Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Leukste vakantieparken in Nederland met een zwembad

Wil je op vakantie gaan in Nederland, maar wel kunnen zwemmen? Vooral in de koudere maanden kan het aantrekkelijk zijn om een zwembad op te zoeken om toch dat vakantiegevoel weer te ervaren. Dat kan gelukkig bij een vakantiepark in Nederland met een zwembad! Je kan kiezen uit vakantieparken met een binnen- of buitenzwembad, afhankelijk van het weer. Neem een duik in onze blog en ontdek de leukste vakantieparken in Nederland met zwembad!

Leukste vakantieparken in Nederland met een zwembad

Op vakantie in Nederland

Een vakantiepark in Nederland brengt vele voordelen met zich mee. Je hoeft geen vreemde taal te spreken en bent vaak binnen een paar uur reizen op de eindbestemming. Het is daarnaast een perfecte manier om laagdrempelig een weekendje weg in eigen land te plannen. Maar een vakantie is toch niet helemaal compleet zonder een zwembad. Je wilt je dag beginnen óf afsluiten met een verfrissende duik. Gelukkig heeft Vakantieparken.nl een groot aanbod aan vakantieparken in Nederland met een zwembad. Omdat mooi weer helaas niet altijd gegarandeerd is, vind je bij ons parken met een buitenzwembad of overdekt zwembaden.

Resort Arcen

Een van de leukste Nederlandse vakantieparken is Resort Arcen, een vakantiepark van Roompot in Limburg. Met een overdekt zwembad, kinderbad en zwemmeer biedt het eindeloze waterpret. Gelegen in de omgeving van Nationaal Park De Maasduinen, nabij het charmante vestingstadje Arcen, is dit een van populairste vakantieparken in Limburg. Wanneer je de vakantiepark oploopt snap je ook gelijk waarom dit is. Het is namelijk niet alleen het zwembad op de vakantiepark, maar juist de combinatie met alle andere faciliteiten waardoor Resort Arcen zo geliefd is. Je kan geitjes voeren op de kinderboerderij, de kinderen laten klauteren in de indoorspeeltuin of zelf je vaardigheden testen op de midgetgolfbaan. Er is meer dan genoeg voor iedereen te doen wanneer je kiest voor dit prachtige vakantiepark in Limburg.

Heerlijk tot rust komen op vakantiepark Resort Arcen

Wat is er te doen rondom Resort Arcen?

Daarnaast is de omgeving prachtig om te ontdekken. In de buurt vind je de Hertog Jan brouwerij, het kenmerkende biertje voor de regio en kan je tot rust komen in het Thermaalbad Arcen.  Ben je een liefhebber van historische panden, dan moet je de stad Arcen zeker bezoeken. Je reist terug in de tijd in dit vestingstadje, waar je door de kasteeltuinen kan wandelen en karakteristieke panden bekijken.  

Bekijk alle vakantieparken in Limburg

Benieuwd naar welke vakantieparken in Limburg nog meer te vinden zijn? Ontdek wat er mogelijk is en begin met het plannen van jouw vakantie in Limburg.

Center Parcs het Heijderbos

Center Parcs Het Heijderbos in het groene Heijen van Noord-Limburg, biedt volop wateravontuur met de snelste wildwaterbaan van alle parken van Center Parcs. Daarnaastkan je zwemmen in het golfslagbad en duiken in het snorkelbad vol exotische vissen. Laat je kinderen kennis maken met de duiksprot en een rit op de onderwaterscooter nemen. Zijn je kinderen nog jong? Dan kunnen ze in het kinder-doe-bad spelen, zodat jij ontspannend zelf een paar baantjes kan zwemmen. De Duo Racer glijbaan is leuk voor jong en oud en zorgt voor uren plezier. Als jullie genoeg gezwommen hebben zijn er nog genoeg andere leuke familieactiviteiten. Wat dacht je van de Jungle Dome, waar kinderen kunnen slingeren aan lianen en over touwbruggen kunnen klauteren. Of ga lekker golven op de gofbaan, paardrijden in de manage of sporten in het sport center. Kortom, er is genoeg avontuur op Centerparcs Heijderbos. 

Parko Mundo, het subtropisch zwemparadijs voor jong en oud

Wat is er te doen rondom Center Parcs Heijderbos?

Vanuit Center Parcs het Heijderbos kan je meer dan genoeg activiteiten ondernemen. Als je een geschiedenisliefhebber bent moet je zeker het Overloon War Museum of het Groesbeek Canadian War Cemetery bezoeken. Hier kan je genieten van de prachtige natuur terwijl je stilstaat bij de geschiedenis van de omgeving. Je kan het Maasheggen gebied ontdekken, een natuurgebied dat tevens het oudste cultuurlandschap van het land is. Als je zoete trek hebt ga je lekker naar de Rembrant Chocolaterie voor een vleugje lokale cultuur en overheerlijke chocolade.   

