Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Limburg

Gekscherend wordt wel eens gezegd dat Limburg niet bij Nederland hoort. Wie naar de vakantieparken in Limburg trekt zal dat wellicht kunnen beamen. Door het heuvelachtige landschap en het dialect waarin men spreekt lijkt het inderdaad alsof je in het buitenland bent. Een prima plek om je vakantie door te brengen dus! Dompel je onder in het goede leven op de bungalowparken in het verre zuiden en ontdek waarom de provincie al sinds jaar en dag een geliefd toevluchtsoord is voor liefhebbers van het bourgondische leven. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Limburg
38 Vakantieparken
38 Vakantieparken
Binnenzwembad
Buitenzwembad
Huisdieren niet toegestaan
Sauna
Bekijk Vakantiepark

Vakantieparken in Limburg

De vakantieparken in Limburg liggen verspreid over de gehele provincie. Van het uiterste noorden van Limburg op de grens van Duitsland tot het uiterste zuiden nabij Maastricht waar leuke steden in België als Genk, Hasselt en Luik om de hoek liggen. Er is dan ook voor ieder wel wat wils te vinden in Limburg. Of je nu op zoek bent naar een vakantiepark in een bosrijke omgeving waar je heerlijk tot rust kunt komen tijdens je vakantie of juiste vlakbij een grote stad wilt zitten: je vindt het in onze zuidelijkste provincie.

Faciliteiten en accommodaties

De vakantieparken in Limburg beschikken over uiteenlopende faciliteiten en accommodaties. Van knusse vakantiewoningen waar je romantisch met z'n tweetjes van je vakantie kunt genieten tot ruime bungalows voor (grote) groepen.

Door het groene landschap is het ook niet gek dat veel bungalowparken in Limburg in een bosrijke omgeving liggen. Ideaal als je van de natuur en stilte houdt. Je start de mooiste wandel- en fietstochten direct vanaf het vakantiepark hier.

Limburg is een provincie die geliefd is onder gezinnen met (jonge) kinderen. De meeste vakantieparken beschikken dan ook over meerdere speelterreinen, een (buiten)zwembad en diverse horecagelegenheden waar men terecht kan voor een frietje, een pizza of een gerecht dat met lokale producten is bereid.

Iets anders dat je op de meeste bungalowparken in Limburg wel tegen zult komen is een fietsverhuurservice. Je ontdekt het Limburgse landschap nu eenmaal het beste per fiets en zodoende beschikken veel vakantieparken over een eigen fietsverhuurservice. Ideaal natuurlijk als je zelf je eigen fiets niet mee wilt (of kunt) nemen naar je vakantieadres.

Vakantie in Limburg

Je vakantie op de vakantieparken in Limburg staat in het teken van het goede leven. Limburgers weten wel hoe je moet genieten van het leven. Dit merk je als je al fietsend of wandelend door het Limburgse landschap trekt. Overal waar je komt kun je wel een tussenstop maken om op een zonovergoten terrasje te genieten van een verfrissend drankje en een lekker hapje.

Door het heuvelachtige landschap is er voor de sportieve vakantieganger ook genoeg te beleven. Ga bijvoorbeeld mountainbiken, paardrijden, quad rijden of trek richting het merengebied rondom Roermond om op het water je kunsten te vertonen.

Over Roermond gesproken: het Fashion Outlet Centrum hier moet je toch eigenlijk wel bezoeken als je op een vakantiepark in Limburg verblijft. Dit mini-stadje wordt jaarlijks overspoeld door duizenden mensen die van heinde en verre komen om topmerken tegen bodemprijzen in te kopen. Struin na afloop door het gezellige centrum waar je bezienswaardigheden kunt bezoeken als de Sint-Christoffelkathedraal, de Munsterkerk en het historische stadhuis aan de Markt.

Liefhebbers van de grote stad zitten sowieso goed in Limburg. Er zijn diverse grote steden die het bezoeken meer dan waard zijn. Venlo bijvoorbeeld met maar liefst 93 Rijksmonumenten of Sittard dat met een deel is geklasseerd als beschermd stadsgezicht. De echte parel vind je echter in het zuiden, aan de Maas gelegen. Hoofdstad van de provincie, Maastricht, is een heerlijke stad om een middagje (of meerdere) op je gemak doorheen te slenteren. Vooral in de zomermaanden vinden er diverse evenementen plaats die goed laten zien hoe men hier geniet van het goede leven. Zo geeft André Rieu hier in de zomermaanden altijd zijn Vrijthofconcerten en vind ook de belangrijkste kunst- en antiekbeurs ter wereld, TEFAF/The European Fine Art Fair, in Maastricht plaats.

Nog tijd over tijdens je verblijf op de vakantieparken in Limburg? Dan is een uitstapje naar het buitenland natuurlijk zo gemaakt. De provincie grenst aan België en Duitsland en grote steden als Luik, Hasselt, Bonn, Keulen en Düsseldorf zijn allen razendsnel te bereiken vanaf de bungalowparken hier in het uiterste zuiden van Nederland.