Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark op de Veluwe

De vakantieparken op de Veluwe zijn mateloos populair. Je vindt er rust. Overweldigende landschappen. En hebt de kans om oog in oog te staan met 'wilde' dieren. Het grootste laaglandnatuurterrein van Noordwest-Europa staat garant voor een ultieme vakantie voor hen die rust, stilte en natuur wel weten te waarderen. Mocht je echter toch een dagje willen shoppen dan zijn er een aantal grote steden eenvoudig bereikbaar vanaf de bungalowparken op de Veluwe. Met recht dus voor ieder wat wils! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark op de Veluwe
51 Vakantieparken
51 Vakantieparken

Vakantieparken op de Veluwe

Het aanbod aan vakantieparken op en rondom de Veluwe is in verhouding met andere vakantieregio's in Nederland relatief klein. Toch is er een grote verscheidenheid aan bungalowparken te vinden op de Veluwe. Je vindt er bijvoorbeeld kindvriendelijke parken met meerdere speelterreinen en een buitenzwembad, maar ook bungalowparken die compleet in het teken staan van luxe, wellness en beauty. Met een grote groep naar de Veluwe? Ook geen probleem! Een aantal vakantieparken heeft diverse accommodaties die grote(re) groepen kunnen herbergen!

Faciliteiten en accommodaties

Alhoewel veel vakantiegangers naar de vakantieparken op de Veluwe om 'back to basic' te gaan ontbreekt het je aan niets op de bungalowparken die je hier vindt. Gratis WIFI, diverse horecagelegenheden en uiteenlopende vakantiewoningen tref je op vrijwel ieder vakantiepark aan. Sommige bungalowparken op de Veluwe beschikken over een eigen fietsverhuurservice. Logisch, want de fiets is hét vervoersmiddel op de Veluwe. De auto is niet overal welkom en met de fiets kom je dus op plekjes waar je anders niet zult komen. Je kunt gewone fietsen huren, maar veelal ook mountainbikes of elektrische fietsen.

Vakantie op de Veluwe

Je vakantie op de Veluwe staat in het teken van de natuur. Daar ontkom je simpelweg niet aan in zo'n groot aaneengeschakeld natuurgebied. Het gebied bestaat uit bossen, heides, vennen en stuifzandgronden. Tijdens je wandelingen en fietstochten kun je oog in oog komen te staan met wilde dieren als wilde zwijnen, edelherten, moeflons, Schotse hooglanders en zelfs slangen als de adder, de gladde slang en de ringslang. Andere dieren die je tegen kunt komen op de vakantieparken op de Veluwe zijn de zandhagedis, de levendbarende hagedis, de vos, de das, de hermelijn en de zeldzame boommarter. Aan 'wildlife' dus geen gebrek en wil je het goed doen, boek dan een excursie onder begeleiding van een boswachter van Staatsbosbeheer. De boswachter kan je van alles vertellen over de bijzondere flora en fauna die je op de Veluwe aantreft.

Een gedeelte van de Veluwe is niet vrij toegankelijk. Het gaat om Nationaal Park de Hoge Veluwe. Om dit park te betreden zul je een kaartje moeten kopen, maar het is het waard. De geschiedenis van Nationaal Park de Hoge Veluwe gaat terug tot zo'n 100 jaar geleden. Toen kocht het echtpaar Kröller-Müller een groot stuk van De Veluwe op ten behoeve van de jacht. In een later stadium kreeg het echtpaar financiële problemen en werd het stuk grond opgekocht door de overheid. In ruil daarvoor werd er een museum gebouwd waar de kunst van Helene Kröller-Möller tentoongesteld kon worden. Het museum en het aangrenzende beeldenpark omvat zo'n 25 ha en geniet internationale bekendheid. Je vindt er onder meer schilderijen van van Gogh, Mondriaan en Monet. Absoluut het bezoeken waard dus als je op een vakantiepark op de Veluwe verblijft.

Wie wel een beetje klaar is met al dat natuurgeweld heeft een aantal steden in de omgeving die vrij eenvoudig te bereiken zijn vanaf de vakantieparken op de Veluwe. Apeldoorn, Harderwijk, Amersfoort, Ede, Arnhem en Deventer zijn in een mum van tijd te bereiken met de auto vanaf de bungalowparken op de Veluwe en bieden tal van bijzondere bezienswaardigheden die erom vragen om ontdekt te worden tijdens je vakantie in dit mooie stukje Nederland!