Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Hier vind je de mooiste vakantieparken in Luxemburg

Hier vind je de mooiste vakantieparken in Luxemburg

Zoek je een vakantiebestemming die een combinatie biedt van natuurlijke schoonheid, geschiedenis en ontspanning? Dan is het Groothertogdom Luxemburg, gelegen in het hart van Europa, een uitstekende keuze. Het land staat bekend om zijn landschappen, charmante dorpjes en middeleeuwse kastelen. Om je te helpen de juiste keuze te maken voor je volgende vakantie, bespreken we in dit artikel de mooiste vakantieparken in Luxemburg. Of je nu op zoek bent naar een verblijf in de natuur, een actieve vakantie of gewoon wilt genieten van luxe en comfort: we hebben voor ieder wat wils uitgekozen.

Waarom kiezen voor een vakantie in Luxemburg?

Luxemburg is een ideale vakantiebestemming vanwege de verscheidenheid aan ervaringen die het te bieden heeft. Er is van alles te zien en beleven op het gebied van natuur, cultuur en geschiedenis. Door te verblijven op een vakantiepark in Luxemburg kun je genieten van al het moois dat het land te bieden heeft en tegelijkertijd profiteren van comfortabele accommodaties, faciliteiten en gastvrijheid.

Rijke historie en cultuur

Bovendien is Luxemburg een land doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Je kunt betoverende kastelen ontdekken zoals het Kasteel van Vianden, charmante historische steden verkennen en genieten van lokale tradities en festivals. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon wilt onderdompelen in de unieke sfeer van Luxemburg, een vakantiepark biedt een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Activiteiten in de natuur

Het land staat bekend om zijn groene landschappen, met bosrijke gebieden en adembenemende uitzichten. Hierdoor heeft Luxemburg een reputatie opgebouwd als een paradijs voor liefhebbers van het buitenleven. Het land biedt talloze wandel- en fietsroutes, prachtige meren om te vissen en watersportactiviteiten, en avontuurlijke mogelijkheden zoals klimmen en kajakken. Met een vakantiepark in Luxemburg kun je genieten van al deze activiteiten en tegelijkertijd profiteren van comfortabele accommodaties, recreatieve faciliteiten en uitstekende gastvrijheid.

De mooiste plekken in Luxemburg voor een vakantie

Luxemburg, een land dat vaak over het hoofd wordt gezien, herbergt echter enkele van de mooiste plekken voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu wilt kamperen of gewoon de prachtige natuur wilt verkennen, Luxemburg heeft voor elk wat wils. De provincies Diekirch en Luxemburg bieden adembenemende landschappen en een scala aan activiteiten. Laten we ook de provincie Grevenmacher ontdekken, die ook een geweldige vakantiebestemming is.

Diekirch

Gelegen in het noorden van Luxemburg, is de provincie Diekirch een ware parel voor natuurliefhebbers. Het is de thuisbasis van het prachtige Mullerthal, ook wel bekend als "Klein Zwitserland", met zijn bosrijke gebied, indrukwekkende rotsformaties en pittoreske wandelpaden. Kampeerders kunnen genieten van de rustige sfeer en de prachtige natuur op campings in de omgeving. Verken Echternach, de oudste stad van Luxemburg, met zijn charmante straatjes en historische gebouwen. Breng ook een bezoek aan het indrukwekkende kasteel van Vianden, een middeleeuws juweeltje dat hoog boven de stad uittorent.

Luxemburg

De provincie Luxemburg is gelegen in het zuiden van het land en biedt een mix van natuurlijke schoonheid en historische charme. Ontdek de adembenemende Ardennen, met zijn bossen, heuvels en schilderachtige dorpjes. Bezoek de stad Luxemburg, de hoofdstad van het land, met zijn prachtige oude binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier kun je genieten van winkelen, culturele bezienswaardigheden en heerlijke culinaire ervaringen.

Grevenmacher

De provincie Grevenmacher is een andere geweldige vakantiebestemming in Luxemburg. Gelegen in het oosten van het land, biedt het prachtige landschappen langs de rivier de Moezel. Verken charmante wijndorpjes, zoals het gelijknamige Grevenmacher en Remich, waar je kunt genieten van heerlijke lokale wijnen en ontspannen langs de schilderachtige oevers van de rivier. Bezoek de imposante burcht van Beaufort, gelegen in een schilderachtige vallei, en maak een boottocht op de Moezel om de betoverende omgeving te bewonderen.