Buitenhof de Leistert

Vakantiepark Buitenhof de Leistert is een vakantiepark in Limburg, gelegen in het rustige Roggel. De vakantiepark biedt een charmante mix van moderne boerderij-stijl bungalows en een authentieke Limburgse ambiance. De Leisters staat bekend als een van de leukste vakantieparken met zwembad in Nederland door de verschillende zwembaden. Het binnenzwembad, compleet met peuter- en kleuterbad, twee lagunebaden, warme bubbelbaden en waterglijbanen, is de plek voor ultieme waterpret. Bij zonnig weer nodigt het buitenzwembad uit voor een frisse duik, en de recreatievijver met zandstrand biedt extra waterplezier. Zo heb je meer dan genoeg keuze om uit te kiezen tijdens een verblijf op deze bijzondere vakantiepark in Limburg.

Karakteristieke accommodaties op Buitenhof de Leistert

Wat is er te doen rondom Buitenhof de Leistert?

Afhankelijk van waar je van houdt is er genoeg te doen vanuit de vakantiepark. Zo kan je een bezoek brengen aan Kasteel Aldenghoor, Kasteel de Keverberg of Nationaal park De Groote Peel. Het mooie is dat dit allemaal op de fiets te doen is vanuit De Leisters. Zo kan je vanuit je vakantiepark Limburg op een bijzondere manier ontdekken! Ga je liever met de auto op reis? Dan ben je zo in Roermond, waar je de Designer Outlet Center kan bezoeken of kan je naar Maastricht, een van de oudste steden van Nederland.

Roompot Beach Resort

Dit is niet alleen een vakantiepark met zwembad, maar ook nog eens een direct aan zee. De accommodaties liggen op dit vakantiepark aan zee, waardoor je vanuit Roompot Beach Resort zo het strand op loopt. Er is een Blauwe Vlag op het Banjaardstrand, wat betekent dat dat een van de schoonste stranden van Europa is! Ben je niet zo een fan van zwemmen in de zee, ga je toch lekker in het zwembad op dit vakantiepark in Zeeland. Grote kans dat jij samen met de kids een keer door de lange waterglijbaan wilt tijdens een dag zwemmen. De combinatie van de zwembad en de luxe Beach Club Bestevaer maken van Roompot Beach Resort een populaire vakantiepark in Zeeland. Je hoeft niet bang te zijn dat je kinderen zich vervelen met een Kids club en Chillzone voor de gamers onder ons.

Duik de zee in of juist het zwembad vanuit vakantiepark Beach Resort

Wat is er te doen rondom Roompot Beach Resort?

Zoutelande, iedereen kent het liedje van BLØF wel! Het is ook een van de bekendste kustplaatsen in Zeeland en makkelijk te bezoeken vanaf Roompot Beach Resort. Even geen strand? Dan kan je eens ontdekken wat Kamperland en omgeving je te bieden hebben. De indrukwekkende stormvloedkeringen die Zeeland beschermen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Zierikzee en Veere zijn twee steden waar het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan en waar je lekker een hapje kan eten.  Of bezoek Bizarium, een museum vol met bijzondere uitvindingen en de onbegrensde creativiteit van uitvinders.

Bekijk alle vakantieparken in Zeeland

Landal Sluftervallei

Landal Sluftervallei is een bijzondere toevoeging aan deze lijst, want het is een vakantiepark op Texel! Als je altijd al de Waddeneilanden hebt willen bezoeken en op zoek bent naar een leuke vakantiepark, dan is Landal Sluftervallei de perfecte keuze! De vakantiepark met zwembad ligt heerlijk afgelegen tussen de begroeide duinen, waardoor je echt helemaal weg bent in Nederland. Is het koud, dan heeft de Landal vakantiepark een overdekt zwembad waar je heel het jaar kunt zwemmen. De buitenspeeltuinen bieden genoeg vermaak voor de kleintjes, terwijl jij een hapje eet in de luxe restaurant op eigen terrein. Het uitzicht is fenomenaal en bij helder weer zie je het vaste land liggen vanuit Texel.

Uren zwemplezier in het zwembad van vakantiepark Landal Sluftervallei

Wat is er te doen rondom Landal Sluftervallei?

