Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Overijssel

In het oosten van Nederland vind je een populaire vakantieregio waar je heerlijk kunt genieten van mooie landschappen, vriendelijke mensen en pittoreske dorpjes. Natuurlijk gaat het dan om de provincie Overijssel, waar je talloze vakantieparken vindt in allerlei soorten en maten. Van intieme bungalowparken waar je romantisch met z'n tweetjes kunt verblijven tot grotere vakantieparken met een grote verscheidenheid aan verschillende accommodaties. Wat je ook zoekt in een vakantie: je gaat het vinden op de vakantieparken in Overijssel! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Overijssel
35 Vakantieparken
35 Vakantieparken

Vakantieparken in Overijssel

Je kunt er in Overijssel niet om heen: veel van de vakantieparken hier zijn gesitueerd in (of vlakbij) natuurgebieden. Bijna 14% van de provincie bestaat uit bos- en natuurgebieden en dit maakt de regio uitermate geliefd onder liefhebbers van rust en de natuur. Toch zitten vakantiegangers die van de grote stad houden ook prima op de bungalowparken in Overijssel. Onder meer Zwolle, Enschede en Almelo zijn het bezoeken meer dan waard tijdens je vakantie in deze oostelijke provincie van Nederland.

Faciliteiten en accommodaties

De bungalowparken in Overijssel bieden voor ieder wat wils. Liefhebber van wellness en beauty? Op de vakantieparken met dit thema kom je heerlijk tot rust en kun je jezelf helemaal in de watten laten leggen. Met de kinderen op pad? Er zijn talloze kindvriendelijke vakantieparken die beschikken over (meerdere) speelterreinen en een (buiten) zwembad. Overijssel is een echte fietsregio en veel bungalowparken in Overijssel beschikken dan ook over een eigen fietsverhuurservice. Ideaal als je de omgeving per fiets wilt verkennen, maar je eigen fiets liever niet meebrengt naar de vakantieparken hier.

Accommodaties vind je op de vakantieparken in Overijssel in verschillende uitvoeringen en groottes. Dus of je nu met z'n tweetjes op vakantie gaat naar het oosten des lands of met een grote groep om je verjaardag te vieren: er is altijd wel een accommodatie op een vakantiepark in Overijssel te vinden die aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Overijssel

Eerlijk is eerlijk: je trekt niet naar de vakantieparken in Overijssel voor 'Zon, Zee en Zuipen'. De meeste vakantiegangers gaan naar Overijssel om te genieten van de rust, de stilte en de natuur. Het landschap kenmerkt zich door uitgestrekte bosgebieden, talloze meertjes en kronkelende riviertjes. Een mooi voorbeeld hiervan vind je in het beroemde 'Venetië van het Noorden'. Het dorp Giethoorn wordt jaarlijks overspoeld door toeristen die met een gondel (of een sloep) de wateren in het dorp trotseren. Deze plaats is een niet te missen bezienswaardigheid als je op een vakantiepark in Overijssel verblijft. Zeker bezoeken dus!

Direct aan Giethoorn gelegen vind je Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het is het grootste aaneengesloten laagveenmoerras van Noordwest-Europa. Je maakt er de mooiste wandelingen en fietstochten en voor liefhebbers van de natuur dus een absolute aanrader. Extra tip: ga op excursie met een boswachter van Staatsbosbeheer. De boswachter kan je van alles vertellen over de bijzondere flora en fauna die je in het gebied tegenkomt. Niet alleen leuk, ook nog eens leerzaam dus!

Gezinnen met (jonge) kinderen vermaken zich veelal prima op de bungalowparken in Overijssel, maar een uitstapje met de kids is ook zo gemaakt. Onder meer avonturenpark Hellendoorn en attractiepark Slagharen zijn gesitueerd in Overijssel. Voor de allerkleinste vakantiegangers is recreatiepark Waarbeek een waar speel-walhalla.

Overijssel kent een vijftal grote steden: Zwolle (hoofdstad van de provincie), Deventer, Almelo, Hengelo en Enschede. Vanwege de goede uitvalswegen bereik je ze in een mum van tijd vanaf de vakantieparken in Overijssel. Allemaal bieden ze veel historie. Ze zijn namelijk alle vijf in de middeleeuwen ontstaan en tal van gebouwen zijn bewaard gebleven. Zo zijn er dus bezienswaardigheden genoeg en voor de liefhebbers van kunst, cultuur en historie een must-do tijdens de vakantie op de vakantieparken in Overijssel.

Alles gezien in de provincie en nog tijd over? Maak dan een uitstapje over de grens naar Duitsland. Duitse steden als Münster, Bielefeld en Osnabrück zijn vrij eenvoudig te bereiken vanaf de bungalowparken in Overijssel en bieden natuurlijk nóg meer bijzondere bezienswaardigheden, oude panden en talloze musea voor de vakantieganger die zich interesseert in cultuur en historie. Uiteraard is het ook goed shoppen in deze (en de Overijsselse) steden. Shopliefhebbers zitten wat dat betreft natuur óók helemaal goed op een vakantiepark in Overijssel!