Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Lotharingen

Lorraine, bij ons beter bekend als Lotharingen, is een ideale vakantiebestemming voor hen die niet al te ver willen reizen, maar toch in een compleet andere wereld terecht willen komen. Op zo'n 5 uur rijden vanaf Utrecht vind je de vakantieparken in Lorraine middenin de prachtige natuur waar de regio zo bekend om is. In het noorden grenst de regio met België en Luxemburg, in het oosten met Duitsland. Een ideale plek dus om tal van leuke uitstapjes te maken in de regio! Het zal je dan ook vast niet verbazen dat de vakantieparken in Lotharingen het gehele jaar door goed bevolkt zijn! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Lotharingen
1 Vakantieparken
1 Vakantieparken

Vakantieparken in Lorraine

De vakantieparken in Lorraine liggen verspreid over de gehele regio, maar wel allemaal in de nabijheid van de uitgestrekte loof- en dennenbossen die je in deze noordelijke regio van Frankrijk tegenkomt. Liefhebbers van de natuur komen hier dan ook prima tot hun recht, al is het bergachtige landschap in Lotharingen ook zeer geliefd onder de actievere vakantiegangers die hier volop kunnen mountainbiken, raften en andere (extreme) sporten kunnen beoefenen.

Faciliteiten en accommodaties

De vakantieparken in Lotharingen zijn net zo veelzijdig als de regio zelf. Wat je ook zoekt: er is altijd wel een vakantiepark in Lorraine te vinden dat aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een overdaad aan luxe tijdens je vakantie in Noord-Frankrijk? Kijk dan uit naar luxe vakantieparken met een eigen wellnesscentrum. Heerlijk om na een dagje in de natuur te ontspannen in de sauna, het Turkse stoombad of onder een zonnehemel. Lotharingen is ook een erg geliefde vakantiebestemming onder gezinnen met (jonge) kinderen. Zodoende vind je tal van bungalowparken in Lorraine die zijn ingesteld op een bezoek van jonge vakantiegangers. Ze beschikken over meerdere speelterreinen, sportvelden, een (buiten)zwembad en in het hoogseizoen een animatieprogramma. Zelf koken hoeft ook niet altijd per se. Een aantal vakantieparken in Lorraine beschikt over meerdere horecagelegenheden waar je kunt genieten van de Franse keuken.

Vakantie in Lotharingen

Je vakantie in Lorraine maak je zo druk of rustig als je zelf wilt. De natuur is er betoverend en je komt vanzelf tot rust als je door de uitgestrekte bosgebieden wandelt. Liever wat actiever aan de slag? Veel vakantieparken in Lorraine beschikken over een eigen fietsverhuurservice. Je kunt er normale fietsen huren, maar ook mountainbikes en elektrische fietsen. Ideaal om de mooie omgeving te verkennen natuurlijk!

In het zuiden van Lotharingen vind je het middelgebergte de Vogezen. Deze bergketen is uitermate geschikt voor sportieve activiteiten zoals beklimmingen, abseilen, raften en canyoning. Uiteraard kun je er ook prima wandelen. Er zijn diverse mooie wandelroutes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes van de regio brengen.

De grootste stad in Lorraine is Nancy. De stad kent een lange historie, maar door de heftige bombardementen ten tijde van de Eerste Wereldoorlog zijn tal van oude gebouwen verloren gegaan. Een drietal pleinen zijn bespaard gebleven en zijn dan ook door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. Place Stanislas, Place de la Carrière en Place d'Alliance vormen tegenwoordig één groot geheel en zijn zeker het bezoeken waard tijdens je verblijf op de vakantieparken in Lotharingen.

De andere grote stad in Lorraine, Metz, mag je eigenlijk ook niet overslaan als je op een bungalowpark in de regio verblijft. De stad aan de rivier de Moezel heeft gelukkig minder te lijden gehad onder oorlogsgeweld en tal van bijzondere bouwwerken zijn dan ook nog steeds te bewonderen. De Kathedraal van Metz en de stadspoort 'Porte des Allemands' zijn de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad.

Toch nog tijd over tijdens je vakantie in Lotharingen? Dan is een 'dagje buitenland' natuurlijk ook zo gedaan. De regio grenst aan België, Luxemburg en Duitsland en ook Zwitserland is vanwege de goede uitvalswegen relatief eenvoudig te bereiken vanaf de vakantieparken in Lorraine.