Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Nord-Pas-de-Calais

Op iets meer dan 3 uur rijden vanaf Utrecht vind je een populaire Franse vakantieregio: Nord-Pas-de-Calais, bij ons beter bekend als Noord-Nauw-van-Kales. Tegenwoordig wordt de regio aangeduid als Hauts-de-France sinds de samenvoeging met Picardië in 2016, maar voor de vakantieganger die voor een bungalowpark in dit noordelijke deel van Frankrijk kiest verandert er niets. De omgeving is nog steeds beeldschoon, de kustlijn langs de Noordzee en het kanaal staat nog steeds garant voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie en steden als Calais, Rijssel (Lille) en Arras staan nog steeds bol van de bijzondere bezienswaardigheden. Redenen genoeg dus nog steeds om te kiezen voor de vakantieparken in Nord-Pas-de-Calais! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Nord-Pas-de-Calais
3 Vakantieparken

Vakantieparken in Nord-Pas-de-Calais

De vakantieparken in Nord-Pas-de-Calais liggen verspreid over de gehele regio. Van het noorden waar de regio grenst aan België tot het zuiden waar je enkele interessante steden vindt en van het westen waar de schitterende kustlijn verkoeling biedt in het hoogseizoen tot het oosten waar een Nationaal Park natuurliefhebbers van heinde en verre trekt. Genoeg te doen en te beleven dus. Vervelen hoort er niet bij als je voor een bungalowpark in Nord-Pas-de-Calais kiest.

Faciliteiten en accommodaties

Zo veelzijdig als de regio zelf is, zo zijn de vakantieparken in Nord-Pas-de-Calais dat ook. Je vindt ze er in alle soorten en maten. Van kleine intieme bungalowparken met slechts basis faciliteiten tot vakantieparken van grote ketens met een subtropisch zwemparadijs, een wellnesscentrum, diverse horecagelegenheden, een amusementshal en een mini-supermarkt voor je dagelijkse boodschapjes. Je vindt dan ook altijd wel een vakantiewoning op een bungalowpark in Nord-Pas-de-Calais die aansluit bij jou en je reisgezelschap, ongeacht of je nu met z'n tweetjes, met het gezin of met een grote groep naar het noorden van Frankrijk trekt.

Vakantie in Nord-Pas-de-Calais

Mensen trekken om verschillende redenen naar de bungalowparken in Nord-Pas-de-Calais. Zo gelegen aan de Noordzee en het kanaal is één van de voornaamste redenen om hier op vakantie te gaan, om te gaan genieten van een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie. In tegenstelling tot de drukke kustlijn in België is het in Nord-Pas-de-Calais een stuk rustiger. Ideaal dus voor hen die wél willen genieten van een fijne strandvakantie, maar niet echt zitten te wachten op het massatoerisme zoals je dat elders aan de kust tegenkomt. De kustlijn kenmerkt zich door zandstranden, maar er is ook een klif te bewonderen: Kaap Blanc-Nez. Vooral in het voorjaar en de zomer is de klif schitterend. Het witte kalksteen steekt mooi af tegen de heide die in bloei staat. Met zijn 134 meter is het bovendien een mooi punt om van de vergezichten op zee te genieten. Bij mooi weer is het zelfs mogelijk om de kliffen in Dover te zien liggen aan de overkant!

Kaap Blanc-Nez ligt aan het uiteinde van Nationaal Park Caps et Marais d'Opale. Dit Nationale Park is uitermate geschikt om doorheen te wandelen of fietsen. Het relatief vlakke landschap doet on-Frans aan en is daarmee ook erg geschikt om met kinderen te bezoeken.

Door de ligging van Nord-Pas-de-Calais tegen de Belgische grens zul je veel invloeden tegenkomen vanuit de noorderburen. Een goed voorbeeld daarvan is de bekende stad Rijssel. Gaat er geen belletje rinkelen? Misschien zodra je de naam Lille hoort wel. Lille is de grootste stad van Nord-Pas-de-Calais en is van origine een echte industriestad. Dit neemt niet weg dat er in de historische binnenstad tal van oude gebouwen zijn die het bewonderen waard zijn. De Kamer van Koophandel en haar belfort bijvoorbeeld of Place du Général-de-Gaulle waar het oude beursgebouw is gesitueerd. Het plein is vernoemd naar Charles de Gaulle die geboren is in Lille. Het geboortehuis van de eerste Franse president na de Tweede Wereldoorlog is tegenwoordig een museum. Een ander museum dat je eigenlijk niet over mag slaan als je Lille bezoekt is het Palais des Beaux-Arts. Het is na het Louvre het belangrijkste museum van Frankrijk en alleen daarom al niet te missen als je toch al op een vakantiepark in Nord-Pas-de-Calais verzameld!