Chat with us, powered by LiveChat
oostenrijk-1

Actieve vakantie in de bergen van
Oostenrijk

oostenrijk-2

Ontdek de culturele hoogtepunten van
Oostenrijk

oostenrijk-3

Op de lange latten naar de sneeuw in
Oostenrijk

In Salzburg hebben wij op dit moment geen parken beschikbaar, maar neemt u vooral een kijkje bij deze parken, die het dichtste bij liggen.

Vakantieparken in Salzburg

De vakantieparken in Salzburg staan op mooie locaties in Oostenrijk. Er valt van alles te beleven in Salzburg, deze stad en omgeving heeft eigenlijk drie hoofdattracties. Allereerst vindt u in de stad Salzburg de herinneringen aan Mozart in de vorm van het geboortehuis, woonhuis, Mozarteum met tuinhuis en ‘theater’ . De tweede topper is de Altstad oftewel het oude stadscentrum . En tenslotte valt er van alles te ontdekken net buiten de stad. Dit is natuurlijk een heel globale indeling dus geven we u graag wat voorbeelden van mooie plekjes en historische monumenten.

PopulairOostenrijk
Oostenrijk

Salzburg Altstadt en Mozart

In de stad Salzburg werden onder leiding van de aartsbisschop von Rainau kloosters, parken, kastelen en de Dom gebouwd. De zoutmijnen brachten heel, veel geld in het laadje. Daar mag u nu als toerist nog steeds van genieten, vele jaren later tijdens uw vakantie in Oostenrijk. De Dom is een indrukwekkend bouwwerk qua bouwstijl en omvang, er kunnen 10000 mensen in, de kerkschatten kunt u bewonderen in het museum vlakbij. De Stiftkerk en het kerkhof van Sankt Peter is prachtig versierd, de begraafplaats is de oudste van de stad Salzburg. In de smalle en unieke winkelstraat zult u het geboortehuis van Mozart aantreffen.

U vindt hier ook een mooie fontein en een tunnel voor wandelaars. Tijdens een stadswandeling door de stad ontdekt u drie pleinen, lekker verwarrrend namelijk de Residenzplatz, Mozartplatz en de Kapittelplatz, deze zijn aan elkaar verbonden en al velen raakten hier wat gedesoriënteerd. Gelukkig heeft u als vakantieganger geen programma dus het verlies van tijd is geen probleem. Op het Residenzplein kunt het museum bezoeken, hier vindt u zichtbare overblijfselen van de rijkdom waar de aartsbisschoppen in leefden. Op het Mozartplein staat een standbeeld van Mozart. Ontdek hier ook de St Michaelkerk en het klokkenspel. De vesting Hohensalzburg is gezichtsbepalend voor het aangezicht van de stad Salzburg. Hopelijk geeft dit een beeld van wat u kunt verwachten als u rondwandelt in deze stad. De sfeer van een Oostenrijkse stad is gastvrij en georganiseerd, heel plezierig dus.

Salzburg en omgeving

Net buiten de stad in de omgeving van de vakantieparken in Salzburg kunt u het slot Mirabel met de orangerie en tuin bezoeken, het zelfde geldt voor het slot Hellbrunn. Let wel op, in de tuin bij dit slot is een waterspel geinstalleerd met fonteinen die afwisselend beginnen te spuiten zonder dat u het zich bewust bent, het risico is voor u! Iets heel anders maar ook heel mooi is het bedevaartsoord Maria Plain. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Alles draait hier om het schilderij Maria Troost, de Maria verering is een belangrijk onderdeel van de deze bedevaartstocht. Ontdek tijdens uw vakantie in Oostenrijk de combinatie van mooie natuur en prachtige historsiche gebouwen. Dit levert u unieke momenten en foto’s op, geniet dus.


038-3330101