Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark op Corsica

Frankrijk eens op een hele andere wijze ontdekken? Dan is er maar één plek waar je je ideale vakantiepark gaat vinden: Corsica. Het Franse eiland dat gelegen is tussen de kusten van Frankrijk en Italië in de Middellandse Zee is al sinds jaar en dag een geliefde vakantiebestemming. Met aangename temperaturen het gehele jaar door is het niet verwonderlijk dat de vakantieparken op Corsica in elk seizoen goed vol zitten en bovendien hoef je je er geen seconde te vervelen tijdens je verblijf op de bungalowparken hier! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark op Corsica
4 Vakantieparken

Vakantieparken op Corsica

Vakantieparken zijn er op Corsica in talloze soorten en maten, maar allen hebben ze gemeen dat ze op een (letterlijke) steenworp afstand van het strand liggen. De meeste mensen komen dan ook naar Corsica om te genieten van een echte zon-, zee- en strandvakantie, maar in het bergachtige binnenland komen ook natuur- en rustliefhebbers prima tot hun recht. Tel daarbij op dat de badplaatsen bruisen en je onderweg talloze oude dorpjes en stadjes zult tegenkomen en je snapt waarom de vakantieparken op Corsica het gehele jaar door goed bevolkt zijn!

Faciliteiten en accommodaties

De vakantieparken op Corsica doen niet onder voor de bungalowparken die je op het vasteland in Frankrijk tegenkomt. Ze zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over accommodaties voor uiteenlopende reisgezelschappen. Of je dus met z'n tweetjes, met het gezin of met een grote groep afreist naar Corsica: je vindt altijd wel een vakantiepark dat helemaal aansluit bij jou en je reisgezelschap.

Corsica is een geliefde vakantiebestemming voor gezinnen met (jonge) kinderen en zodoende is het ook niet gek dat veel bungalowparken zijn ingesteld op een bezoek van kleine vakantiegangers. Er zijn speelplaatsen, sportterreinen en een (buiten)zwembad zodat het kroost zich prima zal vermaken tijdens de vakantie hier. Zelf koken in de keuken van je vakantiewoning is niet per se nodig op alle vakantieparken. Een aantal parken beschikt over eigen horecagelegenheden waar je terecht kunt voor een lekker hapje en een drankje na een dagje vakantie vieren op Corsica.

Vakantie op Corsica

Je vakantie op Corsica maak je zo druk of rustig als je zelf wilt. Lekker de hele dag luieren op het strand en alleen voor de benodigde frisse duik je handdoek verlaten? Helemaal prima! Juist lekker actief watersporten? De kustlijn van Corsica nodigt uit om tal van watersporten te beoefenen zoals duiken, snorkelen, varen, surfen, zeilen en waterskiën. Liefhebber van rust en de natuur? Bezoek dan vooral de Nationale Parken op Corsica. Natuurreservaat Scandola en de Calanches de Piana zijn beiden door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst en herbergen tal van mooie plekjes die je het best al wandelend of fietsend verkent. Een fervent wandelaar? Doe dan de uitdagende wandelroute GR20. Dit zware wandelpad van 200 kilometer lengte loopt rechtstreeks over het eiland waarbij je voortdurend zicht op zee houdt. Een absolute aanrader dus voor de geoefende wandelaar die Corsica van grote hoogte wilt bewonderen!

Ben je juist op zoek naar veel gezelligheid en feestjes tot in de late uurtjes? Ook dan zit je op de vakantieparken op Corsica helemaal goed. Langs de gehele kuststrook vind je gezellige badplaatsen die bruisen tot in de late uurtjes. De meest bekende zijn Calvi, Algajola, St. Florent en Porto Vecchio.

Zijn de badplaatsen je iets te klein? Bezoek dan vooral de grote steden op Corsica als Ajaccio, Bastia en Bonifacio. Alle drie puilen ze uit van de oude bezienswaardigheden waarbij vooral Ajaccio in het oog springt. Het is de geboortestad van Napoleon en in de stad vind je diverse verwijzingen naar de oude generaal. Bezoek dan ook vooral zijn geboortehuis dat tegenwoordig dienst doet als museum en het immense standbeeld aan het Place d’Austerlitz. Een absolute must-see als je op een vakantiepark op Corsica verblijft!