Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Spanje

De vakantieparken in Spanje zijn al sinds jaar en dag mateloos populair bij vakantiegangers van over de gehele wereld. Van de bekende costa's als de Costa Brava, de Costa del Sol en de Costa Dorada tot het binnenland in de omgeving van grote Spaanse steden als Madrid, Sevilla en Zaragoza: in elke regio in Spanje vind je wel bungalowparken met ruime faciliteiten. Om je zoektocht naar een geschikt vakantiepark in Spanje wat makkelijker te maken hebben we alle bekende vakantieparken in Spanje overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Spanje
8 Vakantieparken
Provincies in Spanje
Klik op de kaart

Vakantieparken in Spanje

Op vakantie gaan naar een vakantiepark in Spanje betekent automatisch zon. Of je er ook zee en strand bij wilt, dat is natuurlijk helemaal aan jou. Spanje heeft het als vakantieland namelijk allemaal. In het noord-westen van het land is de omgeving groen en zorgt de wind vanaf de Atlantische oceaan voor de nodige verkoeling. Het is dan ook niet gek dat veel locals in de zomermaanden vakantieparken bezoeken in dit gedeelte van Spanje.

Aan de andere kant van het land, de kustlijn aan de Middellandse Zee, kan het in het hoogseizoen goed warm worden tijdens je verblijf op het bungalowpark. Veel van de vakantieparken in de bekende costa's liggen op een steenworp afstand van de zee of in sommige gevallen zelfs aan zee. Ideaal voor de vakantiegangers die een bungalowpark in Spanje bezoeken vanwege de zon-zee-strand-factor.

De vakantieparken in het binnenland van Spanje worden veelal in het voor- of naseizoen bezocht, simpelweg omdat de temperaturen tot grote hoogten kunnen stijgen in de warme zomermaanden. Met 0,0 zeewind is het in steden als Madrid, Sevilla, Córdoba en Salamanca bijna niet uit te houden, al hebben veel vakantieparken in deze regio natuurlijk standaard een airconditioning in de vakantiewoning en mag een buitenzwembad uiteraard ook niet ontbreken!

Faciliteiten en accommodaties

De bungalow- en vakantieparken in Spanje zijn divers, net als het land zelf. Wel is het zo dat op de meeste parken het buitenleven belangrijk is. Niet gek met die hoge temperaturen natuurlijk! Bij de meeste vakantieparken vind je dan ook wel een buitenzwembad en een speelplaats waar de kinderen lekker kunnen ravotten de hele dag.

Qua luxe kun je het zo gek maken als je zelf wilt: van relatief sobere vakantieparken met enkel de basisvoorzieningen tot extreem luxe bungalowparken waar je over je eigen hottub beschikt. Veel vakantieparken in Spanje hebben goede voorzieningen als het om eten en drinken gaat. Lekker dineren en borrelen vormt een groot onderdeel van de Spaanse cultuur en zodoende vind je op de meeste bungalowparken wel meerdere horecagelegenheden.

Liever zelf koken? Dat kan op veel vakantieparken natuurlijk ook. In de meeste vakantiewoningen beschik je over je eigen keuken en als er een supermarkt op het park aanwezig is, hoef je het park in principe niet eens te verlaten. Sommige vakantieparken bieden zelfs een bezorgservice aan waarbij je de producten tot aan de voordeur van je Spaanse vakantiebungalow geleverd krijgt. Ideaal als je zelf even geen zin hebt om in de brandende zon boodschappen te gaan doen!

Vakantie in Spanje

Van oudsher trekken veel gezinnen naar de vakantieparken in Spanje, maar feitelijk is een vakantie naar Spanje voor iedereen weggelegd. Jongeren zoeken bijvoorbeeld vaak de costa's op met hun bruisende badplaatsen en ook grote groepen (bijvoorbeeld voor een bruiloft of een verjaardagsfeest) vinden altijd wel een vakantiepark in Spanje waar een vakantiehuisje beschikbaar is waar ze met z'n allen in kunnen verblijven. Wat dat betreft is er voor ieder wat wils.

Naast zon (en misschien ook wel zee en strand) staat je vakantie in Spanje in het teken van ontdekken. Het lekkere eten en drinken bijvoorbeeld, want dat neemt nu eenmaal een belangrijke plaats in in het dagelijkse leven van Spanjaarden. Proef de lekkerste paella en vergezel de maaltijd met een overheerlijke sangria. Tapas mogen natuurlijk ook niet ontbreken tijdens je verblijf op een bungalowpark in Spanje, net als de wereldberoemde Spaanse likeur: Licor 43 (Cuarenta Y Tres).

Je ontdekkingsreis in Spanje beperkt zich natuurlijk niet alleen tot lokale gerechten en drankjes. Spanje kent een lange geschiedenis en vooral in de grotere steden is daar nog veel van terug te zien. Steden als Madrid, Sevilla, Valencia en Barcelona puilen uit van de bijzondere historische gebouwen waar veel over te vertellen valt. Ga je naar een vakantiepark in Spanje en bevind je je in de buurt van één van deze steden? Informeer op het park dan eens naar een rondleiding door de stad. Je zult versteld staan van alle weetjes die een lokale gids je allemaal kan vertellen. Leuk om te delen met de thuisblijvers als je terugkomt van je vakantie op een vakantiepark in Spanje!