Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Luxemburg

Luxemburg zal misschien niet direct het eerste vakantieland zijn waar je je oog op laat vallen. In veel gevallen is het slechts een 'doorreisland' naar verdere vakantiebestemmingen zoals Frankrijk, Italië of Oostenrijk. Zonde, want Luxemburg kent als vakantieland tal van voordelen. Zo zit je er vanuit Nederland in no-time, zijn de vakantieparken uitgerust met alle denkbare voorzieningen en is de natuur er op sommige plekken prachtig. Vakantieparken.nl heeft alle populaire vakantieparken in Luxemburg voor je op een rijtje gezet zodat je zoektocht naar een geschikt bungalowpark in Luxemburg kinderlijk eenvoudig wordt. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Luxemburg
1 Vakantieparken
1 Vakantieparken
Provincies in Luxemburg
Klik op de kaart

Vakantieparken in Luxemburg

Eerlijk is eerlijk: in vergelijking met landen als Frankrijk, Spanje en Italië is de keuze qua vakantieparken in Luxemburg niet al te groot. Het land an sich is met 2586 vierkante kilometer nu eenmaal niet zo groot en daarom is het niet gek dat het er niet uitpuilt van de vakantieparken. Maar de vakantieparken die er zijn, dat zijn dan ook direct bungalowparken waarbij je van alle gemakken voorzien bent.

Faciliteiten en accommodaties

De vakantieparken in Luxemburg doen absoluut niet onder voor bungalowparken in de populairdere vakantielanden. Je vindt er vakantieparken met luxe vakantiewoningen, maar ook wat sobere bungalows waarbij je alleen de basisvoorzieningen treft. De meeste bungalowparken in Luxemburg zijn kindvriendelijk en op een aantal parken is ook de trouwe viervoeter gewoon welkom. Accommodaties vind je er voor 2 personen, maar tevens voor grote(re) groepen. Ideaal als je je bruiloft of verjaardagsfeest wilt vieren in Luxemburg.

De meeste vakantieparken in Luxemburg beschikken over ruime faciliteiten. Denk aan een (binnen)zwembad, horecagelegenheden, gratis WIFI en een ruime speeltuin voor de kinderen. Ook beschikken sommige bungalowparken over een eigen fietsverhuur en dit is ideaal voor de vakantieganger die Luxemburg eens goed wilt verkennen. Op sommige plekken in Luxemburg kom je namelijk niet altijd even eenvoudig met de auto. De fiets biedt daarbij uitkomst. Het is een waar genot om de mooie natuur in Luxemburg per fiets te verkennen.

Vakantie in Luxemburg

Het allergrootste voordeel van een vakantie in Luxemburg zijn de afstanden. Door de geringe omvang van het land zit je overal zo. Belangrijke bezienswaardigheden zoals kastelen en burchten in onder meer Wiltz, Larochette, Clervaux en Vianden zijn allen in een mum van tijd te bereiken. Ook een 'dagje buitenland' is hier natuurlijk zo gemaakt. Luxemburg ligt ingeklemd tussen België, Duitsland en Frankrijk. Steden als Metz, Nancy, Charleroi, Trier en Saarbrücken liggen allemaal op een (aantal) uur rijden vanaf de vakantieparken in Luxemburg.

Om plezier te beleven tijdens je vakantie in Luxemburg hoef je echter het land niet per se te verlaten. Ook de stad Luxemburg is bijvoorbeeld meer dan het bezoeken waard en in het noorden van het land kun je in de Ardennen prachtig wandelen, fietsen of sportieve activiteiten beoefenen. De eerder genoemde kastelen en burchten zijn kenmerkend voor Luxemburg en zijn daarmee ook zeker een must-do tijdens je vakantie hier. Een laatste interessante toeristische trekpleister is de vlindertuin in Grevenmacher. Honderden exotische vlinders vliegen je hier letterlijk om de oren en daarnaast zijn er ook kameleons, schildpadden en vogels te bewonderen in de tropische tuin van meer dan 600 m². Voor liefhebbers van flora en fauna niet te missen dus.