Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste vakantieparken van Landal in Duitsland

Wellicht dat je wel eens van een Landal vakantiepark in Duitsland hebt gehoord. Het is voor veel Nederlanders een populaire bestemming wanneer ze op vakantie gaan naar ons buurland. Landal vakantieparken zijn dan ook de ideale uitvalsbasis voor vakantiegangers die Duitsland willen verkennen vanuit een comfortabele accommodatie. Ben je van plan om op vakantie naar Duitsland te gaan en nog op zoek naar een vakantiepark? Lees dan snel verder voor de leukste vakantieparken van Landal Duitsland!

De leukste vakantieparken van Landal in Duitsland

Landal vakantieparken Duitsland

Dit zijn de leukste vakantieparken van Landal in Duitsland. Ze zijn allemaal gevestigd rondom ruwe landschappen, glooiende heuvels en oude kastelen. Wanneer je kiest voor een verblijf in een van deze vakantieparken zal je zeker een actieve en bijzondere vakantie mee maken. Denk aan kilometers lange wandelingen, oude Romeinse steden op steenworpafstand en landschappen gevormd door vulkanen. Lees snel verder om te ontdekken wat de leukste Landal parken in Duitsland zijn.

Landal Winterberg

Landal Winterberg is gelegen in het Sauerland nabij Winterberg, met luxe vakantiehuizen op een heuvel die een mooi uitzicht bieden. Het park is ideaal voor wintersport en vandaar zeer populair in het najaar. Echter is het ook in de zomers aangenaam, met vele wandel- en fietsroutes in de buurt van de Landal vakantiepark. Er zijn vele faciliteiten zoals een binnenzwembad, aquabubble, fietsverhuur inclusief e-mountainbikes, en nabije golf- en mountainbike-mogelijkheden. Op het park is ski-uitrusting te huur, gratis parkeergelegenheid en WiFi. Voor kinderen zijn er speelvelden, een speeltuin, zwembad en airtrampoline. Het restaurant biedt ontbijt en diner, met ook takeaway opties. Het park is ook een goede uitvalsbasis voor mountainbiketochten in de omgeving en de skilift Poppenberg is vlakbij.

 

Landal Winterberg ademt karakter en nodigt je uit om op ontdekkingstocht te gaan

Activiteiten rondom Landal Winterberg

Aan actieve uitjes geen gebrek rondom Landal Winterberg!  Bepaal hoe je er op uit wilt gaan en ga lekker wandelen, fietsen of mountainbiken. Ben je met de motor, dan kan je heerlijk toeren door het land van de 1000 bergen met zijn haarspeldbochten en de leuke dorpjes op de route. Er zijn genoeg leuke plekken om te bezoeken, zoals de Warsteiner brouwerij, Monkey Island Winterberg en Kasteel Berleburg.

Landal Sonnenberg

Een van de populairste vakantieparken van Landal in Moezel is Landal Sonnenberg.
Het vakantiepark ligt in het schilderachtige Moezellandschap bij Leiwen en is een pittoreske locatie voor natuurliefhebbers en bourgondiërs. Het park biedt ruime bungalows en wellnessfaciliteiten voor als je een comfortabele vakantie wilt. Neem een duik in het overdekt zwembad, vermaak jezelf op de bowlingbaan en laat je kinderen vrijuit spelen bij een van de diverse kinderactiviteiten zoals een indoor speelparadijs en een minigolfbaan. In de omgeving kun je de wijncultuur ontdekken, genieten van middeleeuwse kastelen, en de natuur verkennen via de Moezel-belevenisroute met fiets- en wandeltochten. De regio biedt ook wijnproeverijen en historische verkenningen in dorpen als Bernkastel-Kues en Trier.

 

Het uitzicht blijft bijzonder op Landal Sonnenberg

Activiteiten rondom Landal Sonnenberg

De regio rondom Landal Sonnenberg staat bekend om zijn wijngaarden, met als bekendste locatie het wijndorpje Bernkastel-Kues. Hier zijn met regelmaat wijn- en straatfeesten en leer je over de 2000 jaar oude wijncultuur. Autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen en genieten van een tentoonstelling auto’s uit de jaren 50, 60 en 70 bij het Zylinderhaus Museum. Als je wat avontuurlijker aangelegd bent, raden wij je Klimbos Sonnenberg aan, waar je heel de dag de grond niet hoeft aan te raken met de verschillende klimtoestellen. Trier is de oudste stan van Duitsland en stamt uit de Romeinse tijd. Hier kan je Romeinse badhuizen en een oude amfitheater bezoeken.

Landal Warsberg

Landal Warsberg is gelegen nabij Saarburg, tussen Trier en Merzig en dicht bij de Luxemburgse grens. Het park biedt diverse verblijfsmogelijkheden, zoals een vakantiehuis, mobile home of een stoere volledig ingerichte safaritent midden in de natuur. Met luxe faciliteiten zoals een zwemparadijs, fietsverhuur om de omgeving mee te verkennen, gratis parkeergelegenheid en WiFi in openbare ruimten kom je niks tekort op deze park van Landal in Duitsland. Voor kinderen zijn er speelplaatsen, een airtrampoline, waterspeelplaats en adventure golf. Zijn ze al wat ouder, kunnen ze lekker naar de arcade om een spelletje te spelen op een van de speelautomaten. Op het terrein van de vakantiepark vind je een winkel voor je boodschappen, die je of zelf kan afhalen of kunt laten bezorgen. Hetzelfde geldt voor de heerlijke verse broodjes die elke dag worden afgebakken.

