Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Friesland

In het hoge noorden van ons land kom je heerlijk tot rust op de vakantieparken. De bungalowparken in Friesland staan garant voor rust en natuur, maar net zo makkelijk maak je je vakantie hier zo actief als je zelf maar wilt. De provincie staat in het teken van water en watersportactiviteiten beoefenen kan op de vakantieparken in Friesland dan ook bij uitstek. Je vakantie in Friesland hoeft zich tevens niet te beperken tot enkel het Friese vasteland. Ook de Waddeneilanden Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling en Vlieland behoren tot de provincie. Daarmee is Friesland de grootste provincie van Nederland en is er dus meer dan voldoende te beleven tijdens je verblijf op de vakantieparken in deze noordelijke regio. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Friesland
29 Vakantieparken
29 Vakantieparken

Vakantieparken in Friesland

Als je als provincie omringd wordt door water en ook nog eens over diverse merengebieden beschikt, dan is het niet gek dat veel vakantieparken in Friesland direct aan (of vlakbij) het water zijn gelegen. Hier spring je direct vanuit je vakantiewoning in het verfrissende water of - als je in de winter naar de vakantieparken in Friesland trekt - bind je de ijzers onder voor een geweldige schaatstocht. Friesland staat synoniem voor schaatsen, mede doordat Thialf (het belangrijkste schaatsstadion van Nederland) in Friesland is gevestigd. We hebben hem al een flink aantal jaren niet gehad, maar iedere winter wordt er opnieuw gehoopt op de welbekende Elfstedentocht. Wat dat betreft is er in Friesland ook veel ruimte voor cultuur en tradities en hier is geen ontkomen aan op de bungalowparken hier, al is het alleen al omdat men er naast Nederlands ook Fries spreekt.

Faciliteiten en accommodaties

Friesland is een grote uitgestrekte provincie en zodoende vind je er verschillende soorten vakantieparken. Het ene bungalowpark ligt direct aan het water en is daarmee uitermate geschikt voor een echte zon-, zee- en strandvakantie, terwijl het andere vakantiepark juist weer in de buurt van een Nationaal Park ligt en zodoende zeer geschikt is voor de liefhebbers van een bosrijke omgeving.

Friesland is tevens erg geliefd onder gezinnen met (jonge) kinderen. De meeste vakantieparken in Friesland zijn dan ook zeer kindvriendelijk en beschikken over meerdere speelterreinen, een (buiten)zwembad en horecagelegenheden zodat je niet zelf hoeft te koken of buiten de deur hoeft te eten.

Fietsen is een geliefde activiteit in Friesland en veel vakantieparken spelen hier slim op in door een eigen fietsverhuurservice aan te bieden. Je hoeft dus niet per se je eigen fiets mee te brengen naar het vakantiepark om de omgeving al fietsend te kunnen verkennen.

Vakantie in Friesland

Je kunt er tijdens je verblijf op de vakantieparken in Friesland niet om heen: de Friezen zijn trots op hun Fryslân. En terecht ook. Het is een uitermate fijne provincie om je vakantie door te brengen, ongeacht wat je precies zoekt tijdens je vakantie.

Liefhebbers van zon, zee en strand zitten in Friesland helemaal op hun plek. Diverse parken beschikken over accommodaties waarbij de vakantiewoning direct aan het water is gelegen. Ideaal voor een verfrissende duik, maar je kunt er bijvoorbeeld ook met een boot aanmeren. Geweldig als je over een eigen (zeil)boot beschikt, maar bij diverse parken heb je de mogelijkheid om een accommodatie mét boot te huren. Perfect om de Friese wateren mee te verkennen natuurlijk.

Friesland kent een viertal Nationale Parken en rustzoekers zitten dus ook helemaal goed op de vakantieparken in Friesland. Ga lekker wandelen in het Drents-Friese-Wold of verken de bijzondere flora en fauna op Waddeneiland Schiermonnikoog.

Het gehele jaar door worden er bijzondere festiviteiten gehouden in Friesland. Erg leuk om bij te wonen als je toevallig net op dat moment op een vakantiepark in Friesland verblijft. Belangrijke evenementen zijn onder meer de kaatswedstrijd genaamd PC die elk jaar op de vijfde woensdag na 30 juni wordt gehouden, de Sneekweek en het skûtsjesilen. De Elfstedentocht is wereldberoemd, maar de kans is klein dat je hem mee gaat maken. De laatste Elfstedentocht dateert tenslotte al weer uit 1997.

Liefhebbers van de grote stad hebben in Friesland niet heel veel keus, al zijn Leeuwarden, Heerenveen en Drachten alle drie het bezoeken waard. Vanwege de lange historie zijn er enkele pareltjes te bewonderen in de steden. Zo kent Heerenveen 32 Rijksmonumenten en 187 gemeentelijke monumenten, vind je in Leeuwarden talloze musea die verhalen van weleer vertellen en is Drachten wereldberoemd geworden vanwege de twee unieke fietsbruggen die er te vinden zijn. Van heinde en verre komen architecten de bouwwerken bekijken om toepassingen in eigen land te verzinnen. Een must-see dus als je op een vakantiepark in dit deel van Friesland verblijft natuurlijk!