Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste plekken in Frankrijk voor een vakantie(park)

De mooiste plekken in Frankrijk voor een vakantie(park)

Frankrijk is al lange tijd een favoriete bestemming voor vakantiegangers van over de hele wereld. Met zijn rijke geschiedenis, cultuur en diverse landschappen heeft het voor elk wat wils te bieden. Als je op zoek bent naar een geweldige vakantie-ervaring, is het boeken van een verblijf op een vakantiepark in Frankrijk altijd een uitstekende keuze. Zo geniet je niet alleen van een comfortabele accommodatie, maar ook een scala aan voorzieningen en activiteiten. In deze blog zullen we enkele van de mooiste locaties in Frankrijk bespreken waar je een vakantiepark kunt boeken, zodat je het meeste uit je vakantie haalt en volop kunt genieten van al het moois dat het land te bieden heeft.

Waarom kiezen voor een vakantiepark in Frankrijk?

Een verblijf op een vakantiepark in Frankrijk biedt talloze voordelen. Ten eerste is het ideaal voor gezinnen en groepen, omdat vakantieparken vaak ruime accommodaties aanbieden, variërend van comfortabele bungalows tot luxe vakantieparken met villa’s, waardoor iedereen voldoende ruimte heeft. Daarnaast bieden vakantieparken een breed scala aan voorzieningen en activiteiten, zoals zwembaden, sportfaciliteiten, wellness, restaurants, en kindvriendelijke faciliteiten voor kinderen. Dit betekent dat er altijd iets te doen is, ongeacht de leeftijd van de vakantiegangers. Bovendien zijn vakantieparken vaak strategisch gelegen, dicht bij populaire toeristische attracties, bosrijke natuurparken of prachtige stranden, waardoor je gemakkelijk de omgeving kunt verkennen en optimaal kunt genieten van je vakantie-ervaring in Frankrijk.

De mooiste locaties in Frankrijk om te verblijven

Er zijn tal van prachtige bestemmingen in Frankrijk waar je een geweldige vakantie kunt beleven. Hieronder hebben we een lijst gemaakt met enkele van onze meest favoriete locaties in Frankrijk om op zoek te gaan naar een leuk vakantiepark.

1. Provence

De Provence is een onderdeel van de Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het is een schilderachtige regio in het zuidoosten van Frankrijk, bekend om zijn landschappen met lavendelvelden en pittoreske dorpjes. Een verblijf op een vakantiepark in de Provence biedt de mogelijkheid om te genieten van de rust en schoonheid van het platteland, terwijl je toch dicht bij historische steden zoals Avignon, Arles en Aix-en-Provence bent. Verken de lokale markten, proef heerlijke Provençaalse gerechten en breng een bezoek aan de wijngaarden van de regio. Maak ook zeker een uitstapje naar de prachtige Gorges du Verdon, een kloof met turquoise gekleurd water, waar je kunt wandelen en kajakken.

2. Normandië

Voor liefhebbers van geschiedenis en prachtige landschappen is Normandië een perfecte keuze. Deze regio staat bekend om de invasiestranden waar de geallieerden landden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar biedt ook een prachtige kustlijn, indrukwekkende kliffen en schilderachtige dorpjes. Een vakantiepark in Normandië biedt de mogelijkheid om de historische sites te verkennen, zoals de beroemde Mont Saint-Michel en de indrukwekkende herdenkingsplaatsen zoals Omaha Beach en Pointe du Hoc. Daarnaast kun je genieten van de verse zeevruchten, lokale cider en heerlijke kazen die de regio te bieden heeft.

3. Bretagne

Bretagne, gelegen aan de westkust van Frankrijk, staat bekend om zijn ruige kustlijn, schilderachtige vissersdorpjes en Keltische erfgoed. Een verblijf op een vakantiepark in Bretagne biedt de mogelijkheid om te genieten van lange wandelingen langs de kliffen, te ontspannen op afgelegen stranden en te genieten van verse zeevruchten. Bezoek de historische stad Rennes en verken de charmante dorpjes zoals Dinan en Saint-Malo met het beroemde Fort National. In Bretagne kun je ook genieten van activiteiten zoals zeilen, surfen en het ontdekken van de rijke Keltische geschiedenis van de regio.

