Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Harz

Centraal gelegen in Duitsland vind je de Harz, het grootste middelgebergte van het land met het bijbehorende Nationaal Park Harz. Een betoverende plek en daarom niet gek dat er tal van vakantieparken in Harz te vinden zijn. Vanaf de bungalowparken die je hier in de omgeving vindt maak je de mooiste uitstapjes in de regio. Wilde dieren spotten in het Nationaal Park bijvoorbeeld zoals de Euraziatische lynx of de zwarte ooievaar. Of actieve buitenactiviteiten zoals hiken, mountainbiken, bergbeklimmen of in de winter wintersporten. In Harz vind je namelijk de Brocken, welke met zijn 1142 meter de hoogste berg is van midden-Duitsland en voldoende uitdaging biedt voor de beginnende, maar ook voor de gevorderde wintersporter. Diverse vakantieparken in Harz zijn direct aan of vlakbij een skigebied gelegen. Ideaal voor de wintersporter of actieve vakantieganger die zo snel mogelijk naar grote hoogte wilt in Harz! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Harz
3 Vakantieparken

Vakantieparken in Harz

Het mag geen verrassing zijn dat vrijwel alle vakantieparken in Harz omgeven worden door de schitterende natuur die je hier vindt. Liefhebbers van een bosrijke omgeving zitten in Harz dus helemaal op hun plek. Of je nu voor je rust richting midden-Duitsland trekt of juist lekker actief bezig wilt zijn: er is een bungalowpark in Harz waar je je helemaal op je plek zult voelen.

De bungalowparken in Harz liggen op de grens van de deelstaten Nedersaksen en Saksen-Anhalt. Steden als Hannover, Leipzig, Bielefeld en zelfs Frankfurt zijn zodoende vrij eenvoudig te bereiken. Ook liefhebbers van de grote stad zitten dus prima op de vakantieparken in Harz.

Faciliteiten en accommodaties

Alhoewel de meeste vakantieparken in Harz volgens traditionele architectuur zijn gebouwd (veel hout met een nostalgische uitstraling) ontbreekt het je aan niets als je voor een bungalowpark in deze regio kiest. De meeste vakantieparken zijn uitgerust met alle benodigdheden die ervoor zorgen dat je vakantie een groot succes wordt. Voor de kleintjes zijn er bijvoorbeeld vaak speelterreinen aanwezig en er zijn tevens vakantieparken in Harz te vinden die zijn uitgerust met een (subtropisch) zwembad.

Liefhebbers van wellness & beauty zitten in Harz ook weer helemaal goed. Er zijn diverse bungalowparken die dit als thema hebben en zijn uitgerust met luxe sauna's en whirlpools, soms zelfs in je vakantiewoning zelf. Heerlijk om lekker na te genieten na een dagje wintersporten of actief bezig zijn in de buitenlucht natuurlijk!

Grote groepen zijn ook zeker welkom in Harz. Door de mogelijkheden vinden er veel teambuildingsactiviteiten plaats in de omgeving en een aantal vakantieparken heeft hier slim op ingespeeld door diverse grote accommodaties beschikbaar te stellen voor grote groepen. Perfect als je met je bedrijf aan teambuilding wilt gaan doen, maar natuurlijk ook interessant voor een verjaardagsfeest, vrijgezellenfeest of bruiloft.

Vakantie in Harz

Een vakantie in Harz staat - hoe verrassend - volledig in het teken van het goede leven. Een prachtige natuur, lekker actief bezig zijn (of juist de rust zoeken tijdens de mooie wandelingen die je hier maakt) en gezellig samenzijn met je reisgezelschap. Daarbij maakt het dus weinig uit of je in de winter of in de zomer naar Harz trekt: de vakantieparken zijn hier het gehele jaar door geopend en bieden elk seizoen wel wat interessants.

Bij diverse vakantieparken in Harz kun je materialen huren die buitenactiviteiten mogelijk maken en zo niet, dan hebben ze vaak onderling goed contact met een organiserende partij in de buurt. Het is dus niet per se nodig om je eigen ski's, snowboard, mountainbike of kajak mee te nemen als je op vakantie gaat in Harz. In veel gevallen kun je de benodigde accessoires probleemloos verkrijgen via het vakantiepark.

Een groot voordeel van Harz is de relatief korte reistijd vanuit Nederland. In ongeveer 5 à 6 uur zit je middenin de beeldschone natuur waarna het avontuur kan beginnen. Perfect als je bijvoorbeeld slechts een weekendje wilt gaan skiën of snowboarden. Een stuk interessanter wat dat betreft dan bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland, waar je minimaal 9 à 10 uur reistijd voor uit moet trekken.

Los van al het natuurgeweld hier in de regio is er voor liefhebbers van kunst, cultuur, historie en traditie ook genoeg te doen. Steden als Hannover, Bielefeld, Wolfsburg en Leipzig puilen uit van de bijzondere gebouwen en andere bezienswaardigheden. Voor wie het niet erg vindt om iets verder te rijden vanaf de vakantieparken in Harz liggen Dortmund, Düsseldorf, Keulen en Bonn ook nog relatief in de buurt. Je hoeft je dus geen seconde te vervelen tijdens je verblijf op de vakantieparken in Harz. Aan jou de schone taak om een mooie to-do list te maken en zoveel mogelijk zaken af te vinken tijdens je vakantie hier!