Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vakantieparken aan zee

Een vakantie aan zee is altijd een goed idee, ongeacht of je voor een vakantiepark in Nederland kiest of liever de kustlijn in andere Europese landen wilt gaan ontdekken vanaf je bungalowpark. 's Zomers is het heerlijk toeven aan de kust en in het najaar en 's winters kun je er lekker uitwaaien tijdens een stevige wandeling. Om je zoektocht naar een vakantiepark aan zee gemakkelijk te maken hebben we alle vakantieparken in Europa die aan zee liggen overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.
Vakantieparken aan zee
71 Vakantieparken
71 Vakantieparken

Vakantieparken aan zee in Europa

Er zijn 1001 redenen te benoemen om een vakantiepark aan zee te verkiezen boven een bungalowpark landinwaarts dat bijvoorbeeld in een bosrijke omgeving is gesitueerd. Alhoewel deze vakantieparken doorgaans wel over een (subtropisch) zwembad beschikken, haalt dat het natuurlijk niet bij een echte zon-, zee- en strandvakantie. Maar misschien heb je wel last van alle pollen die in het voorjaar en de zomer in de lucht zweven en kies je daarom liever voor één van de vakantieparken in Europa die aan de kust liggen. Redenen genoeg en gelukkig is de keuze daar ook naar: er zijn honderden vakantieparken in binnen- en buitenland die op een (letterlijke) steenworp afstand van de zee zijn gesitueerd!

Binnen- of buitenland?

Elk strand is weer anders. Zelfs in een relatief klein land als Nederland kun je je verbazen op de vakantieparken aan zee. De kust op Waddeneilanden als Texel, Terschelling en Schiermonnikoog is bijvoorbeeld heel anders dan de kuststrook in Zeeland en op vakantieparken aan zee in Noord- en Zuid-Holland heb je de grote steden ook nog eens binnen handbereik. Ideaal als je zin hebt in een dagje cityhoppen tijdens je (korte) vakantie aan zee.

Overige landen in Europa hebben vrijwel allemaal een schitterende kustlijn die niet te vergelijken is met de onze. Steile rotsen en kliffen in Frankrijk, Spanje en Portugal bijvoorbeeld en gemoedelijk aflopende stranden in Italië en Kroatië waar je prima met de kinderen een zon-, zee- en strandvakantie kunt houden. Bovendien is het in het zuiden doorgaans natuurlijk een stuk warmer zodat je ook buiten het hoogseizoen helemaal goed zit op de vakantieparken aan zee elders in Europa. Alhoewel; hoe fijn is het niet om tijdens een stevige wandeling flink uit te waaien op de stranden langs de Noordzee om vervolgens ergens een heerlijke warme chocolademelk met slagroom te scoren? Ook in Nederland kun je dus prima in het najaar of de winter een (korte) vakantie boeken naar de vakantieparken aan zee en gelukkig heb je daarbij keuzes te over. Blader zelf maar eens door het aanbod aan vakantieparken aan de kust die je op deze pagina ziet. Je ontdekt al gauw dat er meer dan voldoende keuze is qua bungalowparken aan zee in Nederland (en daarbuiten).

Vind eenvoudig vakantieparken aan zee

Bij Vakantieparken.nl houden we van eenvoud en dankzij onze handige zoekfilters vind je snel en gemakkelijk een vakantiepark aan zee dat helemaal aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar huisdiervriendelijke vakantieparken aan de kust omdat je de trouwe viervoeter graag mee wilt nemen tijdens je (korte) vakantie aan zee? Selecteer dit dan in je zoekcriteria en wij filteren direct alle bungalowparken aan zee die huisdieren toestaan. Juist op zoek naar een bungalowpark waarbij de kinderen zich geen seconde hoeven te vervelen? Kijk dan uit naar vakantieparken aan zee die beschikken over een binnenspeeltuin, een kinderboerderij of een animatieprogramma. Handig als het weer wat tegen zit tijdens je vakantie aan zee, want ze kunnen zich dan prima vermaken met de binnenfaciliteiten van het park. Zo is er voor ieder wel wat wils te vinden en vind je met onze handige zoekoptie altijd een vakantiepark aan zee dat alles te bieden heeft waar jij naar op zoek bent!

Boek snel!

Bij Vakantieparken.nl maken we het niet graag alleen eenvoudig voor je; we kijken ook altijd uit naar speciale aanbiedingen. Zie je een vakantiepark dat alles heeft wat jij verlangt tijdens je (korte) vakantie aan zee? Boek dan snel, want de aanbiedingen kunnen elk moment veranderen!