Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste vakantieparken van Center Parcs in Nederland

Center Parcs is een van de bekendste keten vakantieparken in Nederland. Met de Aqua Mundo zwembaden is er altijd waterpret op de vakantieparken! Gelukkig is er meer dan genoeg te doen op Center Parcs, ook als je niet wilt zwemmen. Van golfbanen tot kinderboerderijen, je vindt het allemaal op een van de vakantieparken van Center Parcs. Lees hier wat de leukste Center Parcs in Nederland zijn!

De leukste vakantieparken van Center Parcs in Nederland

Center Parcs Nederland

Center Parcs heeft negen vakantieparken in Nederland, dus er zit altijd wel een vakantiepark in de buurt van waar je wilt. Zo vind je Center Parcs in Limburg, Drenthe en zelfs Zandvoort. En met de overdekte zwembaden en speelhallen kan je ook bij minder goed weer genieten van een weekendje weg bij Center Parcs. Hoe kies je dan een Center Parcs voor jouw weekend weg of vakantie? Eigenlijk zit je bij elke park wel goed, maar we hebben alsnog de leukste Center Parcs op een rijtje voor je gezet.

Center Parcs Kempervennen

Center Parcs De Kempervennen, in Noord-Brabant, biedt veel activiteiten aan! Zo vind je er een subtropisch zwemparadijs, maar ook een buitenbad en heerlijke bubbelbaden om in te ontspannen. De jongste zwemmers kan je zonder zorgen laten zwemmen in het kinderbad. Je kan lekker eten bij een van de restaurants of jezelf verwennen met iets uit de snackbar. Voor de vakantiegangers die echt willen ontspannen op vakantie is er een sauna en zonnebank beschikbaar. Kinderen en volwassenen kunnen zich vermaken in de indoor- en outdoorspeeltuin of tijdens gave activiteiten zoals laser battle. Center Parcs Kempervennen heeft sportfaciliteiten zoals tennis, tafeltennis, en bowlingbanen, zodat je op vakantie fit blijft. Het park ligt dichtbij Valkenswaard en op slechts 11 km van de Belgische grens. Het bungalowpark is gemakkelijk te bereiken met de auto en biedt ook fietsverhuur aan voor gasten die de omgeving willen verkennen​.

Bijzondere accommocaties vind je bij Center Parcs Kempervennen

En de omgeving van Center Parcs Kempervennen wil je echt verkennen, want in de buurt vind je van alles om te doen. Wil je lekker skiën of snowboarden, dan ga je naar Montana Snowcenter in Westerhoven. Als je wat meer spanning wilt raden wij je de Next Level Escaperoom in Eindhoven aan, om vervolgens een drankje in het stadscentrum te doen. Meer weten over de geschiedenis van Valkenswaard? Dan bezoek je het Walkenswaard War Cemetry of het Rijtuigenmuseum. Natuurliefhebbers kunnen genieten van het uitzicht vanaf de uitkijktoren Lommelse Sahara in België.

Center Parcs Heijderbos

Center Parcs Het Heijderbos is dicht in de buurt van de oudste van Nederland, namelijk Nijmegen! In een bosrijke omgeving vind je hier een vakantiepark met indoor jungle en Aqua Mundo zwemparadijs met de gaafste wildwaterbanen. Ga op ontdekkingstocht met en verken een gezonken stad tijdens het zwemmen. Er zijn diverse sportfaciliteiten zoals tennis en squash. Na een actief dagje kan je heerlijk ontspannen in de spa en sauna. Kinderen kunnen genieten van een binnenspeelplaats en een kinderclub. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden en gasten kunnen kiezen uit diverse accommodaties, waaronder de unieke jungle cabanas. Center Parcs Heijderbos is huisdiervriendelijk en biedt ook vergader- en conferentiefaciliteiten voor een eventuele werkoverleg.

Aqua Mundo bij Center Parcs het Heijderbos

In de nabije omgeving van Center Parcs Heijderbos zie je veel terug van de geschiedenis door de verschillinde musea; zo is er de Groesbeek Canadian War Cemetry en de Royal Air Force Museum Laarbruch in Weeze. Ben je meer een zoetekauw, raden we je aan om een bezoek aan de Rembrandt Chocolaterie in Boxmeer te brengen en jezelf te laten verrassen door alles wat er met chocolade mogelijk is. Gelukkig kan je ook naar hartenlust wandelen op vakantie, aangezien het vakantiepark in een bos zit.

