Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Île-de-France

Centraler dan Île-de-France ga je het in Frankrijk bijna niet krijgen. De regio rondom hoofdstad Parijs ligt ingeklemd tussen andere populaire vakantieregio's als Normandië, Picardië, Orléanais en de Champagne-streek. Een ideale uitvalsbasis dus voor alle uitstapjes die je vanaf de vakantieparken in Île-de-France kunt maken dus. Hoofdstad Parijs is natuurlijk een must-see, maar er is nog zoveel meer te zien en te bewonderen tijdens je verblijf op de bungalowparken in dit centrale gedeelte van Frankrijk. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Île-de-France
1 Vakantieparken
1 Vakantieparken
Departementen in Île-de-France
Plaatsen in Île-de-France

Vakantieparken in Île-de-France

De vakantieparken in Île-de-France liggen verspreid over de gehele regio en bieden zo voor ieder wel wat wils. Wil je vlakbij de wereldstad Parijs zitten? Helemaal prima. Er zijn genoeg bungalowparken in Île-de-France die in of rondom de hoofdstad zijn gesitueerd. Liever wat meer richting het Franse platteland? Ook dat is goed mogelijk. Een flink aantal vakantieparken in Île-de-France ligt in een mooie rustige omgeving waar je heerlijk tot rust kunt komen tijdens je vakantie.

Faciliteiten en accommodaties

Vakantieparken zijn er in Île-de-France in alle denkbare soorten en maten. Dus of je nu met z'n tweetjes afreist naar centraal Frankrijk of met een grote groep: je vindt altijd wel een vakantiewoning die aansluit bij jou en je reisgezelschap. Op veel bungalowparken in Île-de-France zijn de voorzieningen ruim. Van speeltuinen voor de kinderen tot gratis WIFI en van een eigen fietsverhuurservice tot meerdere horecagelegenheden waar je kunt genieten van de Franse keuken. Tevens zijn een aantal vakantieparken in Île-de-France ingesteld op een luxe verblijf. Hier vind je vrijwel altijd een wellnesscentrum op het park en sommige accommodaties beschikken over een privé sauna en/of solarium. Ideaal als je het er eens goed van wilt nemen tijdens je vakantie dus!

Vakantie in Île-de-France

Natuurlijk ga je tijdens je verblijf op één van de vakantieparken in Île-de-France de Franse hoofdstad bezoeken. Er zijn maar weinig vakantiegangers die de stad van de liefde links laten liggen als ze in de buurt zijn. Highlights zijn er genoeg en het is dan ook niet zo eenvoudig om in 1 dagje alle belangrijke bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre en de Champs Elysees te bezoeken. Een tip dan ook om toch zoveel mogelijk toeristische attracties af te werken als je in Parijs bent: boek een tour met een gids. Veelal is het vervoer (per bus) inbegrepen en leer je leuke fun-facts over hetgeen je ziet!

Naast de Franse hoofdstad zijn er nog enkele andere bezienswaardigheden in Île-de-France die je eigenlijk niet over mag slaan als je op een vakantiepark in de buurt verblijft. Eén van die bezienswaardigheden luistert naar de naam Auvers-sur-Oise. Dit kunstenaarsdorp is bekend over de gehele wereld omdat kunstenaars van heinde en verre naar het dorp trekken om inspiratie op te doen. De bekendste kunstenaar die het dorpje heeft aangedaan is onze eigen Vincent van Gogh. Hij produceerde er maar liefst 70 kunstwerken, waaronder een aantal tot de belangrijkste van zijn gehele oeuvre worden gerekend. Zowel hij, als zijn broer Theo liggen begraven in Auvers-sur-Oise en in Auberge Ravoux is een klein museum ingericht. Zeker het bezoeken waard dus als je op een vakantiepark in Île-de-France vakantie aan het vieren bent.

Het best ontdek je de regio al wandelend en/of fietsend. Een flink aantal vakantieparken heeft zodoende een eigen fietsverhuurservice tot de beschikking. Ideaal als je zelf je eigen fiets niet mee kunt (of wilt) nemen naar de vakantieparken in Île-de-France. Er zijn diverse mooie wandel- en fietsroutes uitgestippeld in de regio die je langs de mooiste plekjes voeren. Île-de-France kent een rijke historie en tijdens je wandel- of fietstochten kom je er vanzelf mee in aanraking. Diverse kastelen en oude burchten zijn er te vinden in de regio, waarbij het Kasteel van Versailles en het Kasteel van Fontainebleau de bekendsten zijn. Beide kastelen zijn te vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn dan ook zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie op de vakantieparken in Île-de-France!