Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Karinthië

In het zuiden van Oostenrijk ligt de populaire vakantieregio Karinthië. De deelstaat ligt aan de zonnige kant van de Alpen op de grens met Slovenië en Italië. Alhoewel je er prima kunt wintersporten zijn de vakantieparken in Karinthië vooral geliefd in de warmere maanden van het jaar. Onder het zomerzonnetje is het flink genieten rondom de diverse bergmeren die je hier aantreft. Voor de sportieve vakantieganger is Karinthië een uitstekende plek om te verblijven. Het berglandschap biedt voldoende uitdaging, zelfs voor de gevorderde mountainbiker, rafter of parasailer. Liever wat rustiger aan doen tijdens je vakantie op de vakantieparken in Karinthië? Ook geen probleem! Er zijn diverse vakantieparken te vinden die helemaal in het teken staan van luxe, wellness en beauty. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Karinthië
4 Vakantieparken

Vakantieparken in Karinthië

Je kunt er in dit deel van de wereld niet om heen: de imposante bergtoppen van de machtige Alpen zijn overal. De vakantieparken in Karinthië worden zodoende allen omgeven door de beeldschone natuur. In de wintermaanden wordt de gehele regio bedolven onder een dik pak sneeuw, maar zodra de laatste sneeuw door de feller brandende zon verdwijnt, kleurt het landschap groen en staan de weides in bloei. Prachtig om doorheen te wandelen natuurlijk!

Doordat Oostenrijk twee gezichten kent (wintersport én zomervakanties) zijn de vakantieparken in Karinthië het gehele jaar door goed bevolkt. Er zijn meerdere wintersportgebieden te vinden in de deelstaat die je óók in de zomermaanden met de kabelbaan kunt bezoeken. Bovengekomen maak je de mooiste trektochten waarbij je onderweg bij horecagelegenheden kunt genieten van de typische Oostenrijkse keuken.

Accommodaties en faciliteiten

Door de veelzijdigheid van de Oostenrijkse deelstaat zul je verschillende soorten vakantieparken aantreffen in Karinthië. Van kindvriendelijke bungalowparken met meerdere speelterreinen, een (buiten)zwembad en een animatieprogramma tot luxe vakantieparken waar je een accommodatie kunt huren met een privé sauna of hottub.

Omdat er ook goed wintersport bedreven kan worden in Karinthië zijn er diverse vakantieparken te vinden die onderdak bieden aan grote groepen vakantiegangers. Ideaal voor als je met de hele familie of voor een feestje naar Karinthië afreist. Gezellig met z'n allen in een vakantiewoning die van alle gemakken voorzien is!

Kenmerkend aan de meeste bungalowparken in Karinthië is de architectuur van de meeste vakantiewoningen. De meeste vakantiehuisjes zijn in traditionele stijl gebouwd met veel hout en veelal een balkon of veranda waar je heerlijk na kunt genieten na een dagje in de bergen.

Vakantie in Karinthië

Wie wél wilt gaan wintersporten, maar niet bepaald gecharmeerd is van het massale toerisme zoals je dat bijvoorbeeld in Tirol vindt, moet voor een vakantiepark in Karinthië kiezen. Er zijn diverse kleinere wintersportgebieden te vinden waar voldoende uitdaging ligt voor de beginnende én de gevorderde skiër of snowboarder. Het is er niet zo druk als in de populairdere wintersportgebieden in Oostenrijk, maar je profiteert nog steeds van de goede voorzieningen en natuurlijk de typische Oostenrijkse Après-ski.

Hier aan de zonnige kant van de Alpen is het in het voorjaar en in de zomermaanden goed toeven op de vakantieparken. Met een gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 25 graden is het niet te warm om buitenactiviteiten te beoefenen en ook weer niet zo koud dat je 100 lagen kleding aan moet.

De diverse meren die je in Karinthië vindt zoals de Wörther See, de Millstätter See, de Ossiacher See en de Weißensee zijn dan ook in de warmere maanden van het jaar bijzonder geliefd onder vakantiegangers. Je kunt er lekker luieren op de strandjes en genieten van een frisse duik in het kraakheldere water, maar ook actievere activiteiten beoefenen zoals zeilen en suppen. De promenades die je rondom de meertjes vindt zijn perfect om overheen te slenteren, neer te strijken op een zonovergoten terrasje en te genieten van een fris drankje en een lekkere Oostenrijkse maaltijd.

Wie nog meer Oostenrijkse traditie wilt ervaren moet vooral ook Villach en Klagenfurt bezoeken tijdens de vakantie op de vakantieparken in Karinthië. Deze kleine steden hebben een oud centrum waar je je ogen uitkijkt. Een welkome afwisseling na al dat natuurgeweld wat je tegenkomt rondom de bungalowparken in dit zuidelijke deel van Oostenrijk natuurlijk!