Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Groningen

Groningen herbergt vakantieparken die aan ieders wensen voldoen. Van rustig gelegen bungalowparken middenin de mooie Groningse natuur tot vakantieparken die vlakbij de stad Groningen zijn gelegen en zodoende een prima uitvalsbasis vormen voor liefhebbers van gezelligheid, cultuur en historie. Want dat laatste vind je overal in Groningen. Onze meest noordelijke provincie kent talloze middeleeuwse kerken, kleine dorpjes waar de tijd stil te lijkt hebben gestaan en musea die verhalen van weleer vertellen. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Groningen
2 Vakantieparken
2 Vakantieparken

Vakantieparken in Groningen

Wie naar de vakantieparken in Groningen trekt voor de vakantie heeft keuzes te over. Ingeklemd tussen Friesland Drenthe en de Duitse deelstaat Nedersaksen is er voor ieder wel wat wils te vinden in Groningen. Je kunt er bijvoorbeeld een prima zon-, zee- en strandvakantie houden, want in het noorden vind je de Waddenzee met Waddeneilanden als Schiermonnikoog, Rottumerplaat en Borkum. Liefhebbers van natuur en stilte zitten in Groningen ook helemaal op hun plek. Nationaal Park Lauwersmeer beslaat ongeveer 60 km² en herbergt flora en fauna die je elders in Nederland niet tegenkomt. Juist een liefhebber van kunst, cultuur, historie en veel gezelligheid? De gelijknamige stad bruist het gehele jaar door en biedt vertier tot in de late uurtjes.

Faciliteiten en accommodaties

Qua faciliteiten en accommodaties kun je het op de vakantieparken in Groningen zo bont maken als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor een ultra luxe vakantiepark dat helemaal in het teken staat van luxe, wellness en beauty. Hier kun je je tijdens je vakantie lekker laten verwennen, genieten van ontspannende massages en na een lange dag door Groningen struinen heerlijk tot rust komen in een (privé) sauna of bubbelbad.

Groningen is een geliefde vakantieregio voor gezinnen met (jonge) kinderen. Er zijn dan ook diverse kindvriendelijke vakantieparken te vinden in de provincie waar het kroost flink kan ravotten op de speelterreinen of 's zomers een verfrissende duik in het zwembad kan nemen.

De meeste bungalowparken in Groningen beschikken over uiteenlopende accommodaties. Of je nu met z'n tweetjes naar Groningen trekt voor je vakantie of met een grote groep naar het hoge noorden afreist: er is altijd wel een vakantiewoning te vinden die aansluit bij de wensen en voorkeuren van jou en je reisgezelschap.

Vakantie in Groningen

Je vakantie in Groningen kan zo veelzijdig zijn als je maar wilt. Je kunt er lekker actief bezig zijn in de buitenlucht, maar net zo gemakkelijk rustgevend fietsen of wandelen in de mooie Groningse natuur. Waterratten zitten in Groningen helemaal op hun plek. Met de uitmonding van de rivier de Eems en diverse (kleine) meren in de provincie zijn er genoeg plekken waar je watersport kunt beoefenen. Van een simpele duik tot 'heftigere' watersportactiviteiten als zeilen, suppen, jetskiën en parasailen. Wil je Groningen op een bijzondere manier verkennen? Huur dan een boot en trotseer de Groningse wateren met je reisgezelschap.

De fiets is een prima vervoersmiddel in Groningen. Je bezoekt alle mooie plekjes in de provincie eenvoudig per fiets. Veel vakantieparken in Groningen beschikken dan ook over een eigen fietsverhuurservice. Je hoeft dus niet per se je eigen fiets mee te nemen als je de omgeving al fietsend wilt verkennen.

Enkele bezienswaardigheden die goed te bezoeken zijn per fiets zijn onder meer de zeehondencrèche in Pieterburen, de Menkemaborg in Uithuizen en landgoed Verhildersum in Leens. Nog meer historie en typische Groningse bezienswaardigheden bezoeken? Dan zul je toch echt naar de grote stad moeten. De stad Groningen is een geweldige stad om te vertoeven.

De stad bruist, vooral rondom de Grote Markt waar de 97 meter hoge Martinitoren ten alle tijden in het oog springt. Bestijg de 311 treden en geniet boven van een overweldigend uitzicht over de wijde omgeving. Weer beneden gekomen liggen de terrasjes voor het uitkiezen. Een verfrissend drankje is immers nodig na de beklimming.

Meer leren over de stad en haar historie? Bezoek dan vooral musea als het Groninger museum, het Noordelijke Scheepsvaartmuseum en het Nederlandse Stripmuseum. Zeker weten dat je Groningen en de vakantieparken nog meer weet te waarderen na een bezoekje aan (één van) deze musea!