Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Denemarken

Vakantieparken in Denemarken zijn nooit ver weg van de fijne Deense kustlijn, waarbij vooral de kust aan de oostkant van het land erg populair is. Denemarken is als vakantieland misschien minder populair dan de zuidelijker gelegen landen als Frankrijk, Spanje of Italië, maar vooral voor liefhebbers van mooi weer - zonder in al te tropische temperaturen te hoeven vertoeven - is Denemarken een prima vakantieland om op vakantie te gaan. Om je zoektocht naar fijne vakantieparken te vereenvoudigen, hebben we de beste bungalowparken in Denemarken overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Denemarken
9 Vakantieparken
Provincies in Denemarken
Klik op de kaart
Gebieden in Denemarken

Vakantieparken in Denemarken

De vakantieparken in Denemarken kenmerken zich door diversiteit. Of je nu romantisch met z'n tweetjes naar Denemarken op vakantie gaat of als gezin: er zit altijd wel een vakantiepark bij dat helemaal aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren. Van extreem luxe vol wellness tot behoorlijk basic waarbij de vakantiewoning vooral dienst doet als uitvalsbasis tijdens je uitstapjes hier. En van direct aan de kust gelegen tot aan vakantieparken in een bosrijke omgeving. Denemarken heeft het.

Faciliteiten en accommodaties

Het merendeel van de vakantieparken in Denemarken staat in het teken van het goede leven. De meesten zijn uitgerust met een wellness-gedeelte waar je heerlijk tot rust kunt komen en jezelf eens even flink kunt (laten) verwennen. Denemarken is daarnaast een kindvriendelijk vakantieland. Vrijwel alle bungalowparken in Denemarken beschikken dan ook over ruime faciliteiten voor kinderen. Denk aan een (indoor)zwembad, speeltuinen, sportterreinen en een animatieprogramma. Houd er daarbij wel rekening mee dat de meeste vakantieparken alleen in het hoogseizoen een animatieteam in dienst hebben. Buiten het hoogseizoen om is er op de meeste bungalowparken in Denemarken geen animatie voor de jongste vakantievierders.

Lekker eten en drinken behoort natuurlijk ook tot een vast onderdeel tijdens de vakantie en op de meeste vakantieparken in Denemarken vind je dan ook wel meerdere restaurants, een snackbar en een bar om flink na te genieten van een fijne vakantiedag onder het genot van een lekker drankje.

Fietsen behoort tot één van de favoriete bezigheden tijdens de vakantie in Denemarken en een aantal bungalowparken speelt daar slim op in. Zij bieden fietsverhuur aan en als je je eigen fiets niet hebt meegenomen is dit een absolute aanrader. De prachtige omgeving ontdek je tenslotte het beste te voet en/of fietsend.

Vakantie in Denemarken

Alhoewel Denemarken in zijn totaliteit een prachtig land is, zijn er drie regio's in het land die verreweg het populairst zijn: Jutland, Funen en Lolland. Hier zal je dan ook de meeste vakantieparken vinden. Zoals gezegd liggen de bungalowparken in Denemarken nooit ver weg bij de kustlijn vandaan en dankzij de goede voorzieningen in Denemarken zit je er zo. De kustlijn zelf kenmerkt zich als grillig. De bekende fjorden dringen aan de oostkant van het land ver het land binnen, maar desondanks is er een kustlijn van ruim 7500 kilometer te vinden waarbij het merendeel van de stranden lang en breed is. Ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. Tel daarbij op dat het in Denemarken bijna nooit tropisch warm wordt zoals in landen als Spanje, Italië of het zuiden van Frankrijk. Gemiddeld gezien is het er zo'n 20 à 22 graden in de zomer. Mocht je van een actieve vakantie houden, dan is Denemarken een beter alternatief dan de zuidelijker gelegen vakantielanden. Bovendien is het in de mooie natuur van Denemarken erg fijn wandelen en fietsen. Het land is licht glooiend. Hele hoge bergen en diepe dalen vind je er niet en zodoende behoren wandelen en fietsen automatisch tot favoriete bezigheden van toeristen die op de bungalowparken in Denemarken verblijven.