Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Slecht weer tips: vijf interessante musea in Overijssel

Slecht weer tips: vijf interessante musea in Overijssel

Ook als je op een vakantiepark verblijft kan de verveling tijdens een regenachtige dag toeslaan. Dan is het altijd een goed idee om een indoor dagje uit op te zoeken waar je droog en wel een activiteit kunt doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuk museum op te zoeken? Wij hebben enkele boeiende en interactieve musea in de provincie Overijssel voor je op een rij gezet waar je met slecht weer uitstekend je tijd kunt doorbrengen.

1.      Speelgoedmuseum, Deventer

Het Speelgoedmuseum Deventer is een bijzonder museum waar jong en oud zich kunnen onderdompelen in de geschiedenis van speelgoed. Het museum is gevestigd in twee prachtige historische panden in het centrum van Deventer. Bezoekers kunnen hier honderden jaren aan speelgoed bewonderen, van houten tollen tot moderne games. Het museum is interactief en er zijn verschillende speelplekken waar kinderen zich kunnen vermaken en zelfs oud speelgoed kunnen uitproberen. Er zijn ook educatieve activiteiten, zoals speurtochten en workshops, voor kinderen en gezinnen. Het Speelgoedmuseum is een bijzonder en uniek museum dat zeker de moeite waard is om te bezoeken, of je nu nostalgisch bent of gewoon op zoek bent naar een leuk dagje uit met het gezin.

2.      Museum de Fundatie, Zwolle

Museum de Fundatie is een museum voor beeldende kunst gelegen in het hart van Zwolle. Het museum heeft een imposante collectie van moderne en hedendaagse kunst, met werken van onder andere Marc Chagall, Vincent van Gogh en Jan Cremer. De Fundatie heeft een opvallende uitstraling met een spectaculaire koepel op het dak van het voormalige Paleis van Justitie. Naast de vaste collectie worden er ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Het museum heeft verschillende educatieve programma's en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Museum de Fundatie is een must-see voor kunstliefhebbers en een prachtige culturele bestemming in Zwolle.

3.      De Museumfabriek, Enschede

De Museumfabriek in Enschede is een uniek museum waar wetenschap, technologie, kunst en cultuur samenkomen. Het museum is gevestigd in een voormalige textielfabriek en biedt een interactieve en educatieve ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Het museum heeft verschillende tentoonstellingen en programma's die zowel leuk als leerzaam zijn, zoals een interactieve ontdekkingstocht door de wereld van geluid, licht en beeld. Kortom, de Museumfabriek is een spannende en educatieve bestemming voor gezinnen en een boeiende manier om meer te leren over de geschiedenis en de toekomst van technologie en wetenschap.

4.      Memory Vrijheidsmuseum, Nijverdal

Het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal is een museum dat gewijd is aan de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Nederland. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van objecten, documenten en foto's uit deze periode, en richt zich vooral op de lokale geschiedenis van Nijverdal en omgeving. Bezoekers kunnen hier leren over de gevolgen van oorlog en onderdrukking, en hoe belangrijk vrijheid en democratie zijn voor een gezonde samenleving. Het museum organiseert ook educatieve programma's voor scholen en groepen, en heeft een actieve rol in het behoud van het cultureel erfgoed van de regio. Het Memory Vrijheidsmuseum is een belangrijke herinnering aan ons verleden en een eerbetoon aan degenen die hebben gevochten voor onze vrijheid.

5.      Oyfo techniekmuseum, Hengelo

Het Oyfo Techniekmuseum in Hengelo is een educatief museum waar technologie en geschiedenis tot leven komen. Het museum heeft een breed scala aan interactieve tentoonstellingen en activiteiten, van oude stoommachines tot moderne 3D-printers. Bezoekers kunnen hier leren over de ontwikkeling van machines en technologie door de geschiedenis heen, en zelfs zelf aan de slag gaan in het Doe-Lab. Er zijn workshops en cursussen voor kinderen en volwassenen, waaronder programmeren, lassen en houtbewerking. Het museum heeft ook een grote collectie van historische machines en gereedschappen die het verhaal van de industriële revolutie vertellen. Het Oyfo Techniekmuseum is een fantastische bestemming voor gezinnen die geïnteresseerd zijn in technologie en geschiedenis, en biedt een spannende en leerzame ervaring voor alle leeftijden.Auteur: Marloes