Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in de Franse Pyreneeën

In het uiterste zuiden van Frankrijk ligt een gebergte dat erg geliefd is onder avontuurlijk ingestelde vakantiegangers. Het gaat dan natuurlijk om de Pyreneeën, de natuurlijke grens met buurland Spanje. Over een breedte van ongeveer 430 kilometer strekt het gebergte zich uit van de Golf van Biskaje tot aan de Middellandse Zee. Je zou het dan ook misschien niet verwachten, maar je kunt ook een prima zon-, zee- en strandvakantie houden op de vakantieparken in de Pyreneeën. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in de Franse Pyreneeën
2 Vakantieparken

Prachtige natuur in de Pyreneeën

Toch komen de meeste mensen naar de bungalowparken in de Pyreneeën vanwege het natuurschoon en de uitdagingen die de bergtoppen te bieden hebben. Met enkele drieduizenders is er zelfs voor de meest geoefende bergbeklimmer, mountainbiker of wandelaar meer dan voldoende uitdaging in de Pyreneeën en zodoende is het niet gek dat de vakantieparken hier doorgaans goed bezocht worden.

Vakantieparken in de Pyreneeën

De vakantieparken in de Pyreneeën strekken zich - net als het gebergte zelf - uit van west naar oost. De bungalowparken die in het uiterste westen (Golf van Biskaje) of uiterste oosten (Middellandse Zee) zijn gesitueerd zijn ideale uitvalsbasissen voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie. Met gemiddeld meer dan 300 dagen zon per jaar hoef je je geen zorgen te maken dat je vakantie in de Pyreneeën (letterlijk) in het water valt. Vergeet vooral ook je zonnebrand dan niet als je voor één van deze bungalowparken in de Pyreneeën kiest. De overige vakantieparken in de Pyreneeën bevinden zich middenin het gebergte zelf. Hier word je omgeven door natuurschoon dat zijn weerga niet kent. Hoge bergtoppen, diepe dalen en kleine bergdorpjes waar de tijd stil te lijkt hebben gestaan is wat je kunt verwachten als je voor een centraal gelegen vakantiepark in de Pyreneeën kiest.

Faciliteiten en accommodaties

De vakantieparken in de Pyreneeën bieden voor ieder wat wils. Genieten van een luxe vakantiepark waarbij je vanaf je vakantiewoning vrijwel direct in zee kunt plonsen? Kijk dan uit naar de vakantieparken die in de buurt van de zee zijn gelegen. Liever back to basic en een relatief sobere vakantiewoning betrekken in de Pyreneeën? Ook die mogelijkheid bestaat gewoon. Een aantal vakantieparken in de Pyreneeën beschikt over aanvullende faciliteiten zoals een (buiten)zwembad, meerdere horecagelegenheden en amusement. Ideaal als je een dagje lekker wilt luieren op het vakantiepark natuurlijk!

Vakantie in de Pyreneeën

Je vakantie in de Pyreneeën staat in het teken van natuurschoon. Daar kun je niet om heen, ongeacht of je hier voor een zon-, zee- en strandvakantie komt of om (zeer) actief bezig te zijn in het berglandschap. Langs de kuststroken liggen diverse badplaatsen die bruisen tot in de late uurtjes, maar de meeste vakantiegangers die op zoek zijn naar een feest-vakantie zullen waarschijnlijk eerder voor andere vakantieregio's in Frankrijk kiezen als de Provence of de Côte d'Azur.

Het gebergte zelf is ruig, maar niet zo ruig als bijvoorbeeld de Alpen. De hoogste berg in de Pyreneeën is de Pico de Aneto met zijn 3404 meter. De berg zelf ligt op Spaans grondgebied in het uiterste noordoosten van Aragón. De Pyreneeën zijn een asymmetrisch gebergte. De hellingen aan de Franse kant zijn een stuk steiler dan aan de Spaanse kant. Goed nieuws dus voor de adrenaline-junkies die voor een vakantiepark in de Pyreneeën hebben gekozen. Je kunt er tal van (extreme) sporten beoefenen zoals mountainbiken, bergbeklimmen, abseilen, raften, canyoning en paragliden. Daarbij hoef je niet altijd zelf je gear mee te nemen. Veel van de bungalowparken in de Pyreneeën kennen de adresjes waar je terecht kunt voor de huur van de benodigde uitrusting en sommige vakantieparken in de Pyreneeën verhuren zelf zelfs de benodigde materialen.

Echt grote Franse steden zul je niet aantreffen in de Pyreneeën. De grootste vind je aan de oostkant van de Pyreneeën, Perpignan. Deze stad kenmerkt zich door de Catalaanse sfeer die je overal in de stad proeft. Niet gek, want in het verleden behoorde de Franse stad tot Catalunya. Enkele bezienswaardigheden in de stad die je eigenlijk niet mag missen zijn Palais des Rois de Majorque, Le Castillet en de Saint-Jean kathedraal. Zeker het bezoeken waard als je besluit om de stad te bezoeken vanaf je vakantie