Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Frankrijk

In een echt vakantieland als Frankrijk is het niet meer dan normaal dat je een enorme keuze hebt qua vakantieparken. Van Normandië tot de Côte d'Azur en van het uiterste noorden tot het zuidelijke deel van Frankrijk: bungalowparken zijn er in overvloed en in alle denkbare soorten en maten. Kindervriendelijke vakantieparken waar je prima als gezin met (jonge) kinderen vakantie kunt vieren of juist basic bungalowparken die goed geschikt zijn als je er met je vakantiemaatje veel op uit wilt trekken tijdens de vakantie om te gaan wandelen of fietsen bijvoorbeeld. Vakantieparken.nl heeft alle populaire vakantieparken in Frankrijk overzichtelijk voor je op een rijtje gezet, zodat je snel en eenvoudig een bungalowpark kunt vinden dat aansluit bij jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Frankrijk
93 Vakantieparken
93 Vakantieparken

Bungalowparken in Frankrijk

Frankrijk is als vakantiebestemming al sinds jaar en dag niet meer weg te denken onder vakantievierend Nederland. En masse trekken we richting het zuiden zodra de zomervakantie aanbreekt. De één met een camper of caravan, de ander naar all-inclusive resorts waar het hen aan niets ontbreekt. Vakantie- en bungalowparken in Frankrijk zitten doorgaans dan ook stampvol tijdens het hoogseizoen, ondanks dat er een zeer ruim aanbod is.

Niet gek, want Frankrijk heeft het als vakantieland natuurlijk allemaal. Lekker eten en drinken, een gunstig klimaat en tal van activiteiten die je kunt ondernemen. Vanaf het vakantiepark is een grote stad vaak nooit ver weg en is er ook op het bungalowpark vaak meer dan voldoende te beleven. Doorgaans zijn de vakantieparken in Frankrijk bijvoorbeeld allemaal wel uitgerust met een buitenzwembad en speelterreinen voor de kinderen. Paps en mams kunnen gezellig een drankje doen op het terras van het restaurant op het vakantiepark en in veel gevallen kun je kleine boodschappen ook gewoon op het park zelf doen. Van alle gemakken voorzien dus!

Faciliteiten en accommodaties

Of je nu met z'n tweetjes op vakantie wilt naar Frankrijk of met een hele grote groep: er is altijd wel een vakantiepark te vinden waar je een vakantiehuisje vindt dat helemaal aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren. Frankrijk is een vakantieland waar veel gezinnen naartoe trekken en dus is het niet vreemd dat veel bungalowparken ruime voorzieningen hebben voor de jongste vakantiegangers. Denk aan heuse zwemparadijzen, maar ook speeltuinen en een animatieprogramma. Besef wel dat de meeste vakantieparken alleen in het hoogseizoen een animatieprogramma hebben voor de kinderen. Goed om rekening mee te houden dus als je in het najaar, de winter of het vroege voorjaar richting Frankrijk trekt.

Qua vakantiewoningen is er op veel vakantieparken in Frankrijk ook voldoende keuze. Van simpele vakantiehuisjes tot luxe bungalows waar je kunt genieten van een privé sauna of hottub. Relatief nieuw zijn de bijzondere accommodaties. Hier overnacht je niet in een traditioneel vakantiehuisje, maar bijvoorbeeld in een boomhut of tipi. Erg leuk voor de kinderen en ook als volwassene is zo'n accommodatie weer eens wat anders.

Vakantie in Frankrijk

Vakantie vieren in Frankrijk kan natuurlijk op tal van manieren. In het zuiden van Frankrijk (en dan met name aan het kustgebied rond de Middellandse Zee) kun je genieten van een echte zon-, zee- en strandvakantie. De Côte d'Azur is niet voor niets één van de populairdere bestemmingen in Frankrijk. In streken als de Dordogne, de Provence en Champagne is het naast lekker eten en drinken, vooral ook genieten van het Franse landschap. Je maakt er de mooiste wandelingen en fietstochten en een echte wijntour mag hier natuurlijk ook niet ontbreken.

Grote steden zijn er in Frankrijk ook genoeg en in veel gevallen liggen ze nooit ver bij het vakantiepark vandaan. Bordeaux, Toulouse, Marseille, Lyon, Grenoble, Nantes, Parijs, Nancy en Metz puilen uit van de bezienswaardigheden zoals musea, kerken, kloosters en bijzondere gebouwen. Frankrijk kent een lange geschiedenis en dit komt prima naar voren in de grote steden van het land. Zo is er voor elk type vakantieganger dus wel een reden om naar Frankrijk op vakantie te gaan. "Eenmaal geproefd, wil je nooit meer anders" is dan ook een veelgehoorde uitspraak van mensen die volkomen verliefd zijn geworden op het land en alles wat Frankrijk te bieden heeft.