Chat with us, powered by LiveChat
oostenrijk-1

Actieve vakantie in de bergen van
Oostenrijk

oostenrijk-2

Ontdek de culturele hoogtepunten van
Oostenrijk

oostenrijk-3

Op de lange latten naar de sneeuw in
Oostenrijk

In Vorarlberg hebben wij op dit moment geen parken beschikbaar, maar neemt u vooral een kijkje bij deze parken, die het dichtste bij liggen.

Vakantieparken in Vorarlberg

Geniet van uw vakantie in Oostenrijk, het is onderverdeeld in negen vakantiegebieden. De vakantieparken in Vorarlberg staan in het westen van Oostenrijk met als hoofdstad Bregenz. De grootste stad is Dornbirn. Vorarlberg is meer georienteerd op Zwitserland dan op Oostenrijk. Het gebied ligt tussen de Bodensee en de hoge Arlberg. U kunt hier een afwisselend landschap verwachten. Als u de berg Pfander op 1064 beklimt of bereikt met de auto of kabelbaan, kunt u daar het Alpen wildpark bezoeken. U heeft een prachtig uitzicht over de omgeving. De Alpenregio bij Bludenz is in het winterseizoen een paradijs voor de fans van de wintersport.

PopulairOostenrijk
Oostenrijk

Mooie plaatsen in Vorarlberg

De hoofdstad Bregenz ligt aan de Bodensee-meer. Het is een gemoedelijke stad met als achtergrond het Bregenzerwald. Jaarlijks worden hier Festspiele gehouden waar de hele stad bij betrokken is. Beroemde theatergroepen treden op voor toeristen en inwoners. Vanaf Bregenz kunt u een bootexcursie boeken bijvoorbeeld naar het drielandenpunt. Informeer ook naar andere boottochten voor het actuele aanbod vanaf de vakantieparken in Vorarlberg. De stad Bludenz staat bekend om de jaarlijkse internationale chocoladefeesten, waar de hele stad aan meedoet.

Als u wilt, kunt u op diverse plekken de bergtoppen bereiken met de kabelbaan. Feldkirch is een mooie Oostenrijkse plaats. De toeristen kijken hier graag rond vanwege de historische sfeer zoals de verdedigingsmuur, het mooie marktplein en de burcht Schattenburg. Kies voor de stadswandeling, winkel wat, ga lekker uit eten en ervaar de sfeer van het stadje. Arlberg verbindt Vorarlberg en Tirol met elkaar met een tunnel of de Arlbergpas. Zomers weet u niet wat u hier ziet met de zowel romantisch als indrukwekkende bergweiden. In de winter beheerst de wintersport dit gebied. Bij het Montafondal en de Silvretta vindt u ook schitterende natuur en wat dacht u van het Silvretta stuwmeer?

Bezienswaardigheden in Vorarlberg

Tijdens een vakantie in Vorarlberg kunt u mooi culturele plekjes ontdekken zoals het proosdij van Sankt Gerold, deze plek wordt gebruikt voor bezinning en meditatie. Het ligt in het Grosse Walsertal. Wat u eigenlijk niet mag missen is het bloemeneiland Mainau in de Bodensee. De flora en ook de fauna in zee is uniek, u kunt het prima combineren met een boottocht op de Bodensee. Bezoek het wildpark in Ardetzenberg, het is een gratis wandelpark met veel inheemse dieren. Een bezoek aan het Joods museum in Hohenems is ook zeker de moeite waard, elk land heeft zijn eigen joods historie, zo ook Oostenrijk. Liefhebbers van musea bezoeken kunnen kiezen in Vorarlberg. Denkt u hierbij aan het RollsRoyce museum in Dornbirn of het Vorarlberger landesmuseum. Dat is het aantrekkelijke van de vakantieparken in Vorarlberg, in de omgeving valt van alles te beleven.


038-3330101