Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark op Texel

Het grootste Nederlandse Waddeneiland is al sinds jaar en dag een geliefde vakantiebestemming. Texel biedt vertier voor eenieder, ongeacht of je nu rust en stilte zoekt tijdens je verblijf op de vakantieparken op het Waddeneiland of juist tot in de vroege uurtjes wilt feesten. De vakantieparken op Texel liggen verspreid over het gehele eiland en beschikken over diverse soorten accommodaties zodat je altijd wel een vakantiewoning vindt die aansluit bij jou en je reisgezelschap. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark op Texel
9 Vakantieparken

Vakantieparken op Texel

Het aantal vakantieparken op Texel is ruim te noemen, zeker als je bedenkt dat het eiland 'slechts' 170 km² landoppervlak beslaat en een groot deel daarvan natuurgebied is. Een geschikt vakantiepark vinden om je vakantie op Texel door te gaan brengen moet dan ook niet heel moeilijk zijn. Zo vind je er onder meer kindvriendelijke parken met diverse speelterreinen en een (buiten)zwembad, luxe vakantieparken die in het teken staan van beauty en wellness en bungalowparken die middenin de mooie natuur van Texel zijn gesitueerd.

Faciliteiten en accommodaties

De vakantieparken op Texel zijn van alle gemakken voorzien. Accommodaties zijn er in verschillende soorten en maten. Dus of je nu met z'n tweetjes Texel bezoekt of met een grote(re) groep richting het Waddeneiland trekt om je verjaardagsfeest of vrijgezellenfeest te vieren: je vindt altijd wel een vakantiewoning waar je heerlijk kunt vertoeven.

De fiets is op Texel hét vervoersmiddel en vrijwel alle bungalowparken op het eiland beschikken dan ook wel over een eigen fietsverhuurservice. Ideaal als je zelf je eigen fiets niet mee wilt nemen op vakantie. Voor een klein bedrag ben je de gehele vakantie voorzien van vervoer door de mooie bosrijke omgeving van Nationaal Park de Duinen van Texel, want deze verken je nu eenmaal het beste op de (elektrische) fiets.

Wie voor luxe naar Texel komt zit ook helemaal goed op de vakantieparken hier. Een aantal bungalowparken bieden accommodaties aan met een eigen sauna, zonnebank en/of hottub. Heerlijk om na een lange dag in de Texelse natuur na te genieten natuurlijk!

Vakantie op Texel

Zodra je de veerdienst vanuit Den Helder neemt begint het feestje al. In de verte doemt het eiland op waarna je de doorgaande weg naar je vakantiepark volgt. Die rit duurt nooit lang, want zelfs als je voor een vakantiepark in De Cocksdorp hebt gekozen (het meest noordelijke dorp op Texel) zit je al in 20 minuten in je vakantiewoning.

Vanuit daar kan het avontuur beginnen, want dat er voldoende te beleven is op Texel is geen groot geheim. Je kunt er genieten van een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie, maar ook actief in de weer met sporten als paardrijden, golfen, karten, surfen, suppen en natuurlijk wandelen en fietsen. Zoals gezegd is het eiland het best te verkennen per fiets. Alle dorpen zijn eenvoudig bereikbaar en door het Nationaal Park lopen de mooiste fietsroutes.

De dorpen op Texel bruisen in het hoogseizoen. Je kunt er heerlijk door de gezellige straten slenteren, genieten van een hapje en drankje op de zonovergoten terrassen en voor de liefhebber staan de vele barretjes en kroegen voor veel plezier tot in de late uurtjes.

Liefhebbers van kunst en cultuur moeten op Texel zeker de diverse musea en voorstellingen bezoeken die er te vinden zijn op het eiland. Aan te raden zijn onder meer Ecomare (waar je vogels en zeehonden kunt bewonderen), Museum Waelstee waar je het Texelse boerenleven kunt ervaren en museum Kaap Skil waar oude verhalen rondom scheepvaart en visserij tot leven komen.

Wie in de zomermaanden naar Texel trekt kan genieten van een goede dosis muziek. Tijdens diverse evenementen die in de zomermaanden plaatsvinden zoals Lange Juni, Sommeltjespop en Bluesfestival Texel is het voor de muziekliefhebbers flink genieten. Talloze grote en kleine namen betreden de podia om je van een spetterende show te voorzien tijdens je verblijf op de vakantieparken op Texel!