Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Oostenrijk

Bij een vakantie in Oostenrijk denkt men al gauw aan een wintersportvakantie. Logisch, want in Oostenrijk is skiën, snowboarden en langlaufen nu eenmaal geweldig. Zeker als je na afloop ook nog van een goede apès-ski houdt. Toch biedt Oostenrijk als vakantieland ook in de maanden dat het land niet wit kleurt, vertier voor jong en oud. De vakantieparken in Oostenrijk die we voor je geselecteerd hebben zijn allemaal het gehele jaar door geopend. Ook in de zomer en het najaar zit je op deze bungalowparken dus helemaal goed. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Oostenrijk
15 Vakantieparken
15 Vakantieparken
Gebieden in Oostenrijk

Vakantieparken in Oostenrijk

De vakantieparken in Oostenrijk liggen logischerwijs vrijwel allemaal in de directe omgeving van een skigebied. 's Winters kun je dus in veel gevallen de lange latten onderbinden en direct de piste opstappen en 's zomers is er altijd wel een kabelbaan vlakbij die je naar boven brengt voor de mooiste wandelingen. Ongeacht je reisgezelschap vind je altijd wel een vakantiepark in Oostenrijk dat aansluit bij je wensen en voorkeuren. Van lekker met z'n tweetjes op vakantie tot grote groepen: de vakantieparken in Oostenrijk hebben een geschikte vakantiewoning voor je.

Faciliteiten en accommodaties

Luxe en wellness zijn in Oostenrijk algemeen goed. Veel van de vakantieparken in Oostenrijk beschikken over een eigen wellnessgedeelte waar je na een dag wintersporten, wandelen of fietsen heerlijk tot rust kunt komen. Ze beschikken veelal over zwembaden, sauna's, Turkse stoombaden en solariums. Liever deze faciliteiten helemaal voor jezelf? Ook dat is mogelijk in Oostenrijk. Diverse vakantieparken beschikken over bungalows waarbij je beschikt over je privésauna en/of bubbelbad. In de meeste gevallen zijn de bungalowparken in Oostenrijk kindvriendelijk en in een aantal gevallen mag zelfs de trouwe viervoeter mee op vakantie. Uit eten gaan in Oostenrijk kan bijna altijd wel in de directe omgeving, maar op sommige vakantieparken vind je (meerdere) horecagelegenheden zodat je ook gewoon op het park zelf je buikje kunt vullen na een intensieve dag in de Alpen.

Vakantie in Oostenrijk

Wie nog nooit in Oostenrijk is geweest zal al gauw ontdekken hoe gastvriendelijk de lokale bevolking is. Het hoort bij de Oostenrijkse cultuur en deze is op elke straathoek te vinden. Werkelijk alles is er nog authentiek en juist daarom kiezen veel mensen voor een vakantie op een vakantiepark in Oostenrijk.

In Oostenrijk kom je voor het buiten zijn. In de winter natuurlijk om te wintersporten en 's zomers om te wandelen, fietsen of om andere sportieve activiteiten te beoefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mountainbiken, paardrijden of 'heftigere zaken' als paragliden en raften.

Bovenal staat de wonderschone natuur in Oostenrijk centraal: hoge bergtoppen worden afgewisseld door diepe dalen. Waar je ook komt en ongeacht het seizoen: je uitzicht lijkt altijd op een ansichtkaart of een schilderij. De bergdorpjes hebben hun karakter weten te behouden en zijn daarmee niet alleen een lust voor het oog, maar vooral ook een waar genot om er rustig op je gemak doorheen te banjeren. De steden in Oostenrijk zijn stads zoals je dat kent vanuit andere landen. Er zijn zo'n 20 grote steden waarbij Wenen, Graz, Linz, Salzburg en Innsbruck de bekendsten zijn. Vooral Wenen is - zeker rondom de kerstperiode - een prachtige stad waarbij je je met open mond aan alle pracht en praal zult vergapen. Zeker bezoeken dus als je de mogelijkheid ertoe hebt tijdens je vakantie op een bungalowpark in Oostenrijk!