Met de frisse zeewind in je haren maak je de mooiste natuurwandelingen vanuit het bungalowpark. Of ga lekker golven bij Golfbaan de Texelse met in totaal bijna 3.000 meter aan greens. Wil je meer leren over de gebied waarin jij je bevindt? Dan kan je met een natuurgids ontdekken wie de natuurlijke bewoners zijn van Natuurgebied de Slufter. Zoals je ziet is er minder te doen in Texel dan bij de overige vakantieparken in Nederland, maar dat betekent wel dat je echt tot rust komt op Landal Sluftervallei.

Hof van Saksen

Hof van Saksen is niet zomaar een vakantiepark, het is dé plek om helemaal tot rust te komen in het sfeervolle Drenthe. Op zoek naar een mix van luxe, comfort en onvergetelijke ervaringen? Dan moet je bij Hof van Saksen zijn! Gelegen in het pittoreske Nooitgedacht, biedt het park een scala aan opties die je vakantie onvergetelijk maken. Terwijl de kids zich uren vermaken op de grootste indoor waterglijbaan ter wereld, kun jij ontspannen in de luxe spa & wellness. Liever iets actievers? Geen probleem! Geniet van een middag op het recreatiestrand en sluit de dag af met een heerlijke maaltijd in het restaurant op het park. Of wat dacht je van een drankje in het stijlvolle grand café? Bij Hof van Saksen heb je alle ingrediënten voor een fantastische vakantie binnen handbereik. En vergeet niet, dit is dé plek waar zowel jij als de kids zich geen moment zullen vervelen!

Ontdek het grootste waterglijbaan van Europa bij Hof van Saksen

Wat is er te doen rondom Hof van Saksen?

In de omgeving van Hof van Saksen valt er genoeg te beleven voor iedereen. Je kunt een stukje geschiedenis opsnuiven bij de beroemde hunebedden of je hart ophalen in het Nationaal Park Drentsche Aa met talloze wandel- en fietsroutes. Gezinnen kunnen een bezoek brengen aan Dierenpark Emmen of Kabouterland in Exloo, terwijl motorsportfans zich kunnen vermaken bij het TT Circuit Assen. Als je zin hebt in een dagje stad, zijn Assen en Groningen makkelijk bereikbaar voor winkelen en cultuur. 

Landal het Vennenbos

Landal Het Vennenbos in het charmante Hapert in Noord-Brabant is je volgende vakantie bestemming als je op zoek bent naar een avontuurlijke verblijf vol actie en ontspanning! Je hoeft het park niet eens te verlaten om een geweldige tijd te hebben. Maak een sprong in het subtropisch zwemparadijs, leef je uit op de tokkelbaan en geniet van gezellige avondjes in de Park Plaza. Zowel jong als oud kunnen hun hart ophalen in het bruisende hart van het park, waar je naast lekkere eettentjes ook een indoorspeeltuin en sportfaciliteiten vindt. E-bike nodig? Geen probleem, die huur je gewoon!

Neem een duik in het subtropisch zwembad van vakantiepark Landal

Wat is er te doen rondom Landal het Vennenbos?

Met verschillende attractieparken in de omgeving zoals de Efteling en Safaripark Beekse Bergen krijg jij makkelijk je dagen gevuld tijdens een verblijf op deze Landal vakantiepark. Als je zin hebt in een internationale uitstapje ga je lekker de Belgische grens over. Deze is namelijk niet ver weg! Je kan je dagen heel divers invullen vanuit dit vakantiepark in Noord-Brabant!

Vakantieparken met buitenzwembad of overdekt zwembad?

Op Vakantieparken.nl vind je zowel vakantieparken met buitenzwembad als vakantieparken met overdekt zwembad. Wil je bijvoorbeeld lekker kunnen zonnen tijdens een dagje zwemmen, dan is een vakantiepark met zwembad buiten de juiste keuze voor je! Het nadeel is wel dat een buitenzwembad minder aangenaam is in het najaar. Dan is een overdekt binnenzwembad juist ideaal. Overdekte zwembaden zijn doorgaans heel het jaar open en bieden plezier voor iedereen die op zoek is naar een leuke vakantiepark in Nederland met zwembad.  

Bekijk alle vakantieparken in Nederland

Ben je nou op zoek naar een vakantiepark in Nederland maar niet per sé een met zwembad? Ontdek bijvoorbeeld de 

5 leukste vakantieparken in Friesland voor een vakantie in een bijzondre omgeving. Of misschien wil je wel dichter bij de zee overnachten? Dan raden wij je de 5 leukste vakantieparken dichtbij Zandvoort aan! 

Hier vind je alle vakantieparken in Nederland in een handig overzicht. 



Auteur: Ferhat