Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Beieren

In het uiterste zuidoosten van Duitsland vind je de grootste deelstaat van onze oosterburen: Beieren, Bayern op z'n Duits. In deze geliefde vakantieregio die in het zuiden grenst met Oostenrijk en in het oosten met Tsjechië zijn de vakantieparken net zo divers als de deelstaat zelf. Je vindt er lieflijke vakantieparken die perfect geschikt zijn voor de avontuurlijke vakantieganger, maar tevens kindvriendelijke bungalowparken en vakantieparken die volledig in het teken staan van wellness & beauty. Eén ding hebben ze bijna allemaal gemeen: ze liggen in een bosrijke omgeving met de machtige Alpen als achtergronddecor. Extra groot voordeel van de vakantieparken in Beieren: ze zijn het gehele jaar door interessant om te bezoeken. 's Zomers kunnen de temperaturen aardig oplopen waardoor het goed toeven is in Bayern en 's winters zijn er diverse wintersportgebieden waar je de lange latten onder kunt binden. Redenen genoeg dus om de vakantieparken in Beieren eens te ontdekken dus! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Beieren
1 Vakantieparken
1 Vakantieparken
Plaatsen in Beieren

Vakantieparken in Beieren

De vakantieparken in Beieren liggen verspreid over de gehele deelstaat. Van hippe vakantieparken in en rondom wereldstad München tot prachtige bungalowparken middenin de beeldschone natuur in het Beierse Woud. Wat dat betreft heeft Beieren het allemaal en hoef je nooit lang te zoeken naar een vakantiepark waar je hart een sprongetje van maakt.

Een aantal vakantieparken in Beieren is gesitueerd rondom de bekende Beierse meren als de Ammersee, de Starnberger See en de Chiemsee. Dit zijn perfecte bungalowparken voor gezinnen met (jonge) kinderen die in Duitsland van een echte zon-, 'zee'- en strandvakantie willen genieten. De oevers van de meren lopen op veel plekken geleidelijk af en zijn daardoor zeer kindvriendelijk, net als de vakantieparken in dit gedeelte van Beieren zelf. De meeste parken beschikken wel over een (buiten)zwembad, diverse speelterreinen en een animatieprogramma om de jongste vakantiegangers zoet te houden.

Vakantie in Beieren

Wie richting de vakantieparken in Beieren trekt kan er niet om heen: de natuur hier lijkt rechtstreeks van een ansichtkaart af te komen. Schilderachtige landschappen, bomen zover als je maar kunt kijken en uiteraard de imposante bergtoppen van de Alpen op de achtergrond. Logisch dat veel vakantieparken in Beieren zijn ingesteld op de actieve vakantieganger. Je maakt hier schitterende wandelingen en trektochten, maar ook voor hen die wat meer adrenaline nodig hebben zijn er opties te over. Je kunt er bijvoorbeeld mountainbiken, raften, bergbeklimmen, quad rijden en tal van andere sportieve activiteiten beoefenen. Sommige bungalowparken in Beieren bieden de benodigde materialen te huur aan of ze werken samen met organiserende partijen in de buurt. Je hoeft dus niet altijd per se zelf alle benodigdheden en accessoires mee te nemen als je op vakantie gaat met de intentie om lekker actief aan de gang te gaan in Beieren.

Ben je het type dat al dat sportieve gedoe op vakantie liever links laat liggen? Ook dan zit je in Beieren helemaal goed. Er zijn zat plekjes waar je heerlijk tot rust kunt komen in de prachtige natuur, al hoef je soms het vakantiepark helemaal niet te verlaten om lekker tot rust te komen. Sommige parken zijn ingesteld op beauty & wellness. Overbodig om te zeggen dat je na je vakantie hier helemaal fris en fruitig terugkeert naar het 'echte' leven.

Beieren is echter meer dan alleen maar natuurgeweld. De deelstaat kent een lange historie en dit is terug te zien in de vele dorpen en steden die de regio rijk is. Uiteraard zal je München met een bezoek moeten vereren als je voor een vakantiepark in Beieren kiest. De hoofdstad van de deelstaat puilt werkelijk uit van de historische gebouwen, bijzondere musea en leuke tentjes waar je lekker kunt eten en drinken. Een echt feestbeest? Dan moet je je zeker eens onderdompelen in het uitgaansleven in deze Duitse wereldstad. Tot in de vroege uurtjes kan er flink gefeest worden in de diverse clubs die de stad rijk is.

Een andere bezienswaardigheid die mensen van heinde en verre naar Beieren trekt is slot Neuschwanstein in Hohenschwangau. Dit sprookjesachtige kasteel is een juweeltje en met weinig andere kastelen te vergelijken. Leuk weetje: Walt Disney bezocht het kasteel voordat het eerste Disney Park in Californië werd geopend. Neuschwanstein vormde een belangrijke bron van inspiratie bij de ontwikkeling van het kasteel van Doornroosje. Een goede reden dus om het kasteel zelf eens met eigen ogen te gaan bekijken als je op een vakantiepark in Beieren verblijft!