Center Parcs Zandvoort

In de buurt van Amsterdam vind je Center Parcs Zandvoort. Naast het Aqua Mundo waterpark vind je hier het bijzondere X-cube: Escape game. Zeker leuk om eens met het gezin of vrienden samen te doen! Kinderen kunnen in de speeltuin springen, lekker bowlen of genieten van een van de verschillende activiteiten die voor ze worden georganiseerd. Bijzonder aan Center Parcs Zandvoort zijn de verschillende accommodaties; zo vind je hotelkamers, suites met zeezicht en de Beach Chilla’s. Dit zijn villa’s aan het strand, maar dan ‘chill’ ingericht en gericht op volledige ontspanning. Vanaf deze vakantiepark aan zee ga je makkelijk het strand op voor een ontspannende strandwandeling.

Genoeg te doen voor jong en oud bij Center Parcs Zandvoort

In de omgeving van Center Parcs Zandvoort valt er veel te beleven. Zo kun je genieten van een dagje zwemmen of uitwaaien aan het strand bij Zandvoort aan Zee. Misschien wil je wel een een tour boeken bij OuYi Travel voor een bezoek aan het pittoreske Giethoorn? Hier ontdek je het Venetië van Nederland. Circuit Zandvoort is natuurlijk een must see voor iedereen die wekelijks geniet van Max Verstappen. Hoe tof is het als je tijdens het raceweekend in Nederland een vakantiehuisje in Zandvoort hebt? Je kan ook heel makkelijk een dagje naar Amsterdam gaan en jezelf een toerist in eigen land wanen, om in de avond te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Center Parcs Meerdal

In het natuurrijke Limburg vind je Center Parcs het Meerdal, met ontzettend veel te doen voor een leuke vakantie in eigen land. Ben je op zoek naar sportieve dingen om te doen, dan kan je heel de dag lang kiezen tussen badminton, beachvolleybal en zwemmen in het Aqua Mundo waterpark. Of kies voor Adventure Foot Golf, een speelse versie van golf om met een groep te doen. Voor de jongere vakantiegangers zijn er activiteiten zoals een Kids Driving School, ponyrijden, go-karts en een indoor speelruimte. Bezoek ook de boerderij op het vakantiepark, waar je geniet van de natuur terwijl je verschillende dieren mag aaien. De avonden sluit je in comfort af in de luxe accommodaties van Center Parcs Meerdal, die bestaan uit bungalows, premium én comfort cottages.

De natuurrijke omgeving van Center Parcs Meerdal

Blauwbessenland mag je niet missen tijdens je verblijf bij Center Parcs Meerdal. Hier kan je zelf blauwe bessen plukken, vers gemaakte producten kopen en rondlopen door een prachtige omgeving. Mind Mystery in Horst is een attractiepark vol optische illusies waar je je uren kunt vermaken en verwonderen over hoe makkelijk je beeld vervormd raakt. Voor de bierliefhebbers onder ons is een bezoekje aan de Hertog Jan brouwerij een aanrader. Toch op zoek naar wat meer adrenaline en spanning? Dan is Attractiepark Toverland de plek voor jou, met onder andere de langste én snelste houten achtbaan van de Benelux.  

Center Parcs Eemhof

Voor een unieke mix van avontuur en ontspanning moet je bij Center Parcs Eemhof in Flevoland zijn voor je volgende vakantie in Nederland. Waar anders vind je de kans om in een boothuis te overnachten, met een privédek met uitzicht op het meer? Of kies voor een van de Adventure Cottages, die helemaal in tropische sferen zijn ingericht. Op het park vind je een golfbaan om een balletje te slaan, kan je lekker zwemmen in het waterpark en heb je de keuze uit maar liefst vier restaurants om een hapje te eten. Center Parcs Eemhof ligt direct aan een rivier waar je kunt vissen, met een bootje overheen kunt of gewoon met de voeten in kunt wandelen.