4. Elzas

De Elzas, gelegen in Grand Est het noordoosten van Frankrijk, staat bekend om zijn pittoreske dorpjes, glooiende wijngaarden en prachtige vakwerkhuizen. Een vakantiepark in de Elzas biedt de mogelijkheid om te genieten van heerlijke wijndegustaties, te wandelen door de wijngaarden en te genieten van de unieke Elzasser keuken. Verken de charmante stad Straatsburg, bezoek de historische stad Colmar en ontdek de schilderachtige dorpen zoals Riquewihr en Eguisheim. Verder kun je in de Elzas ook genieten van het bezoeken van de vele kastelen die de regio rijk is.

5. Champagne-Ardenne

Champagne-Ardenne maakt tevens onderdeel uit van Grand Est en is de thuisbasis van de wereldberoemde Champagne-streek. Een verblijf op een vakantiepark in Champagne-Ardenne biedt de mogelijkheid om de Champagnekelders te bezoeken en te genieten van champagneproeverijen. Ook kun je de historische stad Reims te verkennen, waar de prachtige kathedraal van Reims te vinden is. Liefhebbers van natuur kunnen genieten van de natuur in Parc Naturel Régional de la Montagne, terwijl geschiedenisfanaten de historische slagvelden van de Eerste Wereldoorlog kunnen bezoeken.

6. Loiredal

Het Loiredal is een regio die voornamelijk deel uitmaakt van Pays de la Loire. Het staat bekend om zijn prachtige kastelen, weelderige landschappen en uitstekende wijnen. Een verblijf op een vakantiepark in het Loiredal biedt de mogelijkheid om te genieten van bezoeken aan adembenemende kastelen zoals Château de Chambord en Château de Chenonceau, te fietsen langs de rivier de Loire en te genieten van wijnproeverijen in de pittoreske wijngaarden. Danaast kun je ook genieten van boottochten op de Loire, de charmante stad Tours verkennen en deelnemen aan culturele festivals en evenementen die het hele jaar door in de regio plaatsvinden.

7. Dordogne

De Dordogne is gelegen in Nouvelle-Aquitaine in het zuidwesten van Frankrijk. De regio staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, middeleeuwse kastelen en pittoreske dorpjes. Een verblijf op een vakantiepark in de Dordogne biedt de mogelijkheid om te genieten van het verkennen van oude grotten met prehistorische tekeningen, het bezoeken van prachtige kastelen zoals Castelnaud-la-Chapelle en Beynac-et-Cazenac, en het ontdekken van charmante dorpjes zoals Sarlat-la-Canéda en Rocamadour. Liefhebbers van actieve vakanties kunnen ook genieten en het verkennen van de natuurlijke omgeving van de regio door te kanoën op de rivier de Dordogne.

8. Auvergne

Auvergne maakt onderdeel uit van Auvergne-Rhône-Alpes in het hart van Frankrijk. Het is een regio die bekend staat om zijn vulkanisch landschap, groene valleien en thermale baden zoals die in Vichy. Een vakantiepark in de Auvergne biedt de perfect uitvalsbasis voor tal van activiteiten. Ontdek de indrukwekkende vulkanen  zoals de Puy de Dôme, maak prachtige wandeltochten in het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne. Bezoek historische steden zoals Clermont-Ferrand en geniet van de unieke Auvergnat-keuken met zijn lokale kazen en vleeswaren.

9. Corsica

Corsica is een prachtig eiland in de Middellandse Zee, bekend om zijn spectaculaire berglandschap, kristalheldere wateren en pittoreske stadjes. Een vakantiepark op Corsica biedt de mogelijkheid om te genieten van wandel- en trektochten door de bergen, te ontspannen op afgelegen stranden en te genieten van de heerlijke lokale keuken. Verken de historische stad Ajaccio, bezoek de prachtige stranden van Porto-Vecchio en ontdek de betoverende dorpjes zoals Bonifacio en Calvi. Corsica biedt ook een scala aan buitenactiviteiten, zoals duiken, zeilen en het verkennen van de natuurreservaten.

Boek nu jouw verblijf op een vakantiepark in Frankrijk

Het boeken van een verblijfplaats op een vakantiepark in Frankrijk is een fantastische manier om te genieten van alles wat het land te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar zon en strand, wintersport, historische bezienswaardigheden, prachtige natuur of culinaire hoogstandjes, er is altijd een perfecte locatie voor jou. Door gebruik te maken van onze vergelijkingswebsite Vakantieparken.nl, kun je gemakkelijk verschillende vakantieparken vergelijken en de accommodatie vinden die het beste bij jouw wensen past. Zo vind je bijvoorbeeld binnen een handomdraai een goedkoop vakantiepark met faciliteiten voor het hele gezin. Boek vandaag nog je vakantiepark in Frankrijk en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie-ervaring in dit prachtige land.



Auteur: Marloes