Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Hessen

De deelstaat Hessen in midden-Duitsland is een geliefde vakantieregio. Je kunt er heerlijk fietsen en wandelen in de mooie natuur, maar net zo gemakkelijk bezoek je grote Duitse steden als Frankfurt, Würzburg en Mannheim als je op een vakantiepark in Hessen verblijft. Voor ieder wel wat wils te vinden dus op de vakantieparken in Hessen en het zal je dan ook vast niet verbazen dat de bungalowparken hier het gehele jaar door goed bevolkt zijn. Hessen heeft het wat dat betreft allemaal en staat garant voor een heerlijke vakantie, ongeacht of je nu voor je rust of voor sportieve activiteiten naar de vakantieparken in Hessen trekt. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Hessen
2 Vakantieparken
2 Vakantieparken

Vakantieparken in Hessen

De vakantieparken in Hessen liggen verspreid over een uitgestrekt gebied. De deelstaat wordt omringd door onder meer Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts, Baden-Württemberg, Beieren en Thüringen. Je kunt dus letterlijk en figuurlijk alle kanten uit als je voor een vakantiepark in Hessen kiest.

De voornaamste reden waarom mensen voor een bungalowpark in Hessen kiezen is de mooie natuur in deze regio van Duitsland. Het landschap is heuvelachtig en daarmee bijzonder interessant voor fiets- en wandelliefhebbers. Dit is duidelijk te zien aan de goed onderhouden wandel- en fietspaden die je in Hessen aantreft. De Duitse overheid heeft flink geïnvesteerd in de infrastructuur om het (fiets)toerisme in de regio te laten opbloeien. De vakantieparken in Hessen zijn daar goed in meegegroeid, want aan faciliteiten ontbreekt het je niet op de bungalowparken in Hessen.

Faciliteiten en accommodaties

Zoals gezegd is er voor ieder wel wat wils te vinden in Hessen. Je vindt er kindvriendelijke vakantieparken, (extreem) luxe bungalowparken en parken die volledig zijn toegespitst op beauty & wellness. Heerlijk genieten in je privé sauna en/of bubbelbad na een lange dag wandelen of fietsen. Het kan zomaar op de vakantieparken in Hessen.

Qua accommodaties is er een ruime keuze op de diverse bungalowparken. De meeste parken zijn uitgerust met basic én luxe accommodaties zodat je altijd wel een vakantiehuisje vindt dat aansluit bij wat jij zoekt in de ideale vakantiewoning. De accommodaties bieden plaats aan stelletjes, maar net zo gemakkelijk aan gezinnen en grote(re) groepen. Zoekt en gij zult het vinden in Hessen!

Vakantie in Hessen

Eerlijk is eerlijk: een groot deel van je vakantie in Hessen zal in het teken staan van het ontdekken van de mooie natuur in de regio. Dit doe je uiteraard het best te voet of fietsend. Sommige vakantieparken in Hessen beschikken over een eigen fietsverhuur zodat je niet zelf je eigen fiets mee hoeft te nemen. Beschikt een bungalowpark niet over een eigen fietsverhuur, dan is er vrijwel altijd in de directe omgeving wel een fietsverhuurbedrijf te vinden. Zoals gezegd is de regio ingesteld op (fiets)toerisme en is het huren van een fiets doorgaans geen groot probleem.

In de Duitse deelstaat vind je onder meer de rivieren de Rijn en de Lahn. Dit zijn geliefde routes om te bewandelen of om met de fiets te ontdekken. Onderweg kom je langs idyllische dorpjes, mooie bergmeertjes en uitgestrekte bosgebieden. Ideaal om eens helemaal lekker tot rust te komen natuurlijk!

Voor de liefhebber van drukte en de grote stad is Hessen echter ook de aangewezen plek. Door de centrale ligging van de vakantieparken in Hessen is een uitstapje zo gemaakt. Frankfurt am Main is het bezoeken meer dan waard. De hoofdstad van de deelstaat is uitgegroeid tot een echte wereldstad met tal van bezienswaardigheden die je eigenlijk wel gezien moet hebben als je op een vakantiepark in Hessen verblijft. De Tweede Wereldoorlog heeft een behoorlijke impact op de stad gehad waardoor je er veel nieuwbouw (lees: wolkenkrabbers) zult aantreffen die onder architectuur is gebouwd. Er zijn echter ook diverse oudere gebouwen te bewonderen, bijvoorbeeld de Domkerk, de Justinuskirche en de vakwerkhuizen aan de Römerberg. Andere interessante dorpen en steden die het bezoeken waard zijn tijdens je vakantie op een vakantiepark in Hessen zijn onder meer Darmstadt, Fulda, Giessen, Hanau (de geboortestad van de Gebroeders Grimm), Kassel, Marburg, Offenbach, Wetzlar en Wiesbaden. Wat dat betreft zul je je niet gauw vervelen in deze prachtige Duitse regio en is het daarom ook niet gek dat veel mensen ieder jaar opnieuw terugkeren naar de diverse vakantieparken die je in Hessen aantreft!