 

Pittoreske accommodaties op Landal Warsberg

Activiteiten rondom Landal Warsberg

Op slechts 100 meter buiten Landal Warsberg vind je Sommerrodelbahn Saarburg, een zomerrodelbaan die je door de bossen van de omgeving brengt. Ook kan je de Saarburg Waterfall bezoeken, een waterval dat zijn weerga niet kent, of Burg Saarburg. Dit is een historische burcht en zeker de moeite waar om te bezoeken. De Greifvogelpark is een roofvogelpark dat een spannende middag belooft voor de jongere bezoekers. Wil je liever een dagje rustig aan doen, dan kun je een van de vele wandelroutes rondom de Landal park volgen of met een gehuurde fiets erop uit gaan.

Landal Mont Royal

Landal Mont Royal heeft een van de meest bijzondere locaties van de Landal vakantieparken in Duitsland. Gelegen in het heuvelachtige Moezelgebied in Kröv staat de regio bekend om zijn pittoreske dorpjes, wijngaarden en middeleeuwse kastelen. Het park biedt een overdekt zwembad dat heel het jaar beschikbaar is voor een verfrissende duik, eenrelaxruimte voor heerlijke massages en sportfaciliteiten zoals tafeltennis of badminton. Je kan gebruik maken van het fietsverhuur, waar ze ook mountainbikes verhuren voor de avontuurlijke fietsers. Voor kinderen is er de Bollo Club met een uitgebreid activiteitenprogramma, speeltuinen, een airtrampoline en een Adventure Golfbaan. Er is ook een kleine kinderboerderij met schattige dieren om te voeren en te aaien. Alle accommodaties hebben een buitenterras, gratis WiFi en eigen parkeergelegenheid, met de optie voor een mindervalidenbungalow op aanvraag.

 

Zowel jong als oud kan zich vermaken bij Landal Mont Royal

Activiteiten rondom Landal Mont Royal

Ontdek het levende wijncultuur bij een van de verschillende wijngaarden, zoals Weingut Ketterman. Deze is dichtbij het vakantiepark en makkelijk met de fiets te bezoeken, ideaal voor als je een paar wijntjes wilt drinken! De Moezelvallei is een prachtige plek om te bezoeken en je komt hier dan ook langs als je de Moselsteig volgt. Dit is een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelroutes die ongeveer 350 kilometer lang is en je langs alle mooie plekken in de regio brengt. Het is een unieke manier om het gebied te ontdekken en zorgt ervoor dat je echt bewondering krijgt voor het feit dat hier al sinds de Romeinse tijd wijn wordt gemaakt.

Landal Hochwald

Landal Hochwald, gelegen in Kell am See nabij Nationaal Park Hunsrück-Hochwald, biedt een scala aan faciliteiten en activiteiten. Het park heeft vrijstaande bungalows, zodat je echt privacy hebt en een overdekt zwembad. Gasten hebben makkelijk toegang tot het zwembad en kunnen fietsen, mountainbikes, e-bikes, schaatsen, langlaufski’s en sleeën huren om de omgeving te verkennen. Er zijn diverse sportactiviteiten zoals bowlen, jeu-de-boules, biljarten, tafeltennis, vissen, golfen en boogschieten. Voor hondenliefhebbers zijn er speciale hondenbungalows en faciliteiten. Kinderen kunnen lekker spelen in het kinderbadje, vriendjes maken in het indoor-speelparadijs of genieten van een fun- en entertainmentteam. In het restaurant proef je de lekkerste lokale specialiteiten, terwijl je ook maaltijden via de Landal-app kunt bestellen als je de deur niet uit wilt. Zelf koken doe je met de boodschappen die je in de Parkshop kunt kopen.

 

Overnacht in stijl bij Landal Hochwald

Activiteiten rondom Landal Hochwald

Landal Hochwald ligt nabij het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald, een prachtig natuurgebied waar bezoekers kunnen genieten van wandel- en fietstochten en waar ze dieren zoals zwarte ooievaars, wilde katten, en zeldzame insecten kunnen spotten. Het gebied is ook ideaal voor fietsers, met diverse fietsroutes die de mooie natuur en de historische stadjes in de omgeving verkennen. Andere activiteiten die in de omgeving kunnen worden ondernomen zijn golfen, boogschieten, en rodelen​. Ontdek de geschiedenis van de regio met een bezoek aan de Keltische muur in Otzenhausen, een imponerend bouwwerk dat nog steeds de indruk weet te maken.

Landal Wirfttal

Hoe bijzonder is het om te genieten van een gebergte vanuit je bungalow park? Het kan op Landal Wirfttal, dat in de Duitse Eifelregio ligt en uitzicht biedt over de natuur in de Vulkaaneifel. Dit gedeelte van de Eifel heeft zijn naam te danken aan de vulkanische activiteit die het landschap heeft gevormd tot wat je nu nog kan zien. Neem een duik in de recreatieplas of binnenzwembad om je vervolgens te laten verzorgen in de wellness. Zit je vol energie kan je deelnemen aan een beachvolleybal wedstrijd en lekker klimmen over een parcours of juist rustig vissen terwijl de kinderen door een animatieteam worden opgevangen. Dit vakantiepark van Landal Duitsland heeft het allemaal!

 

Natuurrijke omgeving vanuit vakantiepark Landal Wirfttal

Activiteiten rondom Landal Wirfttal

In de prachtige omgeving van Landal Wirfttal vind je het National Park Eifel, een beschermd natuurgebied met duizenden diersoorten waar je de Melkweg kunt zien in de avonden. Verken een van de vele prachtige wandelroutes direct vanaf het park, zoals het bekende Vulkan Pfad, dat langs het park loopt, of geniet van uren wandelplezier door mooie bossen, (steile) hellingen en prachtige uitzichten​. Adler und Wolfspark Kasse;burg is een nabijgelegen verwoest heuvelkasteel op een 490 meter hoge basaltmassief. attractie die een bezoek waard is​.



Auteur: Ferhat