Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Utrecht

Centraler ga je het in Nederland niet krijgen. De vakantieparken in Utrecht zijn dé ideale uitvalsbasis voor tal van uitstapjes in de regio. De stad Utrecht bijvoorbeeld, maar net zo makkelijk bereik je Amsterdam of de Veluwe in een mum van tijd. Niet gek dan ook dat de bungalowparken in Utrecht bijzonder geliefd zijn onder vakantiegangers uit binnen- én buitenland! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Utrecht
9 Vakantieparken

Vakantieparken in Utrecht

De vakantieparken in Utrecht liggen - hoe verrassend - allemaal op een steenworp afstand van de gelijknamige stad. Op zich is dit eenvoudig te verklaren. Utrecht is namelijk de kleinste provincie van Nederland en zodoende zijn de afstanden in de regio niet zo groot, mede door de diverse uitvalswegen die je in het midden van het land aantreft. Juist daarom zijn de vakantieparken in Utrecht zo geliefd. Je kunt werkelijk alle kanten uit en hoeft je dus geen seconde te vervelen tijdens je vakantie op de bungalowparken in Utrecht.

Faciliteiten en accommodaties

Net zo divers als de provincie is, zo zijn de vakantieparken in Utrecht dat ook. Het ene bungalowpark is gelegen in een bosrijke omgeving, de andere ligt op minimale afstand van de gezellige binnenstad van Utrecht. In Utrecht komen alle landschapstypen samen en veelal vind je zodoende schitterende accommodaties die in een mooie omgeving zijn gesitueerd. Wat je dan ook zoekt tijdens je vakantie in Utrecht: op de vakantieparken hier ga je het vinden!

Qua vakantiewoningen hebben de meeste vakantieparken in Utrecht een ruime keuze. Van kleine intieme vakantiebungalows tot grotere vrijstaande villa's die plaats bieden aan grote groepen. Voor de kleinste vakantiegangers zijn er op de meeste parken meerdere speelterreinen en een (buiten)zwembad te vinden zodat ze zich prima vermaken op het park terwijl papa en mama heerlijk tot rust kunnen komen. Of op de smartphone of tablet nog wat e-mails bijwerken, want op de meeste bungalowparken in Utrecht is gratis WIFI standaard inbegrepen.

Vakantie in Utrecht

Zoals gezegd kun je in Utrecht alle kanten op. Liefhebbers van de natuur en stilte zitten helemaal goed op de vakantieparken in Utrecht. De Veluwe is kinderlijk eenvoudig te bereiken, maar ook 'dichter bij huis' vind je tal van mooie landschappen die zich prima te voet of fietsend laten verkennen. Een flink aantal vakantieparken speelt hier slim op in door over een eigen fietsverhuurservice te beschikken. Je kunt er gewone fietsen huren, maar ook mountainbikes en elektrische fietsen.

Watersportliefhebbers moeten tijdens hun vakantie op de bungalowparken in Utrecht zeker eens een kijkje gaan nemen bij de Loosdrechtse plassen. Hier kun je naar hartenlust duiken, zwemmen, zeilen, surfen, varen en zelfs parasailen.

Tijdens je vakantie op een bungalowpark in Utrecht kom je er niet onderuit: je gaat ongetwijfeld de stad zelf bezoeken. De laatste jaren heeft de gemeente flink geïnvesteerd in een hernieuw stadsgezicht en dat is goed te zien in het winkelcentrum dat bekend staat als hoog Catharijne. Shopliefhebbers moeten hier dan ook zeker een kijkje gaan nemen. Zodra je de mall uitloopt sta je in het gezellige oude centrum van Utrecht met de bekende grachten, gezellige terrasjes en natuurlijk de Domtoren. Met zijn 112,32 meter is de Dom van Utrecht de hoogste kerktoren van Nederland en het hoogste gebouw van Utrecht. De echte verkenners beklimmen natuurlijk de 463 treden en worden bovengekomen getrakteerd op een waanzinnig uitzicht over de stad en de omliggende dorpen en gemeentes. Andere bezienswaardigheden in Utrecht die je eigenlijk wel gezien moet hebben als je op een vakantiepark in de omgeving verblijft zijn onder meer de botanische tuinen, de vlinderhof, museum Catharijneconvent en de 7 steegjes, welke 19de eeuwse arbeidershuisjes herbergen.

Alles in en rondom Utrecht wel gezien tijdens je verblijf op de vakantieparken hier en toch nog tijd over? Dankzij de uitstekende verbindingen zit je in no-time in Amsterdam, Amersfoort, Almere, Harderwijk, Leiden, Den Haag en Rotterdam. Zowel met de auto, als met de trein zijn al deze steden binnen het uur te bereiken vanaf de bungalowparken in Utrecht!