Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark aan het Gardameer

Het Gardameer in Noord-Italië vormt al sinds jaar en dag een favoriete verblijfplaats voor vakantiegangers van heinde en verre. Niet gek, want de vakantieparken aan het Gardameer liggen in een beeldschoon natuurlandschap met hoge bergen, mooie valleien en veel groen. Tussen al dit natuurgeweld vind je mondaine badplaatsen waar je flink kunt genieten van een echte zon-, zee- en strandvakantie. Lago di Garda - zoals de Italianen het grootste meer van Italië noemen - is dan ook verreweg één van de meest favoriete vakantiebestemmingen in Italië. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark aan het Gardameer
2 Vakantieparken
2 Vakantieparken

Vakantieparken aan het Gardameer

De vakantieparken aan het Gardameer liggen - hoe verrassend - allemaal direct aan (of vlakbij) het kraakheldere water van het immense meer. In veel gevallen stap je dus zo vanuit je vakantiewoning het strand op om een verfrissende duik te nemen. Tevens liggen de bungalowparken aan het Gardameer allemaal in de buurt van een bosrijke omgeving. Een mooie wandel- en/of fietstocht is dan ook zo gemaakt als je voor een vakantiepark aan dit beeldschone meer kiest. Toch is het niet alleen maar natuur wat de klok slaat hier in het noorden van Italië. Dorpen en steden als Garda, Lazise, Sirmione, Malcesine en Peschiera del Garda bruisen tot in de late uurtjes en kennen tal van oude historische gebouwen die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je verblijf op de vakantieparken aan het Gardameer.

Faciliteiten en accommodaties

Het Gardameer behoort zoals gezegd tot één van de meest populaire vakantiegebieden in Italië en dit is duidelijk terug te zien op de vakantieparken aan het meer. Je bent van alle gemakken voorzien en of je nu met z'n tweetjes op reis bent of met een grote groep: je vindt altijd wel een vakantiewoning die aansluit bij jou en je reisgezelschap.

Het Gardameer is ook enorm populair onder gezinnen en zodoende zijn veel bungalowparken aan Lago di Garda toegespitst op (kleine) kinderen. Ze beschikken over meerdere speelterreinen en (buiten)zwembaden zodat je eigenlijk het park niet hoeft te verlaten om het goed naar je zin te hebben. Bovendien beschikken veel bungalowparken aan het Gardameer ook nog eens over meerdere horecagelegenheden waar je kunt genieten van de Italiaanse keuken. Perfect als je na een lange dag in en om het water weinig zin meer hebt om zelf te koken in je vakantiewoning!

Vakantie aan het Gardameer

Alhoewel de meeste mensen naar de vakantieparken aan het Gardameer trekken voor een echte zon-, zee- en strandvakantie, valt er nog veel meer te doen en te beleven op en rond het meer dat gelegen is in de Italiaanse regio's Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol en Veneto.

De beeldschone omgeving vraagt er bijvoorbeeld om om al wandelend en fietsend verkend te worden. Veel vakantieparken aan het Gardameer spelen hier slim op in door een huurfiets aan te bieden. Ideaal als je zelf je eigen fiets niet mee kunt nemen! Je ontdekt de mooiste plekjes een stuk gemakkelijker met de fiets en/of lopend dan met de auto, al is een autorit rondom het meer ook een absolute aanrader.

Stop onderweg om pitoreksje dorpen en steden als Garda, Lazise, Lonato, Gargnano, Sirmione, Malcesine en Peschiera del Garda te verkennen. Veel van deze dorpen en steden hebben een eeuwenoud historisch centrum met smalle straatjes en steegjes die je langs bijzondere bezienswaardigheden voeren.

In het meer liggen een zevental (kleine) eilanden die je vanuit de badplaatsen per boot kunt bereiken. Isola di Garda is het bekendst en alhoewel het eiland privébezit is, kun je er een excursie naartoe boeken om de immense villa en schitterende tuin te bewonderen. Een ander eiland in het Gardameer dat een ware toeristische attractie is geworden is het eilandje San Biagio. In de volksmond wordt dit eiland "konijneneiland" genoemd en een schitterend uitzicht over het Gardameer is gegarandeerd vanaf dit eiland dat gesitueerd is bij de rots van Manerba.

Mocht je tijd over hebben tijdens je vakantie op de vakantieparken aan het Gardameer en behoefte hebben om eens een écht grote stad te bezoeken, dan zijn Brescia en Verona binnen het uur te bereiken. Geen probleem om nóg iets verder te reizen? Milaan en het prachtige Venetië liggen op zo'n 2,5 uur rijden vanaf de bungalowparken aan het Gardameer.