Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Flevoland

De jongste provincie van Nederland staat volledig in het teken van water. Het is dan ook niet zo gek dat veel van de vakantieparken in Flevoland aan of vlakbij het water zijn gesitueerd. Ideaal als je in de zomermaanden direct vanuit je vakantiewoning een frisse duik wilt nemen of watersportactiviteiten wilt beoefenen. Er is echter nog veel meer te beleven op de bungalowparken in Flevoland. Mede dankzij de centrale ligging van de provincie zit je overal namelijk in een mum van tijd! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Flevoland
6 Vakantieparken

Vakantieparken in Flevoland

De vakantieparken in Flevoland zijn allemaal relatief nieuw. Een kleine honderd jaar geleden hadden ze namelijk allemaal in het water gelegen. Nog niet zo lang geleden bestond Flevoland tenslotte nog helemaal niet. Het gebied dat we nu kennen als de Noordoostpolder en de Flevopolder heette toentertijd de Zuiderzee en door de drooglegging van deze zee ontstond onze 12de provincie.

Vandaag de dag vormt water nog steeds een belangrijk onderdeel in de provincie. Niet gek, want de gehele regio wordt omringd door water. In het westen vind je het IJsselmeer en het Markermeer, in het zuiden en oosten scheiden het Gooimeer, het Eemmeer, het Nuldernauw en het Veluwemeer de provincie van het Nederlandse vasteland. Een flink aantal bungalowparken in Flevoland is direct aan (of vlakbij) deze wateren gesitueerd.

Faciliteiten en accommodaties

Qua faciliteiten en accommodaties kun je op de vakantieparken in Flevoland werkelijk alle kanten uit. Je vindt er kindvriendelijke bungalowparken, parken die volledig in het teken staan van beauty en wellness en vakantieparken waar je een echte zon-, zee- en strandvakantie kunt houden.

De vakantiewoningen op de bungalowparken in Flevoland bieden voor ieder wat wils, ongeacht of je met een grote groep naar Flevoland trekt of met z'n tweetjes. Standaard vind je er gratis WIFI, diverse horecagelegenheden en sommige parken beschikken over een eigen fietsverhuurservice. Ideaal, want de provincie is perfect te ontdekken met de fiets. Er zijn tal van goed onderhouden fietsroutes te vinden die je langs de meest interessante plekken in de regio voeren.

Vakantie in Flevoland

Je vakantie op de vakantieparken in Flevoland kan net zo veelzijdig zijn als je zelf wilt. Kom je hier voor je rust en wil je vooral genieten van de mooie natuur? Dan zijn de bungalowparken in het oosten van de provincie een ideale uitvalsbasis. De Veluwe ligt op een steenworp afstand. Je maakt er de mooiste fietstochten en kunt tijdens je wandelingen plots oog in oog komen te staan met 'wilde' dieren als edelherten, wilde zwijnen en vossen.

De vakantieparken in het zuidelijke en oostelijke deel van Flevoland lenen zicht uitstekend voor een echte zon-, zee- en strandvakantie. Sommige parken liggen direct aan het water zodat je binnen een paar stappen al in het water ligt. Naast zwemmen en luieren op de strandjes kun je hier ook actief op het water bezig zijn. Zeilen, windsurfen, duiken, varen en parasailen behoren hier tot de dagelijkse activiteiten onder vakantiegangers.

Gezinnen met (jonge) kinderen ontkomen vrijwel niet aan een dagje pretpark bezoek tijdens hun vakantie op de bungalowparken in Flevoland. Walibi Holland in Biddinghuizen is tot ver over de landsgrenzen bekend vanwege de waanzinnige attracties die je hier vindt. Vanaf de vakantieparken in Flevoland zit je er in no-time.

De twee grote steden in Flevoland, Lelystad en Almere, bieden vertier voor eenieder. Ga lekker shoppen in het centrum, strijk neer op één van de zonovergoten terrasjes en bezoek bezienswaardigheden als het onvoltooide kasteel Almere, de Citadel (winnaar Architectuurprijs 2006) en de reconstructie van het VOC-schip Batavia. Als je bij deze laatste dan toch in de buurt bent, breng dan ook direct een bezoekje aan het bekende Batavia stad. Dit fashion-outlet-centrum is het eerste outletcentrum van Nederland. Hier shop je alle bekende merken tegen bodemprijzen. Ideaal voor de vakantiegangers die wel van een dagje shoppen houden tijdens hun verblijf op de vakantieparken in Flevoland.