Chat with us, powered by LiveChat
oostenrijk-1

Actieve vakantie in de bergen van
Oostenrijk

oostenrijk-2

Ontdek de culturele hoogtepunten van
Oostenrijk

oostenrijk-3

Op de lange latten naar de sneeuw in
Oostenrijk

In Karinthië hebben wij op dit moment geen parken beschikbaar, maar neemt u vooral een kijkje bij deze parken, die het dichtste bij liggen.

Vakantieparken in Karinthië

Een vakantie in Karinthië zit vol verrassingen. De bergen met de eeuwige sneeuw zijn winter en zomer een inrukwekkende vakantiebestemming. De brede meren, warm en groot, bieden zomers aan vele mensen ontspanning en verkoeling. In de natuurlijke omgeving van de talloze meren ervaart u de rust en schoonheid van de natuur. De dorpen langs de meren ontvangen u met open deuren met heerlijke streekgerechten en wijnen in gezellige restaurants en op aantrekkelijke terrasjes. Seeboden is een van de drukbezochte plaatsjes. Hier kunt u gezellig een terrasje pakken, het visserijmuseum bezoeken en het aquarium met de diverse vissoorten ontdekken. Bezoek het Poppenmuseum Elli Riehls in het dorpje Winklern. Deze poppencollectie bestaat uit 620 folkloristiche poppen van de bewoners van het dorp. Bij en op de vakantieparken in Karinthië kunt u eindelijk ontspannen en genieten van uw welverdiende rust.

PopulairOostenrijk
Oostenrijk

Natuur in Karinthië

Het natuurlijke landschap van Karinthië is naast mooi ook nog heel bijzonder met natuurlijke bronnen zoals de heilzame en ontspannendee kuurbaden in Warmbad Villach. Als u met de kinderen van de natuur wilt genieten , kiest u dan voor de Sprookjeswandeling. Dit is een wandelroute van 3km lang ondermeer over een lange hangbrug, langs allerlei dieren en door een sprookjesbos. Als u van wat beweging houdt in de natuur, neem de panoramabaan op de berg Nocky Flitzer op de Turracher Hohe, u gaat terug met de spannende rodelbaan via alpenweiden en bossen of u wandelt naar ‘huis’. Op deze manier kunt u op een unieke manier van de prachtige omgeving genieten.

Bezienswaardigheden in Karinthië

Rondkijken in de omgeving van de vakantieparken in Karinthië is meer dan de moeite waard. Als u het dorp Gmünd bezoekt, ervaart u een middeleeuws stadje met een indrukwekkende burcht met stadsmuren uit de 13e eeuw. Deze zijn nog intact. In het zelfde dorpje zult u het Porsche museum ontdekken. De Malta stuwdam is een unieke bezienswaardigheid , het is de hoogste stuwdam met 200m van Oostenrijk. U kunt zich voorstellen dat u vanaf hier een prachtig uitzicht heeft. Het Mineralenmuseum kunt u hier gratis bezoeken. Vanaf de indrukwekkende burcht Hochosterwitz heeft u ook een prachtig uitzicht, het is bovenop een kalkrots gebouwd. Vanaf de route naar de burcht ziet u van ver al de burcht boven op de rots.

In het Lavantdal kunt u het Sankt Paul benedictijnenklooster uit 1091 bezoeken. U kunt hier kennis maken met de zichtbare getuige van het kloosterleven. In de abdij naast het klooster kunt u een bijzondere verzameling porselein en smeedijzerkunst bewonderen. Tot slot nog een prachtig voorbeeld van mooie plekjes en bezienswaardigheden in het dorp Flattach. In de Raggaschlucht heeft het water na duizenden jaren een ravijn uitgeslepen, deze kunt u bereiken via een wandelpad met smalle bruggetjes. Dit zijn slechts een paar unieke voorbeelden van wat u kunt zien en doen tijdens een vakantie in Oostenrijk. Kom en ervaar het zelf.


038-3330101