Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Istrië

Het schiereiland Istrië vormt voor veel vakantiegangers de eerste kennismaking met het beeldschone Kroatië. Veelal bevalt deze kennismaking zó goed dat men ieder jaar opnieuw kiest voor één van de vakantieparken in Istrië. Niet gek, want Istrië is een prachtige streek om vakantie te vieren. Je kunt er genieten van een echte zon-, zee- en strandvakantie, maar dieper landinwaarts kun je in het bergachtige landschap ook prima wandelen, fietsen of mountainbiken. Tel daar de diverse historische steden en dorpen bij op die je in Istrië tegen zult komen en je snapt waarom veel mensen voor een bungalowpark in deze regio van Kroatië kiezen. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Istrië
1 Vakantieparken
1 Vakantieparken
Plaatsen in Istrië

Vakantieparken in Istrië

Met een kustlijn van 445 kilometer is het niet vreemd dat de meeste vakantieparken in Istrië aan of vlakbij de kust liggen. Ideaal als je direct vanuit je vakantiewoning de zee in wilt stappen! De meest populaire badplaatsen zijn onder meer Pula, Poreč , Rovinj en Opatija. Veel van de vakantieparken in Istrië zul je dan ook aantreffen in (of vlakbij) deze steden.

Faciliteiten en accommodaties

Kroatië heeft sinds het einde van de oorlog een vogelvlucht gemaakt als het om toerisme gaat. Dit is duidelijk te zien aan de vakantieparken en de voorzieningen die je hier aantreft. De bungalowparken in Istrië doen wat dat betreft absoluut niet onder voor vakantieparken in traditionele vakantielanden als Spanje, Frankrijk of Italië.

Istrië is als vakantieregio bijzonder geliefd onder gezinnen met (jonge) kinderen. Een groot deel van de vakantieparken hier is dan ook zeer kindvriendelijk. Er zijn meerdere speelterreinen, buitenzwembaden en animatieprogramma's te vinden zodat het kroost oneindig veel plezier zal beleven tijdens de vakantie hier.

Liefhebbers van het goede leven zitten in Istrië ook helemaal goed. Er zijn diverse luxe vakantieparken te vinden op het schiereiland die in het teken staan van beauty en wellness. Je geniet er van Turkse stoombaden, kunt een bezoekje brengen aan de sauna en voor de liefhebber staan er ontspannende massages op het programma. Wil je het er écht van nemen tijdens je vakantie in Istrië, dan boek je natuurlijk een accommodatie op een vakantiepark waar je kunt genieten van je eigen privé sauna en/of bubbelbad!

Vakantie in Istrië

Natuurlijk staat je vakantie op de vakantieparken in Istrië in het teken van zon, zee en strand. Met zo'n lange kustlijn ontkom je er simpelweg niet aan. Toch valt er meer te beleven dan enkel maar in, op en rondom het water vertoeven. De eerder genoemde badplaatsen zijn allen het bezoeken meer dan waard. Je kunt er genieten van de lokale keuken en een verfrissend drankje op één van de zonovergoten terrasjes, maar dat doe je natuurlijk pas nadat je de eindeloze lijst van bijzondere bezienswaardigheden hebt afgewerkt.

Een voorbeeld van zo'n bezienswaardigheid is het amfitheater in Pula. Duizenden jaren geleden is het amfitheater gebouwd door de Romeinen en momenteel een absoluut hoogtepunt tijdens je bezoek aan de grootste stad in Istrië. Andere bezienswaardigheden in Pula zijn onder meer de Boog van de Sergii (Zlatna Vrata), het historische centrum in Venetiaanse stijl en Nationaal Park Brioni waar je onder meer het safaripark van voormalig Joegoslavisch leider Tito kunt bezoeken.

Een andere bezienswaardigheid die je niet mag overslaan tijdens je vakantie op de vakantieparken in Istrië zijn de Plitvice meren. Alhoewel de meren met haar wereldberoemde watervallen niet in Istrië zelf liggen zijn ze wel eenvoudig te bereiken vanaf de bungalowparken hier. Het Nationaal Park Plitvice is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Kroatië en is in 1979 door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst.

Een ander natuurverschijnsel dat mateloos populair is in Istrië zijn de Baredine grotten. Je vindt ze in het noordwesten van Istrië. De druipsteengrotten zijn sinds 1995 toegankelijk voor publiek en vertellen verhalen van duizenden jaren oud. Je daalt via een spelonk af tot zo'n 80 meter diepte waarbij de gids je de verhalen van weleer vertelt. Een welkome afwisseling tijdens je zon-, zee- en strandvakantie op de bungalowparken in Istrië dus!