Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Marche

Aan de oostkust van Italië - aan de Adriatische Zee - vind je een nog relatief onontdekte vakantieregio. De vakantieparken in Marche worden (nog) niet overspoeld door massatoerisme zoals je dat kent van andere populaire omliggende regio's als Toscane en de Abruzzen. Marche (Marken in het Nederlands) is een veelzijdige vakantieregio. Aan de kust kun je heerlijk genieten van een echte zon-, zee- en strandvakantie, het binnenland is een stuk groener en bergachtiger en daarmee geliefd onder wandelaars en fietsers. Het is dan ook niet gek dat op de vakantieparken in Marche uiteenlopende types rondlopen, want wat je ook zoekt in een geslaagde vakantie in Italië: je gaat het vinden op de bungalowparken in Marche! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Marche
1 Vakantieparken
1 Vakantieparken
Plaatsen in Marche

Vakantieparken in Marche

De meeste vakantieparken in Marche zijn gesitueerd aan de kustlijn aan de Adriatische Zee. Ideaal, want je hoeft nooit ver te lopen om je handdoekje te kunnen uitspreiden op de zonovergoten stranden om zodoende te genieten van een heerlijk dagje zon, zee en strand. De meeste vakantiegangers kiezen dan ook bewust voor een bungalowpark in Marche om een echte zon-, zee- en strandvakantie te houden. Toch is er nog veel meer te doen en te beleven dan enkel op het strand luieren.

Faciliteiten en accommodaties

De vakantieparken in Marche zijn van alle gemakken voorzien. Er zijn uiteenlopende accommodaties die plaats bieden aan elk soort reisgezelschap. Of je nu met z'n tweetjes, met het gezin of met de hele familie of een groep vrienden afreist naar midden-Italië: er is altijd wel een vakantiewoning die past bij jou en je reisgezelschap.

Veel van de bungalowparken in Marche zijn kindvriendelijk. Zo vind je er meerdere speelterreinen en een (buiten)zwembad zodat de kleinste vakantiegangers zich geen seconde hoeven te vervelen.

De fiets is een prima vervoersmiddel om Marche op je gemak te ontdekken. Een aantal bungalowparken in Marche speelt hier slim op in door een fietsverhuurservice aan te bieden. Je kunt er gewone fietsen huren, maar ook mountainbikes en elektrische fietsen. Ideaal als je wél de omgeving al fietsend wilt ontdekken, maar niet met je eigen fiets wilt afreizen naar het oosten van Italië.

Vakantie in Marche

Je kunt tijdens je vakantie in Marche werkelijk alle kanten uit. In de letterlijke zin van het woord, maar ook in de figuurlijke zin. Marche wordt namelijk omringd door overige provincies als Emilia-Romagna, Toscane, Umbrië en de Abruzzen. In het noorden kun je zelfs een dagje buitenland doen. San Marino grenst namelijk ook aan de provincie.

Echter is Marche al veelzijdig genoeg. Aan de kust is het heerlijk toeven op het strand, in het heldere water van de Adriatische Zee en in de gezellige badplaatsen, maar wie landinwaarts trekt treft een ongerept stuk Italië waar je echt op kunt gaan in het dagelijkse leven van de gemiddelde Italiaan. Kleine dorpjes waar de tijd stil te lijkt hebben gestaan, boerderijen waar oude ambachten in ere worden gehouden en een natuurlandschap waar je U tegen zegt. Niet voor niets gaan vakantiegangers maar wat graag wandelen of fietsen in het binnenland in Marche.

Een plek waar dit uitstekend kan vind je in het zuidelijke gedeelte van Marche. Nationaal Park dei Monti Sibillini is schitterend om al fietsend en/of wandelend te verkennen. Het park grenst aan het Parco Nazionale del Gran Sasso in de Abruzzen en dit bergachtige gebied is daarmee ook zeer geliefd onder vakantiegangers die wat meer actie willen tijdens de vakantie. Mountainbiken, raften, paardrijden, bergbeklimmen en kanoën zijn enkele activiteiten die je hier kunt uitoefenen.

Havenstadje Ancona is een plek die je zeker moet bezoeken als je op één van de vakantieparken in Marche verblijft. Het plaatsje bruist tot in de late uurtjes en de haven vormt een belangrijk knooppunt. Dagelijks vertrekken er veerdiensten naar onder meer Split en Dubrovnik in Kroatië, Koper in Slovenië en zelfs naar het Griekse plaatsje Patras. Machtig mooi om te aanschouwen vanaf een gezellig terras terwijl je geniet van lokale lekkernijen en een verfrissende Apérol-Spritz of Limoncello natuurlijk!