Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Sicilië

Op een steenworp afstand van Calabrië op het vasteland van Italië ligt het grootste eiland van de Middellandse Zee. Sicilië spreekt bij velen tot de verbeelding en dit is goed te zien aan de hoeveelheid toeristen die de vakantieparken op Sicilië jaarlijks mogen ontvangen. Met de gunstige ligging (Sicilië ligt praktisch op dezelfde hoogte als Tunesië) is het het hele jaar door goed toeven op de bungalowparken op Sicilië. Tel daarbij op dat het eiland uitpuilt van de schitterende natuurlandschappen en gezellige dorpen en steden en je snapt waarom het Italiaanse eiland zo geliefd is onder vakantiegangers van heinde en verre. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Sicilië
0 Vakantieparken
0 Vakantieparken

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Vakantieparken op Sicilië

De vakantieparken op Sicilië liggen verspreid over het gehele eiland, maar vrijwel allemaal zijn ze vlakbij (of direct aan) de kust gesitueerd. Met zo'n 1000 kilometer aan kustlijn kun je op Sicilië prima genieten van een echte zon-, zee- en strandvakantie, maar er is nog veel meer te zien en te beleven op het zonnige eiland. De natuur is er op veel plekken bijvoorbeeld nog ongerept en de vele (bad)plaatsen op Sicilië bieden vertier tot in de late uurtjes.

Faciliteiten en accommodaties

Wat je doel ook is van je vakantie op Sicilië en hoe je reisgezelschap er ook uit ziet: je vindt altijd wel een vakantiepark dat aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een super-de-luxe vakantiewoning, dan zijn er diverse vakantieparken op Sicilië waar je een vakantiewoning kan betrekken die van alle luxe voorzien is. Ga je met de kinderen op vakantie naar Sicilië? Kijk dan uit naar bungalowparken met speelterreinen, sportvelden en een (buiten)zwembad. Je vindt ze in vele soorten en maten.

Lekker eten en drinken is onlosmakelijk verbonden met Italië en ook op Sicilië tref je dus vakantieparken die beschikken over meerdere horecagelegenheden. Ideaal als je na een dagje zon-zee-strand of bezienswaardigheden bezoeken weinig zin meer hebt om zelf nog te koken in je vakantiewoning.

Vakantie op Sicilië

Tijdens je vakantie op Sicilië heb je keuzes te over. Je vakantie kan zo veelzijdig zijn als je zelf wilt. De ene dag ga je bijvoorbeeld lekker luieren op één van de strandjes die je op het eiland vindt, terwijl je de volgende dag het berglandschap intrekt om de mooiste wandel- of fietstochten te maken. Op zoek naar gezelligheid? Langs de gehele kuststrook vind je kleine (en minder kleine) badplaatsen die bruisen tot diep in de nacht.

Door de ligging in de Middellandse Zee is Sicilië onder invloed geweest van tal van volkeren. Zo is Sicilië onder meer in handen geweest van de Feniciërs, de Grieken, de Romeinen, de Arabieren, de Noormannen, de Spanjaarden, de Fransen, de Duitsers en natuurlijk de Italianen zelf. Overal waar je kijkt vind je dan ook culturele overblijfselen uit vervlogen tijden tot aan de prehistorische tijd aan toe. Een plek waar je dit misschien wel het beste kunt bewonderen is hoofdstad Palermo. De stad in het noorden van het eiland staat bol van de bijzondere gebouwen en musea die je meer vertellen over de historie van het eiland. Noemenswaardig zijn onder meer het archeologisch museum, de kathedraal van Palermo, het Normandische kasteel La Zisa en het Teatro Massimo Vittorio Emanuele wat tot het grootste operagebouw van Italië behoort en daarmee de op twee na grootste opera van Europa is.

Wie Sicilië zegt, zegt ook automatisch de Etna. De vulkaan aan de oostkant van het eiland is als een enorme bult alom in het landschap aanwezig op Sicilië en behoort tot één van de actiefste vulkanen ter wereld. Na de Stromboli (vulkaan voor de kust van Sicilië) is het zelfs de actiefste vulkaan van Europa en de kans dat je dampen ziet opstijgen vanuit de vulkaan tijdens je vakantie is dan ook bijzonder groot. Het is mogelijk om de vulkaan te bestijgen tijdens je verblijf op de vakantieparken op Sicilië. Vanuit Catania en Taormina vertrekt er een bus naar de berghut Rifugio Sapienza. Vanaf dit punt brengt een kabelbaan je tot 2850 meter hoogte. Een 4x4 jeep kan je vervolgens bij goed weer door het heuvelige lavalandschap naar 3000 meter hoogte brengen waar je onder begeleiding van een ervaren gids diverse routes in de buurt van de kraters uit 2002 kunt verkennen. Een absolute aanrader voor liefhebbers van bijzondere natuurlandschappen!