Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in België

Vakantieparken in België zijn populair. Niet gek, want België is een ontzettend fijn land om op vakantie te gaan. Je kunt er vele kanten op. Van een spetterende zon-, zee- en strandvakantie aan de Belgische kust tot een actieve vakantie in de Belgische Ardennen. Groot voordeel: je zit er in een mum van tijd en hoeft dus niet honderden of duizenden kilometers af te leggen voordat je van je welverdiende vakantie kunt gaan genieten. Om je zoektocht te vereenvoudigen hebben we van Vakantieparken.nl alle vakantieparken in België overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in België
36 Vakantieparken
36 Vakantieparken

Vakantieparken in België

Het land van de Vlaamse frieten, Belgisch bier, Manneke Pis en natuurlijk daar waar het Europese Parlement zetelt. België is als vakantieland uiterst divers en de vakantieparken in het land zijn dit ook. In elke Belgische regio zijn er wel bungalowparken te vinden en allemaal bieden ze weer net iets anders. Van extreem luxe waarbij je in de accommodatie beschikt over je eigen jacuzzi en privé sauna tot lekker basic waarbij het vakantiepark vooral dienst doet als uitvalsbasis. Een uitstapje in België is tenslotte zo gemaakt. Reistijden en afstanden zijn (net als in Nederland) te overzien. In veel gevallen liggen bijzondere bezienswaardigheden of grote steden binnen een gepaste afstand van de vakantieparken. Je hoeft dus nooit de halve dag te reizen om op een bepaalde locatie te komen.

Ruime keuze in faciliteiten en accommodaties

Keuzes zijn er te over als je voor een vakantiepark in België kiest. Niet alleen qua regio, maar zeker ook qua faciliteiten en accommodaties. Veel bungalowparken zijn bijvoorbeeld uitgerust met een subtropisch zwembad en een speeltuin zodat je je om de kinderen nog maar weinig zorgen hoeft te maken. Een echte levensgenieter en wil je wel wat wellness-mogelijkheden tijdens je vakantie? Kijk dan uit naar bungalowparken waarbij een welnnescentrum aanwezig is. Sommige vakantieparken bieden je zelfs accommodaties waarbij de vakantiewoning is uitgerust met een privé sauna en een hot-tub. Een keer een bijzondere vakantie mee maken? Dan zijn de bijzondere accommodaties misschien iets voor jou. Op sommige bungalowparken kun je in plaats van in een 'gewoon' vakantiehuisje slapen, in een tipi, boomhut of op een woonboot vertoeven. Ideaal als je eens iets anders wilt dan de doorsnee vakantiewoning op een bungalowpark!

Vakantie in België

Alhoewel België op veel vlakken overeenkomsten vertoont met Nederland, waan je je toch in een compleet andere wereld als je in België op vakantie gaat. Hoe verder je afreist naar het zuiden, hoe duidelijker de verschillen zullen zijn. In Vlaanderen kun je bijvoorbeeld nog prima terecht met Nederlands als voertaal, maar in Wallonië spreekt met doorgaans Frans in plaats van Vlaams/Nederlands. Juist vanwege deze tweedeling is België ontzettend interessant om aan te doen als vakantieland. Elke regio heeft zo zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Steden als Antwerpen, Brussel, Gent en Charleroi zijn allen het bezoeken meer dan waard en bieden naast kunst, cultuur en geschiedenis natuurlijk ook veel mogelijkheden tot lekker eten en drinken. De Ardennen zijn geliefd bij de sportieve vakantieganger, maar ook de rustzoeker en de liefhebber van natuur is helemaal op zijn plek op een vakantiepark in dit deel van België. Wat dat betreft zijn er keuzes te over en vind je hier op Vakantieparken.nl altijd wel een vakantiepark dat aansluit bij je persoon.