Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Normandië

Normandië. Er zijn maar weinig streken in Frankrijk die zo'n wereldwijde bekendheid genieten, al is de reden daartoe natuurlijk niet al te fraai. De stranden in Normandië vormden het strijdtoneel tijdens D-Day ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en nog steeds zijn daarvan de gevolgen zichtbaar in de regio. De associatie die vakantiegangers hebben met Normandië is echter allang niet meer alleen toegespitst op die gitzwarte periode in onze geschiedenisboeken. De streek is qua natuur wonderschoon, de talloze pittoreske dorpjes en stadjes zijn intiem en de vakantieparken in Normandië zijn van alle gemakken voorzien. Het is dan ook niet gek dat Nederlanders (na de Britten) de meest geziene gasten zijn op de bungalowparken in Normandië. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Normandië
4 Vakantieparken
Departementen in Normandië

Beleef Normandië

De schitterende kustlijn in het westen van de regio is een geliefde vakantiebestemming en het is dan ook vast geen verrassing dat het merendeel van de vakantieparken in Normandië rondom de kust is gesitueerd. Je geniet er van een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie waarbij de badplaatsen bruisen tot in de late uurtjes. Liefhebbers van de natuur zitten echter ook helemaal goed in Normandië. Een aantal bungalowparken ligt in (of vlakbij) de Nationale Parken die je in dit gedeelte van Frankrijk vindt. Vanuit hier start je de mooiste wandelingen en fietstochten waarbij het niet altijd per se nodig is om je eigen fiets mee te brengen. Diverse vakantieparken in Normandië beschikken namelijk over een eigen fietsverhuurservice waar je veelal naast gewone fietsen, ook mountainbikes en elektrische fietsen kunt huren.

Faciliteiten en accommodaties

Vakantieparken vind je in Normandië in alle denkbare soorten en maten. Van bungalowparken van grote ketens waar je van alle gemakken voorzien bent tot kleinere vakantieparken waar je slechts de basics aantreft. Er is voor ieder dan ook wel wat wils te vinden in Normandië, ongeacht of je nu met z'n tweetjes, met het gezin of met een grote groep naar het westen van Frankrijk afreist. Veel vakantieparken in Normandië beschikken standaard over gratis WIFI zodat je ook tijdens je vakantie helemaal mobiel bent. Voor de kleinste vakantiegangers staan er vaak meerdere speelterreinen, (buiten)zwembaden en een animatieprogramma te wachten zodat ze zich geen moment hoeven te vervelen. De luxere vakantieparken in Normandië beschikken vaak over een eigen wellnesscentrum waar je heerlijk kunt ontspannen in de sauna of in een Turks stoombad.

Vakantie in Normandië

Vervelen doe je je geen seconde op de vakantieparken in Normandië. Op de parken zelf is vaak al genoeg te doen, maar in zo'n diverse vakantieregio ga je natuurlijk uitstapjes maken. Een dagje strand is het meest voor de hand liggende uitstapje. De schitterende kustlijn spreekt al sinds oudsher tot de verbeelding. Normandië dankt tenslotte zijn naam aan de Vikingen (Noormannen) die lang geleden hun schepen ter anker gooiden voor de kust van Normandië. Qua natuurschoon is er sinds die tijd weinig veranderd en geniet je nog steeds van mooie zandstranden en hoge kliffen. Uiteraard zijn er ook tal van watersportmogelijkheden aan de kust. Je kunt er duiken, surfen, zeilen, varen en tal van andere activiteiten beoefenen in, op en om het water.

Normandië kent een drietal Nationale Parken: Parc Naturel Régional des Marais du Cotentin et du Bessin - Territoire, Parc Naturel Régional Normandie-Maine en Parc Naturel Régional des Boucles de la Seine Normande. Er lopen diverse prachtige wandelroutes door de parken die je langs de mooiste plekjes voeren. De 70 meter diepe kloof van Arthour bijvoorbeeld of langs de belangrijkste waterval in West-Frankrijk, genaamd de watervallen van Mortain. Naast wandelen en fietsen kun je natuurlijk ook actievere activiteiten beoefenen in de Nationale Parken zoals mountainbiken, bergen beklimmen, raften en canyoning.

Liefhebbers van cultuur en historie zitten ook helemaal goed op de vakantieparken in Normandië. De regio is bezaaid met authentieke dorpjes waar de tijd stil te lijkt hebben gestaan. Grote steden zijn er ook. Caen, Lisieux en Le Havre zijn de bekendsten. Vooral de laatstgenoemde is het bezoeken meer dan waard. Le Havre geldt als de op één na belangrijkste haven van Frankrijk. Het is er dan ook een komen en gaan van vrachtschepen en luxe jachten. Erg vermakelijk om naar te kijken natuurlijk. De binnenstad van Le Havre werd nagenoeg met de grond gelijk gemaakt in de Tweede Wereldoorlog en zodoende herrees er een compleet nieuwe stad onder leiding van architect Auguste Perret. Dat dit indruk maakte blijkt wel uit de vermelding op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In 2005 werd de gehele binnenstad van Le Havre op de beroemde lijst geplaatst en eigenlijk mag je deze stad dus zeker niet overslaan als je vakantie viert op één van de vakantieparken in Normandië!