Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Vorarlberg

In het uiterste westen van Oostenrijk ligt de deelstaat Vorarlberg. De vakantieparken in Vorarlberg zijn minder populair dan de bungalowparken in een aangrenzende deelstaat als Tirol. Zonde, want Vorarlberg heeft veel te bieden en is vooral als het om wintersport gaat een stuk goedkoper dan het wintersportwalhalla Tirol. Met landgrenzen aan Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein is een 'dagje buitenland' bovendien ook zo gemaakt en vanaf Nederland zit je er al in een kleine 9 uur. Redenen genoeg dus om een vakantie naar een vakantiepark in Vorarlberg eens te overwegen! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Vorarlberg
5 Vakantieparken

Vakantieparken in Vorarlberg

Vorarlberg is als vakantieregio veelzijdig. De vakantieparken zijn het gehele jaar door goed bevolkt en dat is vrij eenvoudig te verklaren. In de winter kun je je in diverse (kleine) skigebieden helemaal uitleven op de hagelwitte pistes en in de zomermaanden kun je genieten van een echte zon-, 'zee-' en strandvakantie. Vorarlberg grenst namelijk aan het Bodenmeer (ook wel bekend als Bodensee), wat bekend staat als een ideale plek voor een heerlijke 'strandvakantie'. Daarnaast kleurt de omgeving volledig groen in de lente en is het dus prachtig wandelen en fietsen in de kleine Oostenrijkse deelstaat.

Faciliteiten en accommodaties

Doordat Vorarlberg zo'n gevarieerde vakantieregio is zijn de vakantieparken dat idem dito. Je vindt er kindvriendelijke vakantieparken (vooral nabij het Bodenmeer) met diverse speeltuinen, (buiten)zwembaden en een animatieprogramma, maar ook luxe vakantieparken die volledig in het teken staan van wellness & beauty. Ideaal voor na een dagje in de bergen. Sommige vakantieparken beschikken over accommodaties met een eigen sauna en/of bubbelbad in de vakantiewoning. Ultiem genieten met een hoofdletter natuurlijk!

Tevens vind je in Vorarlberg vakantieparken die beschikken over accommodaties voor grote groepen. Vooral tijdens het wintersportseizoen zijn deze vakantiewoningen in trek. Gezellig met de hele familie in 1 huisje en 's avonds flink nagenieten na een lange dag op de pistes.

Vakantie in Vorarlberg

Je kunt er in Vorarlberg niet om heen: natuurgeweld is er in overvloed. Overal waar je kijkt word je omringd door de imposante bergtoppen van de machtige Alpen. 's Winters bedwing je ze met de lange latten ondergebonden, 's zomers ontdek je ze het beste te voet of per fiets. Een aantal vakantieparken in Vorarlberg speelt hier slim op in en biedt fietsverhuur aan. Ideaal als je zelf je eigen fiets niet mee wilt of kunt nemen.

Sportieve vakantiegangers kunnen zich te goed doen aan tal van sportieve activiteiten. Mountainbiken, canyoning (de deelstaat wordt in het westen afgeschermd door de Rijn), paardrijden, bergbeklimmen en abseilen zijn hier allemaal aan de orde van de dag. Waterratten trekken natuurlijk naar het Bodenmeer, want hier kun je diverse watersportactiviteiten beoefenen als zeilen, surfen, duiken, kajakken en natuurlijk gewoon zwemmen.

De Bodensee is sowieso een enorm interessant gebied om te verkennen tijdens je vakantie op de vakantieparken in Vorarlberg. Het meer grenst aan Duitsland en Zwitserland en herbergt tal van mooie stadjes en idyllische dorpjes. Op het meer zelf vind je een tiental eilanden die je kunt bezoeken. Het bekendste eiland is Reichenau. Hier vind je het toenmalige klooster Reichenau dat door UNESCO is opgenomen op de werelderfgoedlijst. Andere interessante plekken om te bezoeken zijn onder meer de steden Konstanz, Lindau en Friedrichshafen en natuurreservaten de Rijndelta, het Wollmatinger Ried, de Seefelder Aachmündung en de Sipplinger Dreieck.

Een laatste niet te missen bezienswaardigheid tijdens je verblijf op de bungalowparken in Vorarlberg is de hoofdstad van de deelstaat, Bregrenz. Wereldberoemd zijn de Begrenzer Festspiele. Op drijvende podia (Begrenz ligt aan het Bodenmeer) worden in de zomermaanden opera's, musicals en operettes uitgevoerd. Absoluut het bezoeken waard als je in de zomermaanden op een vakantiepark in Vorarlberg verblijft. Bezoek ook vooral de oude stadshal uit 1662, de Sint Martinstoren, de Gotische Seekapelle en Kunsthaus Bregenz dat onder architectuur is gebouwd door de beroemde architect Peter Zumthor. Allen zeer de moeite waard als je toch in de buurt bent!