Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Op zoek naar natuur: zeven vakantieparken dichtbij de mooiste Nederlandse natuurgebieden

Op zoek naar natuur: zeven vakantieparken dichtbij de mooiste Nederlandse natuurgebieden

Op zoek naar rust en natuur tijdens je vakantie? Nederland heeft genoeg prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of gewoon kunt genieten van de omgeving. Om deze natuurgebieden optimaal te kunnen ervaren, is het aan te raden om te overnachten in de buurt. Daarom hebben wij voor jou zeven vakantieparken uitgekozen die dichtbij de mooiste natuurgebieden liggen. Check ze snel hieronder.

1.      EuroParcs De Wiedense Meren

EuroParcs De Wiedense Meren is een vakantiepark gelegen in het prachtige Nationaal Park Weerribben-Wieden, gelegen in de provincie Overijssel. Het vakantiepark heeft verschillende faciliteiten, zoals een jachthaven, speeltuin en fietsverhuur. Het natuurgebied De Weerribben-Wieden is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het gebied is bekend om zijn uitgestrekte meren, rietvelden en moerasbossen. Je kunt hier prachtige wandel- en fietsroutes volgen en genieten van de rust en de stilte van de natuur. Ook kun je hier diverse watersporten beoefenen, zoals kanoën en vissen. Op korte afstand van het park vind je ook leuke dorpen en steden, zoals Giethoorn, bekend om zijn waterrijke omgeving en pittoreske bruggetjes. EuroParcs De Wiedense Meren is een ideaal vakantiepark voor iedereen die Nationaal Park Weerribben-Wieden wil ontdekken en van rust, natuur en watersport houdt.

2.      Landal Esonstad, Lauwersmeer

Landal Esonstad is een vakantiepark gelegen aan de rand van het prachtige natuurgebied Lauwersmeer, gelegen in Friesland. Het park beschikt over verschillende accommodaties, van knusse bungalows tot luxe villa's. Het park heeft ook talloze faciliteiten, zoals een zwembad, fietsverhuur, restaurant, parkshop, indoorspeeltuin en snackbar. De ligging van Landal Esonstad tegen het Lauwersmeer aan, maakt het een ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie in de natuur. Het Lauwersmeer is een uniek gebied met een gevarieerde flora en fauna. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen en vogels spotten. Ook kun je hier diverse watersporten beoefenen, zoals windsurfen, kitesurfen en zeilen. Op korte afstand van het park vind je ook leuke steden en dorpen, zoals het gezellige stadje Dokkum en het schilderachtige dorpje Moddergat.

3.      Roompot Residence Klein Vink, De Maasduinen

Roompot Residence Klein Vink is een vakantiepark gelegen in het prachtige natuurgebied De Maasduinen, gelegen in de provincie Limburg. Op het park zijn verschillende comfortabele accommodaties te vinden, van knusse bungalows tot luxe villa's. Het park heeft ook talloze faciliteiten, zoals een zwembad, sauna en wellnesscentrum. De omgeving van Roompot Residence Klein Vink is perfect voor een ontspannen vakantie in de natuur. Het natuurgebied De Maasduinen is een prachtig gebied met uitgestrekte bossen, heidevelden en vennen. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen langs de vele routes die het gebied biedt. Ook de nabijgelegen stad Venlo is zeker een bezoek waard. Hier kun je winkelen, cultuur snuiven en genieten van de gezellige terrasjes en restaurants.

4.      Landal Landgoed De Hellendoornse Berg, Sallandse Heuvelrug

Landal Landgoed De Hellendoornse Berg is een vakantiepark gelegen aan de voet van de Sallandse Heuvelrug in de provincie Overijssel. Op het park vind je verschillende soorten accommodaties, zoals bungalows en villa’s. Ook is er genoeg te doen op het park, want er is een zwembad, restaurant, parkshop, fietsverhuur, indoorspeeltuin en een boogschietbaan. Het vakantiepark is omringd door de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen en mountainbiken door de bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Ook kun je hier genieten van de rust en stilte van het platteland. Op korte afstand van het park vind je ook leuke steden en dorpen, zoals het gezellige stadje Hellendoorn en het historische Deventer. Voor wie een dagje pretpark aandurft, zit Avonturenpark Hellendoorn op zes minuten fietsen van het park verwijderd.

5.      EuroParcs De Wije Werelt, De Hoge Veluwe

EuroParcs De Wije Werelt is een vakantiepark gelegen aan de rand van het prachtige natuurgebied De Hoge Veluwe, gelegen in de provincie Gelderland. Het park biedt verschillende accommodaties aan, van lodges tot boomhutten: dat zie je niet vaak terug! Het park heeft ook verschillende faciliteiten, zoals een zwembad, indoor speeltuin, parkshop, fietsverhuur, kinderboerderij en restaurant. Het natuurgebied De Hoge Veluwe is een van de mooiste en meest gevarieerde natuurgebieden van Nederland. Hier kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken langs heidevelden, bossen en zandverstuivingen. Ook kun je hier diverse wilde dieren spotten, zoals herten, zwijnen en vossen. Op korte afstand van het vakantiepark vind je ook leuke steden en dorpen, zoals Arnhem en Apeldoorn.

6.      Landal Kaatsheuvel, Loonse en Drunense Duinen

Landal Kaatsheuvel is een vakantiepark gelegen in de buurt van het attractiepark de Efteling en de Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant. Het park biedt verschillende soorten en formaten accommodaties aan, van knusse bungalows tot luxe villa's. Het vakantiepark heeft ook talloze faciliteiten zoals een zwembad, fietsverhuur en speeltuin voor kinderen. Vanaf het vakantiepark kun je gemakkelijk de Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen verkennen, een uitgestrekt natuurgebied met zandduinen en bossen. Zo kun je fietsen of wandelen langs de vele routes die de omgeving biedt. Voor een gezellig dagje uit is de nabijgelegen stad Tilburg zeker een bezoek waard. Hier kun je heerlijk winkelen en genieten van de gezellige terrasjes en restaurants. Kortom, Landal Kaatsheuvel is een perfecte uitvalsbasis om Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen te bezoeken.

7.      Landal Sluftervallei, Natuurgebied De Slufter

Landal Sluftervallei is een vakantiepark gelegen op het mooie Waddeneiland Texel. Er zijn verschillende accommodaties om te boeken, zoals bungalows, safaritenten en kinderbungalows. Op het park zijn verschillende faciliteiten aanwezig, zoals een zwembad, tennisbaan, bowlingbaan, fietsverhuur, wellness, speeltuinen, parkshop, snackbar en een uitkijktoren. Het park is omringd door de prachtige natuur van de Texelse duinen en het strand. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden door de duinen en langs het strand. Ook kun je hier diverse watersporten beoefenen, zoals kitesurfen en zeilen. Op het eiland vind je ook leuke steden en dorpen, zoals het gezellige dorp Den Burg en het historische vissersdorp Oudeschild. Zo kun je hier uitstekend genieten van de lokale cultuur, proeven van de lokale specialiteiten en de Texelse bierbrouwerij bezoeken.



Auteur: Marloes