Waan je in een tropische omgeving op Center Parcs de Eemhof

Wil je nog meer watersport, dan raden wij een bezoek aan de Eemhof Watersport & Beachclub aan. Hier kan je verschillende watersporten uitoefenen, zoals windsurfen of flyboarden. In de nabijgelegen stad Spakenburg vind je de Spakenburg Markt, waar je heerlijke lokale producten kunt proeven én kopen. Mama Bazooka is een spannende escape room in Bunschoten en wordt door velen als de #1 escaperoom van Nederland gezien. Daarnaast vind je in Nijkerk de Vintage Volkswagen Verhuur voor een ritje in een oude Volkswagen als je fan bent van bijvoorbeeld de Kever of het iconische Volkswagenbusje.

Center Parcs Huttenheugte

Center Parcs de Huttenheugte is een familievriendelijk vakantiepark dat in Drenthe ligt. Komen jullie met een grote groep is dat geen enkel probleem. Er zijn namelijk verschillende soorten cottages geschikt voor 2 tot 12 personen. Deze variëren in luxe van comfort cottages met basisvoorzieningen tot VIP cottages met extra services. De zes restaurants zorgen ervoor dat je elke dag weer smakelijk kan eten, zonder twee dagen hetzelfde te bestellen! De Aqua Mundo waterpark heeft twee glijbanen, een wildwaterbaan en een waterspeeltuin. Maar kijk ook eens buiten Center Parcs de Huttenheugte, want direct erbuiten vind je een prachtig natuurgebied dat perfect is voor wandel- en fietstochten.

Lekker vissen op Center Parcs Huttenheugte

In de buurt van Center Parcs Huttenheugte vind je gelijk Plopsa Indoor Coevorden, een pretpark dat ideaal is voor gezinnen met jonge kinderen. Als het lekker weer is kan je ook met de kinderen naar Wildlands Adventure Zoo Emmen, een dierentuin en avontuurpark ineen waar dieren over heel de wereld te zien zijn. In Coevorden zelf vind je het Kasteel van Coevorden en Watertoren Coevorden, twee historische gebouwen die nog steeds intact zijn en zelfs nu nog imposant zijn om te zien. Maar je hoeft echt niet ver weg om iets te beleven vanaf deze vakantiepark, want met een paar wandelschoenen of een fiets kan je heel de dag erop uit in de omgeving. Dat blijft toch een van de beste manieren om te ontspannen op vakantie.

Center Parcs Port Zelande

Center Parcs Port Zélande is een vakantiepark dat bekend staat om de vele wateractiviteiten en de nabije ligging tot het strand. Zo loop je makkelijk naar de kust van de Noordzee toe, waar je lekker kunt kitesurfen, zeilen en windsurfen. Als je geen fan bent van de zee kan je lekker zwemmen in de Aqua Mundo waterpark, waar je van twee glijbanen en een wildwaterbaan af kunt racen. Overnachten kan je in een van de cottages op het vakantiepark, die verschillen in grootte en luxe. Dankzij de fietsverhuurservice van het park kan je makkelijk de omgeving verkennen. Vooral Grevelingenmeer is prachtig om door heen te fietsen en een leuke manier om je eetlust op te wekken, voordat je bij een van de vier restaurants op Center Parcs Port Zélande eindigt voor een heerlijk verdiende maaltijd.

Vermaak je kinderen met een ponyrit op Center Parcs Port Zélande

Voor wellnes moet je naar Stern Beautyfarm in Noordgouwe, waar je kunt genieten van een uur, een halve dag of een weekend wellness. Heerlijk om je vakantie ontspannen te beginnen of misschien te eindigen juist. Als je altijd al eens zeehonden hebt willen aaien kan dat bij Zeehondencentrum A Seal, waar je meer leert over zeehonden tijdens een leuk uitje. Je kan lekker bowlen, darten, en een hapje eten bij The Perfect Game in Renesse of maak een boottocht op Passagiersschip Onrust.

 Center Parcs via Vakantieparken.nl

Nu weet je wat de leukste vakantieparken van Center Parcs in Nederland zijn! Door van te voren goed onderzoek te doen naar waar jij behoefte aan hebt op jouw vakantie, kan je altijd de perfecte vakantiepark vinden voor je volgende vakantie. Wij wensen je in ieder geval alvast veel pplezier!



Auteur: Ferhat