Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Nedersaksen

In het noordwesten van Duitsland vind je de populaire vakantieregio Nedersaksen. Vooral onder Nederlanders is deze regio geliefd en dat is niet zonder reden. De vakantieparken in Nedersaksen liggen namelijk op een steenworp afstand van de Nederlandse grens en de regio is veelzijdig. Je kunt bijvoorbeeld van een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie genieten aan de Noordzee of de Duitse Waddeneilanden en dieper landinwaarts is het vanaf de bungalowparken in Nedersaksen reuze eenvoudig om de leukste uitstapjes te maken. De regio is net als Nederland behoorlijk vlak en daarmee ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers. Ideaal dus om op de fiets te stappen vanaf het vakantiepark en Nedersaksen eens aan een grondige inspectie te onderwerpen! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Nedersaksen
10 Vakantieparken
10 Vakantieparken

Vakantieparken in Nedersaksen

Nedersaksen geldt als één van de grotere Duitse deelstaten en het is dan ook niet verwonderlijk dat de vakantieparken in Nedersaksen verspreid liggen over de gehele regio. Groot voordeel voor Nederlandse vakantiegangers is de korte reistijd naar de vakantieparken in Nedersaksen. Zelfs de meest oostelijk gelegen bungalowparken in Nedersaksen zijn in luttele uren te bereiken. Geen gedoe dus met lange reistijden en ongeduldig kroost op de achterbank, maar lekker snel op je vakantieadres aankomen en gaan genieten.

Genieten is niet zo heel moeilijk in Nedersaksen. Het landschap is lieflijk, de dorpjes en steden aantrekkelijk en de bevolking uiterst vriendelijk. De regio heeft flink geïnvesteerd in het toerisme en dat is terug te zien in de goed onderhouden fiets- en wandelpaden. Er zijn diverse populaire fietsroutes te vinden in Nedersaksen en veel vakantieparken spelen hier slim op in door de mogelijkheid te bieden om een fiets te huren op het bungalowpark. Perfect voor als je zelf je fiets niet mee wilt (of kunt) nemen op vakantie natuurlijk!

Faciliteiten en accommodaties

Ook de overige faciliteiten zijn op de vakantieparken in Nedersaksen over het algemeen dik in orde. Je vindt er bungalowparken in alle soorten en maten. Van kindvriendelijke parken met diverse speelterreinen, een (buiten)zwembad en een animatieprogramma tot vakantieparken die volledig in het teken staan van beauty en wellness. Daarnaast liggen een flink aantal parken in een bosrijke omgeving zodat je heerlijk tot rust kunt komen en de mooiste wandelingen en fietstochten direct vanaf het vakantiepark start.

Qua accommodaties hebben de meeste bungalowparken een ruime keuze. Ongeacht dus of je met z'n tweetjes, met het gezin of met een grote groep richting Nedersaksen trekt: er is altijd wel een vakantiepark dat beschikt over dé ultieme vakantiewoning voor jou en je reisgezelschap.

Vakantie in Nedersaksen

Alhoewel je Nedersaksen het beste te voet of per fiets ontdekt, is er meer te beleven dan enkel maar wandel- en fietstochten maken. Het noorden van Nedersaksen is relatief vlak, maar hoe meer je naar het zuiden trekt, des te heuvelachtiger het landschap wordt. Helemaal in het uiterste zuiden van Nedersaksen vind je het schitterende Teutoburgerwoud waar de wat actievere vakantieganger volledig tot z'n recht komt. Je kunt hier diverse sportieve activiteiten beoefenen zoals mountainbiken, paardrijden trektochten maken en quad rijden. Mocht je nog meer natuurgeweld wensen tijdens je vakantie op de vakantieparken in Nedersaksen, dan ligt het grootste middengebergte van Duitsland, Harz, direct om de hoek. De hoogste berg van Harz (de Brocken) ligt weliswaar niet in Nedersaksen, maar is het bezoeken zeker waard.

Een dagje strand is in Nedersaksen ook goed te doen, zelfs als het vakantiepark dat je hebt uitgezocht niet direct aan zee is gesitueerd. Door de relatief korte afstanden sta je in een mum van tijd met je voeten in het zand en is een duik in de Noordzee een welkome verfrissing op een hete zomerdag. Wil je helemaal de toerist uithangen, bezoek dan vooral de Duitse Waddeneilanden als Borkum, Juist en Norderney eens.

Heb je het tijdens je vakantie op de bungalowparken in Nedersaksen een beetje gehad met zon, zee, strand en natuur, dan zijn er diverse Duitse steden waar je prima cultuur kunt gaan opsnuiven. Bremen, Hamburg, Hannover, Wolfsburg en Bielefeld zijn allen eenvoudig te bereiken vanaf de vakantieparken in Nedersaksen en puilen uit van de bijzondere bezienswaardigheden, historische gebouwen en horecagelegenheden. Ideaal dus als je tijdens je vakantie rust en natuur wilt combineren met de drukte van de grote stad, want in Nedersaksen vind je het namelijk allemaal!