duitsland-2

Beleef de natuur en cultuur in
Duitsland

duitsland-3

Op ontdekkingstocht door
Duitsland

duitsland-4

Winters genieten in
Duitsland

Brandenburg vakantieparken ( 1 resultaten)


Vakantieparken in Brandenburg

Een vakantiepark in Brandenburg ligt om de hoek voor de Nederlandse vakantiegangers. Deze recreatieparken kunnen onderling verschillen afhankelijk van locatie en omgeving. Vakantiepark Hafendorf Rheinsberg ligt in het dorp Rheinsberg en het ligt vlakbij het watersportmeer Rheinsbergermeer. De jachthaven moet u gezien hebben. In de omgeving kunt u wandelen en fietsen rond het meer, u kunt roeien en zwemmen op het meer en er is een speciaal strand aangelegd voor de zonaanbidders die graag wat bijkleuren willen. Het Rheinsbergerkasteel staat vlakbij en daar worden regelmatig concerten en andere activiteiten georganiseerd voor toeristen en inwoners van het dorp. U kunt hier niet echt uitgaan, er is geen disco of bar en er is geen zwembad. Dat is dus het leuke van de vakantieparken in Brandenburg, het ene park heeft iets wat het andere park weer niet heeft. De toeristen kunnen bewust kiezen op de website welk park aansluit bij hun wensen en voorkeuren, dit voorkomt veel teleurstellingen.

In de omgeving van de vakantieparken in Brandenburg

De vakantieparken in Brandenburg staan in en dunbevolkte deelstaat nauw verbonden met de stad Berlijn. De hoofdstad van deze deelstaat is Potsdam, een andere grote stad die u hier kunt ontdekken is Cottbus. Cottbus is een hele oude stad, de eerste historsische feiten gaan bijna 2000 jaar terug in de tijd. Door al deze jaren heen was er altijd ruimte voor theater, muziek, toneel en ballet.

In de Stadthalle worden tegenwoordig nog steeds bekende evenementen georganiseerd zoals het Chinese staatscircus of het Russische staatsballet maar ook bekende popsterren traden hier op. Iets heel bijzonders is het Sansouci park in Potsdam, u weet niet wat u ziet, zeker als u bedenkt dat dit park met kasteel gebouwd is in een tijd zonder elektriciteit en snelle gereedschappen. In de stad Cottbus staat de Spremberger toren, het symbool van de stad uit de 13e eeuw. Dit is een van de onderdelen van de verdedigingswerken van de stad of wat er nog van over is. Het Kunstmuseum Dieselkraftwerk is een internationaal kunstmuseum die met speciale interactieve tentoonstellingen en speciale aanbiedingen kinderen en jongeren blijven uitnodigen voor een bijzondere ervaring, met succes overigens.

De omgeving van Spreewald bestaat uit ruim 1000km aan waterwegen en 300 diverse rivieren, u kunt hier op een platte boot rondvaren, heel bijzonder want u verwacht dit niet zo dicht bij de stad Berlijn. Daarnaast kunt u in deze zelfde omgeving fietsen huren en de omgeving verkennen op de fiets met 7000km aan fietspaden of huur een kano en ga de smalle stroompjes op. U komt langs eilandboerderijen en de veengebieden van de Schorfheide zijn prachtig. De kinderen en ouders kunnen hier samen genieten op het water, terwijl ze de geluiden van de stad nog haast horen. Bijna alles is mogeijk vanaf de vakantiehuizen in Brandenburg.


038-3330101