Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Bretagne

Wilde zee en ruige rotsen zijn het visitekaartje van Bretagne. Met vele kilometers woeste kust en in het binnenland bossen, weilanden en groene heuvels is Bretagne een klein paradijsje waarbinnen alles met de auto aan te reizen is. De vele strandjes, baaien en rotskusten zijn ansichtkaart-waardig en in de havenstadjes krijgt het vakantiegevoel pas echt vat op je. Hier en daar lijkt de tijd stil te hebben gestaan in de middeleeuwen of prehistorie. Vergeet je warme trui niet als je je vakantiepark of vakantiehuisje verlaat en vergeet ook niet uit de Bretonse keuken te proeven. Het is niet de meest verfijnde, maar wel met de allerlekkerste verse vis en zeevruchten. Ook de Bretonse crêpes zijn een regionale trots en dus zeker iets dat je moet proberen als je op één van de bungalowparken in Bretagne verblijft! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Bretagne
6 Vakantieparken

Bungalowparken in Bretagne

Bretagne is de meest westelijke provincie van Frankrijk en is bijna helemaal omgeven door water. Aan de noordkant is Het Kanaal en aan de zuidkant de Atlantische Oceaan. In totaal heeft de provincie zo’n 2500 kilometer aan kust, met de kusten van de verschillende eilandjes meegeteld. Bretagne staat bekend als een regio waar het veel regent. Met het milde zeeklimaat dat er heerst komen sneeuw en vorst zelden voor en de zomers zijn zacht en matig warm. Vakantieparken en vakantiehuisjes in Bretagne zijn stuk voor stuk in de buurt van de ruige kust, meestal zo ver mogelijk van het “vaste land” verwijderd.

Faciliteiten en accommodaties

Qua vakantiewoningen bedient Bretagne veel verschillende doelgroepen. Zo vind je er op de bungalowparken authentieke Bretonse uit steen opgetrokken huisjes, villa’s met eigen zwembad, stacaravans met uitzicht op zee, of appartementen op een vakantiepark bij één van de vele badplaatsen van de regio. Met voornamelijk vakantiewoningen direct aan de kust zal het aan het uitzicht in ieder geval niet schorten.

Vakantie in Bretagne

Net als Groot-Brittannië werd ook het Franse Bretagne ooit bevolkt door Keltische volkeren en stammen. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat sommige plaatsnamen ware tongbrekers zijn, maar ook andere sporen van deze eeuwenoude cultuur zijn nog zichtbaar.

Bretagne staat onder meer bekend om de prehistorische monumenten. Zo is er bij Cairn de Barnénez een gigantische grafheuvel. Ook staan er duizenden dolmens en menhirs (stenen zoals stripfiguur Obelix er altijd eentje bij zich draagt) verspreid in het landschap. De mooiste zijn te bezichtigen bij Carnac, Saint-Just en in de baai van Morlaix. Voor een kleine geschiedenisles hoef je dus niet ver van je vakantieadres te wijken.

Leuke steden om te bezoeken in Bretagne zijn: de vrij moderne havenstad Brest, de vestingstad Saint-Malo dat een stadsstrand heeft en provinciehoofdstad Rennes met middeleeuwse vakwerkhuizen als bezienswaardigheid. Ook kun je Belle-Île-en-Mer bezoeken, een van de Franse eilandjes in de Atlantische Oceaan. Het is een ongerept en rotsachtig eiland waar je met een veerboot heen kunt vanuit het plaatsje Quiberon.

Een ’attractie’ waar toeristen van heinde en verre naartoe komen is de baai bij Le Mont-Saint-Michel, een eilandje met een abdij op het hoogste punt. De toegang naar het eiland komt onder water te staan als het vloed wordt, wat een bezoekje aan dit kleine gezellige dorpje extra bijzonder maakt. Het geeft de bezoeker genoeg tijd om op zijn gemak de hoge trappen te bestijgen en de abdij te bezoeken. Zowel de Mont Saint-Michel, als haar baai staan op de lijst van Werelderfgoed van Unesco. Het zeelandschap, de omliggende polders, de rijen mosselen en de mythische abdij die wordt weerspiegeld in het zeewater zijn zeer de moeite waard om naar af te reizen vanaf de vakantieparken in Bretagne.

Het stikt in Bretagne van de mooie uitzichtpunten aan de kust. Zoals bij Cap Fréhel waar de kliffen wel 70 meter de diepte in duiken en het gesteente rood is van de ijzeroxide, wat mooi afsteekt bij het heldere blauwe water. Aan de noordkust van Bretagne is de Roze Granietkust (Côte de Granit Rose). Hier zijn verspreid over 30 kilometer zeldzame roze granietblokken te zien die verder maar op drie andere plaatsen op de wereld voorkomen: in Ontario, in China en op Corsica. De Pointe du Raz is een van de meest westelijke punten van Frankrijk. De kaap hier steekt tientallen meters boven de zeespiegel uit en het uitzicht is er spectaculair, zeker bij winderig weer als de golven met veel geweld tegen de rotsen slaan.

Watersporters voelen zich al snel thuis op de bungalowparken in Bretagne. Surfbolwerken zijn Saint-Malo, de baai van Audierne en het gebied rond Douarnenez. Op veel grote stranden zijn surfplanken te huur. Beginnende surfers kunnen het beste naar de rustigere zuidkust.