Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark op Terschelling

Sinds mensenheugenis is Terschelling een heerlijk Waddeneiland om op te vertoeven. De natuur is er prachtig en met zo'n 30 kilometer aan strand is het een ideaal eiland om een echte zon-, zee- en strandvakantie te vieren. Niet gek dan ook dat de vakantieparken op Terschelling het gehele jaar door goed bezocht worden. In de koudere maanden van het jaar waai je lekker uit op het eiland dat voor 80% uit natuurgebied bestaat en 's zomers bruist Terschelling, mede dankzij het wereldberoemde Oerol festival. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark op Terschelling
3 Vakantieparken

Vakantieparken op Terschelling

De vakantieparken op Terschelling liggen allemaal in (of vlakbij) een bosrijke omgeving en natuurlijk de beeldschone kustlijn. Ideaal dus voor zonaanbidders, maar zeker ook geliefd onder de natuurliefhebbers. De fiets is je beste vriend op Terschelling. Er ligt zo'n 70 kilometer aan fietspaden op het eiland die je naar de mooiste plekjes brengen. Veel bungalowparken op Terschelling beschikken over een eigen fietsverhuurservice. Je eigen fiets meebrengen is dus niet noodzakelijk. In tegenstelling tot Vlieland en Schiermonnikoog mag je je echter ook met je eigen auto verplaatsen op het eiland. Met de veerdienst vanuit Harlingen kun je gewoon met je eigen auto het eiland bezoeken en je weg vervolgen richting de vakantieparken op Terschelling.

Faciliteiten en accommodaties

Omdat Terschelling zo geliefd is voor een strandvakantie en onder natuurliefhebbers vind je er uiteenlopende vakantieparken. Kindvriendelijke parken bijvoorbeeld met meerdere speelterreinen, sportvelden en een (buiten)zwembad. Tevens zitten liefhebbers van beauty, wellness en luxe ook helemaal goed op het Waddeneiland. Er zijn diverse luxe accommodaties te boeken op de vakantieparken waarbij sommige vakantiewoningen zelfs zijn uitgerust met een privé sauna of jacuzzi.

Vakantie op Terschelling

Vervelen doe je je niet snel op de vakantieparken op Terschelling. Alhoewel ze over ruime faciliteiten beschikken en je dus feitelijk het vakantiepark niet hoeft te verlaten om je te vermaken, trek je natuurlijk de buitenlucht in als je op het Waddeneiland bent. Daar is het immers te doen!

Wandelen en fietsen vormen geliefde activiteiten op Terschelling. Het eiland is na Texel het grootste Nederlandse Waddeneiland, maar de afstanden zijn behapbaar en bovendien lopen de mooiste wandel- en fietsroutes rechtstreeks door de bijzondere natuur op Terschelling. Maar liefst 80% van het landoppervlak bestaat uit natuurlijk duinlandschap en kwelders. Dit zorgt voor een bijzondere flora en fauna die je elders niet tegenkomt. Een aanrader is het dan ook om met een gids of boswachter van Staatsbosbeheer op pad te gaan op Terschelling. Iedere dag van de week kun je op excursie gaan waarbij de activiteiten uiteenlopen: van een wadkanotocht tot wildplukken met de boswachter en eilandkok Flang.

Voor de actievere vakantieganger is er op de vakantieparken op Terschelling ook voldoende te beleven. Je kunt er bijvoorbeeld gaan paardrijden, surfen, suppen, blokarten en een tocht doen met een fatbike (fiets met extra dikke banden zodat over het strand rijden geen probleem is).

Ga je in juni richting de bungalowparken op Terschelling? Houd er dan rekening mee dat het eiland plots niet meer in het teken van rust en stilte staat. In deze maand vindt namelijk het wereldberoemde Oerol festival plaats en wordt het eiland 10 dagen lang overspoeld door meer dan 50.000 bezoekers. Voor liefhebbers van kunst, cultuur en muziek is het Oerol festival een evenement dat je MOET bezoeken. Nederlandse en buitenlandse toneelgroepen, muzikanten en kunstenaars vertonen hun kunsten op podia over het gehele eiland. Erg bijzonder om eens mee te maken!

Wel een liefhebber van kunst en cultuur, maar bezoek je de bungalowparken op Terschelling niet in juni? Geen man overboord, want er zijn diverse musea die het bezoeken meer dan waard zijn. Onder meer het Wrakkenmuseum, het Bunkermuseum en museum 't Behouden Huys vertellen verhalen over vervlogen tijden en leren je meer over de maritieme geschiedenis van het populaire Waddeneiland.