Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Languedoc-Roussillon

Leven als een god in Frankrijk. Het kan op de vakantieparken in Languedoc-Rousillon. Hier in het zuiden van Frankrijk is het goed toeven, met name in de warmere maanden van het jaar. Gelegen aan de Middellandse Zee geniet je op de bungalowparken in Languedoc-Rousillon van een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie, maar dieper landinwaarts biedt het bergachtige landschap uitdagingen aan de actievere vakantieganger. Er is voor ieder dan ook wel wat wils te vinden op de vakantieparken in Languedoc-Rousillon en zodoende is het niet gek dat de bungalowparken hier altijd goed bevolkt zijn! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Languedoc-Roussillon
18 Vakantieparken
18 Vakantieparken

Vakantieparken in Languedoc-Rousillon

De vakantieparken in Languedoc-Rousillon liggen verspreid over de gehele regio. Van het zuidoosten waar de regio grenst aan de Middellandse Zee tot diep landinwaarts waar pittoreske dorpjes en eeuwenoude stadjes op je liggen te wachten om verkend te worden. Zowel de (actieve) natuurliefhebber, als de vakantieganger die lekker wilt luieren tijdens zijn vakantie in het zuiden van Frankrijk zit dan ook helemaal op z´n plek op de vakantieparken in Languedoc-Rousillon.

Faciliteiten en accommodaties

Wat je ook zoekt tijdens je vakantie in Languedoc-Rousillon: er is altijd wel een vakantiepark dat over faciliteiten en accommodaties beschikt die volledig voldoen aan je wensen en je reisgezelschap. Ga je met een grote groep naar het zuiden van Frankrijk? Dan zijn er diverse vakantieparken die vakantiewoningen in het aanbod hebben waar je met z'n allen in 1 villa of bungalow kunt verblijven. Ga je met de kinderen op vakantie naar Languedoc-Rousillon? De meeste parken beschikken over meerdere speelterreinen, een (buiten)zwembad en een animatieprogramma in het hoogseizoen. Extra luxe vakantie vieren in Languedoc-Rousillon? Kijk dan uit naar bungalowparken met een luxe thema. Op deze parken kun je na een dagje cultuur en natuur snuiven heerlijk bijkomen in de sauna of het bubbelbad. Enkele vakantieparken in Languedoc-Rousillon hebben zelfs accommodaties in het aanbod waarbij je beschikt over een privé sauna of hottub!

Vakantie in Languedoc-Rousillon

Languedoc-Rousillon, tegenwoordig beter bekend als Occitanië, is een veelzijdige vakantieregio. In het zuiden van de regio kun je bijvoorbeeld genieten van een echte zon-, zee- en strandvakantie aan de Middellandse Zee. Er zijn tal van badplaatsen te vinden in dit gedeelte van Languedoc-Rousillon waar het bruist tot in de late uurtjes.

Languedoc-Rousillon ligt tussen de Pyreneeën en de Franse Alpen en wordt zodoende gekenmerkt door een bergachtig landschap. Perfect dus voor de actievere vakantieganger die op zoek is naar actie. Je kunt er bergen beklimmen, abseilen, mountainbiken, raften en tal van andere (extreme) sporten beoefenen.

Het bergachtige landschap trekt echter ook liefhebbers van de natuur naar de vakantieparken in Languedoc-Rousillon. De drie Nationale Parken die je in de regio vindt zijn prachtig om doorheen te wandelen of te fietsen. In het zuiden vind je Parc Naturel Régional des Pyrénées Catalanes en Parc naturel régional des Pyrénées ariégeoises. In het noorden van Languedoc-Rousillon vind je Parc Naturel Régional du Haut Languedoc. Er zijn diverse mooie trektochten door de Nationale Parken waarbij je oog in oog kan komen te staan met wilde dieren als edelherten, wilde zwijnen en zelfs wolven en beren.

Uiteraard mag een bezoek aan een lokale wijnboer ook niet ontbreken als je op een vakantiepark in Languedoc-Rousillon verblijft. De wijnstreek is de grootste wijnstreek van Frankrijk en strekt zich uit over de gehele regio. Tijdens je wandelingen en fietstochten kom je dus eigenlijk vanzelf wel een wijndorp tegen waar je een heerlijke wijnproeverij kunt houden. En een flesje mee kunt nemen als aandenken natuurlijk!

Liefhebbers van de grote stad zitten overigens ook helemaal op hun plek op de vakantieparken in Languedoc-Rousillon. Zowel Toulouse, als Montpellier kennen een lange historie en veel gebouwen uit vervlogen tijden zijn nog steeds te bewonderen in de steden. In Montpellier moet je bijvoorbeeld vooral een kijkje gaan nemen bij het Arceaux, de Opéra Comédie en de Promenade du Peyrou, terwijl in Toulouse het Capitool (dat het stadhuis herbergt), de Romeinse arena en het Muséum de Toulouse de belangrijkste toeristische trekpleisters zijn.