Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Picardie

In het noorden van Frankrijk vind je de populaire vakantieregio Picardië, tegenwoordig onderdeel van de regio Hauts-de-France. De vakantieparken in Picardië zijn geliefd onder Nederlandse vakantiegangers, mede dankzij de relatief korte reistijd die ervoor nodig is om de bungalowparken in deze mooie streek te bereiken. Vanaf Utrecht zit je in zo'n 4,5 uur in je vakantiewoning en kan het genieten gaan beginnen. Want dat je je geen seconde gaat vervelen op de bungalowparken in Picardië, dat staat als een paal boven water! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Picardie
5 Vakantieparken

Bungalowparken in Picardië

De vakantieparken in Picardië strekken zich uit van de kuststrook in het westen tot dieper landinwaarts waar oude steden als Amiens, Beauvais en Laon klaar liggen om ontdekt te worden. De regio is relatief vlak en doet daardoor haast on-Frans aan, maar dit betekent goed nieuws voor de wandel- en fietsliefhebbers. De regio is uitstekend te voet en/of fietsend te verkennen en zodoende beschikken een aantal bungalowparken in Picardië over een eigen fietsverhuurservice. Je kunt er terecht voor gewone fietsen, maar vaak ook voor mountainbikes en elektrische fietsen.

Faciliteiten en accommodaties

Vakantieparken zijn er in Picardië in alle denkbare soorten en maten. Van zeer luxe bungalowparken die beschikken over een eigen wellnesscentrum en zelfs over vakantiewoningen met een privé sauna en/of hottub tot eenvoudigere vakantieparken waar je slechts de basisvoorzieningen aan zult treffen. De regio is geliefd onder gezinnen met (jonge) kinderen en zodoende beschikken vrijwel alle bungalowparken in Picardië wel over meerdere speelterreinen, een (buiten)zwembad en een animatieprogramma in het hoogseizoen zodat de jongste vakantiegangers zich geen seconde hoeven te vervelen. Tevens vind je in Picardië een aantal vakantieparken die over (extra) ruime vakantiewoningen beschikken zodat je er prima met een grote groep in 1 bungalow of villa kunt verblijven.

Vakantie in Picardië

Picardië is als vakantieregio bijzonder veelzijdig. Er is voor ieder wel wat wils te vinden. Aan de kust geniet je bijvoorbeeld van een echte zon-, zee- en strandvakantie, maar dan zonder de (bizar) hoge temperaturen die je in zuidelijkere gedeeltes van Frankrijk tegenkomt. Ideaal dus voor gezinnen met jonge kinderen, ouderen en alle andere mensen die wél willen genieten aan het strand, maar niet zitten te wachten op extreem hoge temperaturen. Uiteraard zijn de watersportmogelijkheden hier ook eindeloos. Je kunt er naar hartenlust surfen, zeilen, varen, duiken, jetskiën en parasailen. De badplaatsen aan de kust van Picardië bruisen tot in de late uurtjes en bieden meer dan voldoende vertier, vooral in het hoogseizoen.

Wat meer landinwaarts kun je kennismaken met oude tradities en veel cultuur en historie opsnuiven. Picardië kent als regio een lange geschiedenis en wordt zelfs gezien als de bakermat van de gotiek. Dit is goed terug te zien in stadjes als Amiens, Beauvais, Laon, Soissons en Noyon. De beroemde kathedralen verwijzen naar vervlogen tijden. De beroemdste kathedraal vind je in Amiens: de Notre Dame. Het is de grootste gotische kathedraal van Europa en staat sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De kathedraal heeft als inspiratie gediend voor tal van kathedralen wereldwijd, waaronder de Dom van Keulen, Saint Patrick's Cathedral in New York en onze eigen Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch. Zeker het bezoeken waard dus als je op een vakantiepark in Picardië verblijft!

Wie Frankrijk zegt, zegt automatisch kastelen en ook daarvan vind je er genoeg in Picardië. De twee bekendste kastelen in de regio zijn het kasteel van Chantilly in de vallei van de Nonette en het kasteel van Pierrefonds aan de rand van het bos van Compiègne. Beiden zijn (deels) toegankelijk voor publiek en het bewonderen waard. In de omgeving van beide kastelen kun je bovendien schitterende wandelingen maken. Prima om te combineren dus als uitstapje vanaf de vakantieparken in Picardië!