De mooiste vakantieparken in Luxemburg

Wil je graag jouw volgende vakantie vieren in de Luxemburgse natuur? Dan helpen wij je graag op weg met het kiezen van jouw verblijfplaats. Er zijn veel vakantieparken in Luxemburg te vinden. Met behulp van de filters op onze website kun je op zoek naar vakantieparken in Luxemburg met specifieke kenmerken. Zo vind je eenvoudig een kindvriendelijk vakantiepark met een zwembad, of een luxe vakantiepark met wellness. Ook zijn er vakantieparken waar je goedkoop kunt verblijven. Hieronder hebben we enkele van onze favoriete vakantieparken in Luxemburg voor je omschreven ter inspiratie.

1.      Europacamping Nommerlayen  - Modern & Kleinschalig

Het kleinschalige vakantiepark Nommerlayen is gelegen in een groen- en waterrijk heuvellandschap met bossen. De terrassencamping biedt naast ruime kampeerplaatsen ook diverse accommodaties, waaronder luxe stacaravans en chalets, safaritenten, tentlodges met privésanitair. Er zijn ook tal van faciliteiten aanwezig. Het park biedt animatie voor kinderen, live muziek, sportactiviteiten zoals voetbal en beachvolleybal, en entertainment zoals playbackshows en kaartavonden. Daarnaast zijn er uitstekende voorzieningen zoals een verwarmd zwembad, een speeltuin, een restaurant, een wellnesscentrum en zelfs een fitnessruimte. Het meenemen van honden (2 per gezin) is toegestaan.

Met zijn gunstige ligging nabij het charmante dorpje Nommern, is het een perfect startpunt voor dagtochten naar bezienswaardigheden zoals Luxemburg, Trier en Bitburg. Voor avontuurlijke geesten zijn er mogelijkheden voor GPS-wandelingen, mountainbikeverhuur en Nordic walking-routes. Een bezoek aan de grotten nabij die miljoenen jaren geleden zijn gevormd is zeker een aanrader.

2.      Camping Auf Kengert - Luxe en comfort

Camping Auf Kengert in Luxemburg is een vakantiepark gelegen te midden van de natuur, met bossen, velden en middeleeuwse kastelen. Met ruime en zonnige kampeerplaatsen op een glooiend terrein en comfortabele voorzieningen, biedt de camping een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Ook heb je de keuze uit verschillende accommodaties, waaronder chalets, hutten en ingerichte tenten. De zelfbedieningswinkel voorziet in al je behoeften, inclusief vers brood en een uitgebreid assortiment aan producten. Het gezellige campingrestaurant serveert heerlijke gerechten met lokale culinaire hoogstandjes. Honden zijn in enkele accommodaties welkom.

 De camping ligt gunstig in de buurt van bezienswaardigheden zoals het adembenemende Mullerthal, het historische Larochette, het charmante Aerenzdallgemeng en de hoofdstad Luxemburg. Of je nu wilt ontspannen, de natuur wilt verkennen of op doorreis bent, Camping Auf Kengert verwelkomt je het hele jaar door voor een onvergetelijke kampeerervaring in het hart van Luxemburg.

3.      Vakantiepark Fuussekaul  - Voor jong & oud

Vakantiepark Fuussekaul, gelegen in het natuurpark van de Boven-Sûre in de Luxemburgse Ardennen. Het is omringd door bossen, bergen en pittoreske dorpjes. Een verblijf op camping Fuussekaul staat garant voor een complete vakantie-ervaring voor zowel jong als oud. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur, sport of amusement, Vakantiepark Fuussekaul biedt voor elk wat wils. Het vakantiepark biedt comfortabele huuraccommodaties, waaronder glamping stacaravans en safari- en tipitenten. Ook zijn er goed verzorgde kampeerplaatsen. Er zijn tal van faciliteiten aanwezig, waaronder een supermarkt, restaurant, zwembad, speeltuin, minigolfbaan en wellness. Honden zijn in bepaalde accommodaties toegestaan.

Geniet van de natuur, maak gebruik van de faciliteiten en verken de prachtige omgeving met activiteiten zoals kanoën, wandelen en fietsen. Het nabijgelegen stuwmeer van de Boven-Sûre is perfect voor watersportliefhebbers. Je kunt ook andere delen van Luxemburg verkennen, aangezien de camping centraal gelegen is. Het biedt gemakkelijke toegang biedt tot bezienswaardigheden zoals eeuwenoude kasteelruïnes en charmante stadjes zoals Esch-Sur-Sûre en Vianden.



Auteur: Marloes