Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Tsjechië

De vakantieparken in Tsjechië zijn nog relatief onontdekt en dat is zonde. Tsjechië is namelijk een prachtig land om op vakantie te gaan. De zomers zijn relatief mild en daarmee ideaal voor de vakantieganger die de temperaturen in landen als Spanje of Italië niet weet te waarderen. Tel daar de overweldigende natuur bij op en je snapt waarom de bungalowparken in Tsjechië de moeite waard zijn om te bezoeken. Om je zoektocht gemakkelijker te maken hebben we van Vakantieparken.nl alle populaire vakantieparken in Tsjechië voor je op een rijtje gezet. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Tsjechië
1 Vakantieparken
1 Vakantieparken
Provincies in Tsjechië
Klik op de kaart
Gebieden in Tsjechië

Vakantieparken in Tsjechië

Wie een beetje bekend is met Tsjechië zal het niet verbazen dat vrijwel alle vakantieparken in Tsjechië zijn gesitueerd in een bosrijke omgeving. Vooral het Lipnomeer en het Reuzengebergte op de grens met Polen herbergen diverse bungalowparken waarbij je rondom wordt omgeven door schitterende landschappen. De vakantieparken in Tsjechië worden zowel 's winters, als in de zomermaanden bezocht door toeristen. De verklaring daarvoor is simpel: in de winter kun je in het Reuzengebergte uitstekend wintersporten en 's zomers maak je er de mooiste wandelingen en trektochten. Een uitstapje vanaf het bungalowpark is in Tsjechië dan ook zo gemaakt.

Faciliteiten en accommodaties

Ondanks dat het toerisme in Tsjechië nog niet zo massaal is als in overige populaire vakantielanden, betekent dit niet dat je in hoeft te boeten aan luxe. Vakantieparken in Tsjechië doen niet onder voor bungalowparken in landen als Frankrijk, Italië of Spanje. Er is voor ieder wel wat wils te vinden. Of je nu alleen, samen met je partner, als gezin of met een groep naar een vakantiepark in Tsjechië trekt.

Vanwege het opkomende toerisme zijn veel van de bungalowparken in Tsjechië relatief nieuw. Verwacht echter geen dertien-in-een-dozijn-vakantieparken. Alle parken zijn authentiek en volgens traditionele architectuur opgebouwd. De vakantiewoningen zijn dan ook bijzonder sfeervol en lijken voor het prachtige omliggende landschap geschapen te zijn.

Qua faciliteiten hoef je je op de meeste vakantieparken in Tsjechië geen zorgen te maken. De meeste bungalowparken beschikken over alledaagse zaken zoals gratis WIFI, eet- en drinkgelegenheden en een (kleine) supermarkt op het park. Verder tref je bij de meeste bungalowparken wel een (buiten) zwembad, een speelterrein en sportvelden aan. De kinderen hoeven zich dan ook geen seconde te vervelen tijdens hun vakantie in dit beeldschone land!

Vakantie in Tsjechië

Alhoewel Praag de nodige bars en discotheken herbergt ga je niet naar Tsjechië voor een feestvakantie. Je komt hier voor je rust. Of omdat je juist lekker actief in de buitenlucht wilt zijn. Vanwege het bergachtige landschap zijn activiteiten als wandelen, fietsen, mountainbiken, bergbeklimmen en natuurlijk wintersporten hier aan de orde van de dag. De natuur is er werkelijk schitterend, waar je vakantiepark ook maar gelegen is en daarmee uitnodigend voor tal van buitenactiviteiten.

Naast al het natuurgeweld staat Tsjechië als een land met een rijke geschiedenis te boek. Dit zie je onder meer terug aan de talloze kastelen en burchten die je door het gehele land tegen zult komen. Zo vind je bijvoorbeeld in Praag de "Praagse Burcht', waarvan het burchtgebied één van de grootste ter wereld is. Andere bekende kastelen die het bezoeken meer dan waard zijn tijdens je vakantie op een vakantiepark in Tsjechië, zijn onder meer Český Krumlov, Jindřichův Hradeckasteel en het Karlstein kasteel in Karlštejn.

Uit eten gaan in Tsjechië is voor de Westerse toerist een waar feestje. De maaltijden zijn er heerlijk, maar bovenal bijzonder goedkoop. Alhoewel je op de meeste vakantieparken in Tsjechië beschikt over een vakantiewoning met eigen keuken, loont het dus om in de buurt op zoek te gaan naar een lokaal restaurant waar je de heerlijkste gerechten verorbert tegen 'belachelijke' spotprijzen. Een extra goede reden dus om een bungalowpark in Tsjechië eens aan een nadere inspectie te onderwerpen!