Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Ardennen

De Vlaamse Ardennen in België is één van de meest geliefde regio's om op vakantie te gaan. Logisch, want de vakantieparken in de Ardennen liggen allemaal in een prachtige bosrijke omgeving waar je vanuit je vakantiewoning zomaar wilde dieren kunt spotten. De Belgische Ardennen vormt daarmee een regio die prima geschikt is voor de vakantieganger die rust, natuur en stilte wilt ervaren, maar tegelijkertijd kan de actieve vakantieganger zich hier ook helemaal uitleven. Sportieve activiteiten zoals wandelen, hiken, fietsen, mountainbiken, raften en kanoën horen hier tot de dagelijkse bezigheden en op veel vakantieparken in de Vlaamse Ardennen kun je de benodigdheden voor deze activiteiten huren op het bungalowpark zelf. Ideaal als je zelf niet met al teveel spullen wilt afreizen naar dit beeldschone natuurgebied in het zuid-oosten van België. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Ardennen
14 Vakantieparken
14 Vakantieparken

Vakantieparken in de Vlaamse Ardennen

Eén van de voornaamste redenen om voor een vakantiepark in de Vlaamse Ardennen te kiezen is het heuvelachtige landschap dat je hier in het zuiden van België aantreft. Het heuvelachtige landschap in de Ardennen brengt snel grote vreugde onder Nederlandse vakantiegangers, die gewend zijn aan een platte omgeving. Tel daar de bosrijke omgeving bij op en je snapt waarom de vakantieparken in de Belgische Ardennen altijd goed bevolkt zijn.

De bungalowparken in de Vlaamse Ardennen zijn dé ideale uitvalsbasis voor diverse uitstapjes en tripjes. De sportieve activiteiten die je hier kunt beoefenen benoemden we al, maar ook voor de liefhebber van steden, kunst en cultuur zijn de mogelijkheden eindeloos. Een dagje Luik, Namen of zelfs Maastricht bezoeken is goed te doen vanaf de vakantieparken in de Vlaamse Ardennen. De afstanden zijn klein en zodoende zit je in een mum van tijd op een heerlijk terrasje te genieten van een lokaal gebrouwen biertje of een ander verfrissend drankje.

Faciliteiten en accommodaties

Qua accommodaties en faciliteiten kun je op de vakantieparken in de Vlaamse Ardennen werkelijk alle kanten uit. Je vindt er kindvriendelijke bungalowparken waar een speeltuin, een (buiten) zwembad en een animatieprogramma voor het nodige vertier zorgen, maar net zo gemakkelijk waad je je in extreme luxe op een vakantiepark waar wellness & beauty het belangrijkste thema vormt. In de Vlaamse Ardennen kun je uitstekend teambuilding-activiteiten beoefenen en de regio is ook erg geliefd onder mensen die er hun vrijgezellen- of verjaardagsfeest willen vieren. Vakantieparken met accommodaties voor grote(re) groepen zijn er dan ook te over in de Vlaamse Ardennen.

Vakantie in de Belgische Ardennen

Tijdens je vakantie op een vakantiepark in de Belgische Ardennen maak je het zo bont als je maar zelf wilt. Lekker luieren op het bungalowpark en genieten van het buitenzwembad? Helemaal prima! Liever actief in de weer en 'extreme' activiteiten beoefenen zoals abseilen, rotswanden beklimmen of kajakken? Behoort gewoon tot de mogelijkheden hier in de Vlaamse Ardennen.

Bij veel vakantieparken in de Ardennen kun je de benodigde uitrusting en accessoires huren. Dit is ideaal als je er zelf niet over beschikt of als je niet helemaal bepakt en bezakt op reis wilt gaan. Tevens werken veel bungalowparken in de Vlaamse Ardennen samen met partijen in de buurt die uitstapjes organiseren. Denk dan aan een survivaltocht, een dropping, het verkennen van de diverse ondergrondse grotten (aanrader!) en quad rijden door het heuvelachtige landschap. Overige activiteiten die je in de Belgische Ardennen kunt beoefenen zijn onder meer paardrijden, mountainbiken, raften, boogschieten en natuurlijk wandelen en hiken. Je vindt er de mooiste wandelroutes waarbij je met open mond van verbazing door de overweldigende natuur rond banjert.

Het mooiste misschien nog wel van de vakantieparken in de Vlaamse Ardennen is de gunstige ligging. Vanaf Utrecht rijd je in ongeveer 3 uur het heuvelachtige landschap in het zuiden van België binnen. Geen gedoe dus met lange wachttijden op vliegvelden of een lange autorit met ongeduldig kroost op de achterbank. Dit is fijn voorafgaand aan de vakantie, maar natuurlijk ook tijdens de vakantie in de Ardennen. Je zit tenslotte in no-time in leuke Belgische steden en een dagje buitenland is ook zo gemaakt. Duitsland, Luxemburg en Frankrijk liggen letterlijk om de hoek bij de vakantieparken in de Vlaamse Ardennen!