kent men overigens helemaal nog geen toerisme en dit is aantrekkelijk voor vakantiegangers die het 'echte' Kroatië willen leren kennen. Tel daarbij op dat een vakantie in Kroatië (in vergelijking met andere populaire vakantielanden) relatief goedkoop is en je snapt waarom steeds meer mensen afreizen naar dit mooie land aan de Adriatische Zee.