Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Verenigd koninkrijk

Alhoewel Engeland op slechts 'een steenworp afstand ligt', zijn de vakantieparken in Groot Brittannië nog relatief onontdekt. Veel mensen kiezen liever voor een vakantie in Frankrijk, Spanje of Italië. Zonde, want Engeland heeft als vakantieland veel te bieden en er is altijd wel een bungalowpark te vinden dat goed aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij van Vakantieparken.nl de beste vakantieparken in Engeland overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Verenigd koninkrijk
0 Vakantieparken
0 Vakantieparken

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Vakantieparken in Engeland

Misschien is het het klimaat. Misschien de ietwat dure Pond. Of de hele kwestie rondom de Brexit. Het Verenigd Koninkrijk is onder Nederlanders niet het favoriete vakantieland. Zoals gezegd is dat zonde, want Engeland is een schitterend land dat behoorlijk divers is. Met wereldstad Londen hebben ze natuurlijk een enorme trekpleister in huis, maar wist je bijvoorbeeld dat je ook heel goed een fijne zon-, zee- en strandvakantie kunt beleven op een vakantiepark in Engeland? Of dat het prachtig wandelen is in het noorden van Groot Brittannië waar je onder meer de Nationale Parken Lake District, Yorkshire Dales en North Yorks Moors vindt? Zo heeft elke regio in Engeland wel wat bijzonders te bieden en heb je qua vakantieparken gelukkig keuzes te over.

Faciliteiten en accommodaties

Engeland is als vakantieland divers en daarmee zijn de vakantieparken dat ook. Of je nu van extreme luxe houdt of juist liever back to basic wilt: in Engeland vind je altijd wel een bungalowpark dat aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren. Veel vakantieparken zijn uitgerust met tal van faciliteiten voor jong en oud. Denk aan een zwemparadijs, een speeltuin en een animatieprogramma voor de kinderen en wellnesscentra, winkels en een lokale bar voor de oudere vakantiegangers. In veel gevallen zijn er ook eetgelegenheden aanwezig op de vakantieparken zodat je niet per se het park af hoeft om een lekker hapje te eten of om een gezellig drankje te gaan doen. Tegenwoordig kunt je op veel bungalowparken naast de bekende vakantiewoningen ook bijzondere accommodaties betrekken. Erg leuk voor de kinderen om eens in een tipi, een boomhut of op een woonboot te overnachten!

Vakantie in Engeland

We stelden het hierboven al: het wisselvallige klimaat in Engeland is voor veel vakantiegangers een reden om liever een zon-zeker verblijf te boeken in bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje, dan om voor Engeland te kiezen als vakantiebestemming. Daar valt wat voor te zeggen, maar als je goed weer hebt in Groot Brittannië, dan is het er heerlijk toeven. Sterker nog: het zuidoosten van Engeland is zelfs droger (en vaak ook net iets warmer) dan Nederland. Qua klimaat is Engeland dus redelijk vergelijkbaar met Nederland.

Eten en drinken vormt een belangrijk onderdeel van de Engelse cultuur. Je hoeft dan ook nooit lang te zoeken naar een pub of een fijn restaurant, ongeacht in welk deel van Engeland je zit. Zelfs in de dunbevolkte regio's heeft elk dorp wel een horecagelegenheid waar je tussendoor een hapje of drankje kunt doen.

Grote steden zijn er in Engeland ook genoeg en dankzij het goede wegennetwerk zijn ze vrij eenvoudig te bereiken. Misschien overbodig om te zeggen, maar autorijden gaat in Engeland net even anders dan in Nederland. Houd er - als je zelf achter het stuur kruipt - rekening mee dat in Engeland links wordt gereden op de weg. Als je voor het eerst auto gaat rijden in Engeland zal dit wat onwennig zijn, maar het went gelukkig snel. Wel zo handig als je met je eigen auto afreist naar een vakantiepark in Groot Brittannië natuurlijk!