Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Slovenië

Slovenië zal misschien niet het eerste land zijn waaraan je denkt bij het begrip 'vakantie' en dat is best zonde. De vakantieparken in Slovenië liggen namelijk allemaal middenin de prachtige natuur die zo kenmerkend is voor het land dat grenst aan de machtige Alpen. Naast de mooie natuur staan ook zaken als lekker eten en drinken, cultuur en geschiedenis centraal als je op vakantie gaat naar Slovenië. Vervelen doe je je dan ook niet zo snel op een bungalowpark in dit vakantieland. Om je zoektocht naar een goed vakantiepark te vereenvoudigen, hebben wij van Vakantieparken.nl alle populaire vakantieparken in Slovenië overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Slovenië
2 Vakantieparken
2 Vakantieparken
Provincies in Slovenië
Klik op de kaart

Vakantieparken in Slovenië

In tegenstelling tot buurlanden Italië, Oostenrijk en Kroatië kent Slovenië niet enorm veel vakantieparken. Dit komt simpelweg omdat het land (nog) niet gezien wordt als een écht vakantieland. Het toerisme is er in opkomst en dat zorgt ervoor dat het aanbod aan bungalowparken momenteel nog enigszins beperkt is. Daar staat dan natuurlijk wel tegenover dat het er nog relatief rustig is en je ook niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor je vakantiewoning op een vakantiepark. Ideaal dus als je een relatief goedkope vakantie wilt houden in een land dat nog niet overspoeld wordt door duizenden toeristen in het hoogseizoen. Authenticiteit is dan ook nog volop te vinden in Slovenië. Van de gewone burgers die massatoerisme niet gewend zijn tot de ongerepte natuur en eeuwenoude gebouwen die de geschiedenis van het land vertellen. Je ontdekt het moeiteloos vanaf een vakantiepark in Slovenië.

Faciliteiten en accommodaties

Ondanks dat het aanbod aan vakantieparken in Slovenië niet heel groot is, hoeft het je aan niets te ontbreken als je hier op vakantie gaat. De bungalowparken doen niet onder voor vakantieparken in populairdere vakantielanden zoals Frankrijk of Spanje. In veel gevallen zijn de bungalowparken in Slovenië kindvriendelijk en dus een prima optie voor gezinnen met (jonge) kinderen. In tegenstelling tot vakantieparken in populaire vakantieregio's hoef je je hier niet zo druk te maken dat je je kroost kwijtraakt. De parken zijn kleinschalig en overzichtelijk, maar qua faciliteiten vaak ruim. Zo is er altijd wel een (binnen)zwembad te vinden en kan er naar hartenlust gespeeld worden op de speelterreinen. Zoals gesteld hoort lekker eten en drinken bij de Sloveense cultuur en in veel gevallen hoef je daar niet per se het park voor te verlaten. Veelal beschikt het vakantiepark over diverse horecagelegenheden waar men de Sloveense keuken kan ontdekken. Een aanrader is een vakantiepark waar men over een eigen fietsverhuur beschikt. De Sloveense natuur is prachtig en je ontdekt deze het beste per fiets of met de benenwagen. Ideaal dus als je bij het vakantiepark zelf terecht kunt voor een huurfiets.

Vakantie in Slovenië

Wie van overvolle stranden houdt moet Slovenië overslaan. Het land kent maar een klein stuk kust en zodoende staat het land nu niet bepaald te boek als ideale bestemming voor een zon-, zee- en strandvakantie. Wie van veel natuurschoon, wandelen en fietsen, lekker eten en drinken en authenticiteit houdt is juist wél prima op zijn plek in Slovenië. Vooral het grootste meer van Slovenië, het Meer van Bohinj, is een absolute aanrader. Dit prachtige meer ligt in het noord-westen van Slovenië en is een geliefde locatie voor wandelaars en fietsers. Uiteraard kun je ook zwemmen in het meer of relaxen op de strandjes rondom het meer.

Een andere bezienswaardigheid die je gezien moet hebben zijn de bekende grotten van Postojna. Deze hebben een lengte van maar liefst 20 kilometer. Ongeveer 5 kilometer van de grotten is toegankelijk voor publiek. Met een treintje kun je je door het grottenstelsel laten voeren en de op één na grootste druipsteengrot van de wereld bewonderen. In de directe omgeving vind je ook nog andere beroemde druipsteengrotten als Pivka Jama, Otoska Jama, Planinska Jama en de door UNESCO beschermde Grotten van Škocjan.

Een laatste niet te missen bezienswaardigheid is natuurlijk de hoofdstad van Slovenië: Ljubljana. De stad geldt als één van de oudste steden van het Europese continent en met zo'n lange geschiedenis is het niet gek dat je je ogen uitkijkt hier. Onder meer het kasteel (Ljubljanski Grad), Mestni Trg (het stadhuisplein) en Rimski Zid (Romeinse muur en monumenten uit de oudheid) zijn het bezoeken zeker waard tijdens je vakantie op een vakantiepark in Slovenië.